Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

bob79

30 listopada 2011, 19:49

Hmm czy ktoś pomoże w wyborze karmy?
murakami

30 listopada 2011, 20:49

Chefrenek pisze:Co sądzicie o karmie happy dog?
Ja mam dobre zadanie, ale to teoria póki co. W drodze mam Happy Dog Supreme Light dla grubasa i Supreme Afryka dla małej. Składy mi się podobają, postanowiłam wypróbować. Zobaczymy.
dorota m

30 listopada 2011, 21:05

bob79 pisze:Hmm czy ktoś pomoże w wyborze karmy?
Wszystkie wymienione przez Ciebie karmy są wysokiej jakości. Gdybym nie musiala kierować się względami zdrowotnymi mojego onka to wybralabym Canidea lub Innova, mialy zawsze super opinie na forach amerykanskich. Pozostale też są wysokiej jakości karmy holistyczne. Brit Care należy do lini tradycyjnej , dobry dla psów nie trawiących karm holistycznych. Zresztą wybor należy do Ciebie. Zdaj się na intuicję i nie bój się poeksperymentować. Karmę trzeba indywidualnie dopasować .To co posłuży jednemu psu może kompletnie nie posłużyć drugiemu. Nutra gold Bag Breeders bardzo dobrze się też sprawdza.( o ile pies nie jest uczulony na kuraka) Powodzenia. Gratuluję odejścia od Eukanuby.
Awatar użytkownika
Robert A.

01 grudnia 2011, 08:58

bob79 pisze:A ja mam pytanie -
Mam 3 letniego owczarka niemieckiego i aktualnie jest na Eukanubie, jednakże ostatnio nie wykazuje chęci do niej więc szukam innej karmy - jaką możecie polecieć?
Szukałem i znalazłem takie ale nie wiem na którą się zdecydować:
- CANIDAE All Life Stage
- ENOVA ADULT BREEDERS BAG GRAIN;
- ENOVA Breeders Bag Adult Lamb and Rice
- NUTRA GOLD Breeders Bag;
- BRIT Care Adult Large Breed Lamb Rice
- PLATINUM EDITION Large Breed Adult Chicken and Ric

a może coś innego?
Poczytaj jeszcze o TOTW.
Z tych co wymieniłeś teoretycznie Brit wypada najsłabiej,reszta to fakt trzeba wypróbowac.Jakościowo podobne.No moze Breeders Bag jest słabszy,ale tylko na papierze,życie pokazało jak ta karma sprawdza się i ile psów jest zachwyconych :)
Awatar użytkownika
Robert A.

01 grudnia 2011, 08:59

WG mnie jako firma zatrzymali się z rozwojem,natomiast karmy z linii wyższej są ciekawe(przesadnie drogie na swój skład)jeśli nie biega o kasę to spokojnie wyższą linię moge polecic.
Chefrenek

01 grudnia 2011, 09:07

Robert A. pisze:
WG mnie jako firma zatrzymali się z rozwojem,natomiast karmy z linii wyższej są ciekawe(przesadnie drogie na swój skład)jeśli nie biega o kasę to spokojnie wyższą linię moge polecic.
Chodzi mi o to Supreme Sensible Nutrition - Africa, NEuseeland, Toscana i Irland.
Awatar użytkownika
Robert A.

01 grudnia 2011, 11:10

Azja,Ameryka,Wyspy Owcze i inne :wink: to żart.

Chefrenku oczywiście,ze warto spróbować tych karm które wymieniłaś :)
Chefrenek

01 grudnia 2011, 12:30

Robert A. pisze:Azja,Ameryka,Wyspy Owcze i inne :wink: to żart.

Chefrenku oczywiście,ze warto spróbować tych karm które wymieniłaś :)
Dzięki :)
japanisze

01 grudnia 2011, 13:58

Chefrenek a Twoje bulwy normalnie reagują na holistyczne karmy?
Ja już chyba skapituluję z holistykami (ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu, bo składem, jakością i ilością mięsa tego typu karmy wydają się przodować), bo żadnej mojej bulwie one nie podchodzą (ogólne problemy z przyswojeniem, brzydkie, luźne qpy, czasem jadowite bączki ;) - Karol jadł TOTW z rybką jakiś czas, wsunął w wielkim smakiem ok 20 kg, a qpy się nigdy nie uregulowały :/).

Robię teraz test z karmą z klasycznym składem, ale bez zbóż - Brit Care Salmon&Potato (uwaga na skład - różni się ten na opakowaniu od tego podawanego na stronach www). Zobaczymy :D
Chefrenek

01 grudnia 2011, 16:24

Poza "dzikiem" po TOTW'ie i 5 kupach dziennie po acanie to całkiem nieźle. Chyba najlepiej było po Wolfsblucie ;)
japanisze

01 grudnia 2011, 18:03

Wolfsblut to moja wielka, karmowa miłość :wink:
Jakim rodzajem karmiłaś?
Pytam, bo jestem ciekawa czy te bardziej naszpikowane ziołami smakują psom :?:
Awatar użytkownika
Robert A.

01 grudnia 2011, 19:27

Psy uwielbiają zioła.
murakami

01 grudnia 2011, 19:33

Chefrenek pisze:
Robert A. pisze:
Chodzi mi o to Supreme Sensible Nutrition - Africa, NEuseeland, Toscana i Irland.
Ciekawe jest to, że wersje Supreme ``Dookoła Świata`` :wink: występują w dwóch wielkościach granulek i te mini to dopiero jest cena szokowa.
Chefrenek

02 grudnia 2011, 13:44

japanisze pisze:Wolfsblut to moja wielka, karmowa miłość :wink:
Jakim rodzajem karmiłaś?
Pytam, bo jestem ciekawa czy te bardziej naszpikowane ziołami smakują psom :?:
Wiesz co to było dawno, ze 3 albo 4 lata temu. Wtedy były tylko chyba ze 4 rodzaje. Wydaje mi się, że od tego czasu opakowania i nazwy się zmieniły. Na pewno była to karma z jagnięciną a na próbę dostaliśmy rybną. Niestety to co mnie odrzuca od tej karmy to jej zapach - nie mogę go strawić. :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
marta1987

02 grudnia 2011, 17:30

mam pytanie a co sadzicie o karmie PURINA PRO PLAN Puppy Chicken & Rice ? ja dawałam mojemu boksiowi josere ale nie chce jej jeść czy purina będzie dla niego dobra ? co prawda daje mu ją od kilku dni i lepiej ją trawi niż josere . pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje