To co opisujesz tzn qupy -sprawy idą w bardzo dobrym kierunku i to dość szybko (tylko sie cieszyć ) ponieważ w wiekszości przypadkach biegunki i jasne stolce ciągną sie tygodniami przy podawaniu enzymów ,a ogi ładnie zareagowała .Jeszcze trochę czasu i będzie super .Trzeba tylko też bardzo pilnować diety.
Spróbuj może okleić kapsułkę innym mięsem , indyk , mielona wołowina albo wsadzić w kawałek ugotowanej drobiowej wątróbki , co prawda nie powinna teraz jeść podrobów ale tak w mały kawałeczek . Wątróbka ma specyficzny zapach ,może
nie wyniucha kreonu , musisz próbować aż nie znajdziesz na nią sposobu .
pomocy, blagam!!!
moze sprobuje z ta watrobka bo indyk i wolowina niestety nie poskutkowalo.dziekuje, pocieszylas mnie, ze to dobry znak. balam sie, ze to jednak niedobrze skoro kupy sa, ze tak powiem kolorowe, raz taka raz taka.. a i jeszcze jedno pytanko ale to mnie kolezanka poprosila, zeby sie zapytac. wyciagala dzisiaj swojemu psiakowi kleszcza kolo ucha i zrobila mu sie taka mala czerwona kulka w tym miejscu, to normalne? czy trzeba leciec do weterynarza? dodam, ze jej pies jest podworkowy i tylko ona o niego dba a nie przelewa jej sie niestety..
Mówiąc kolokwialnie --"trzustka musi mieć czas na podjecie pracy " kolorowość kup jest mniej istotna , ważna jest ilość i konsystencja .Twoja kolezanka powinna iść z psem do lek wet , rumień w miejscu ugryzienia jest sprawą niepokojącą .Psa powinna obserwować .
i znowu ma biegunkowa kupke... w dodatku nie mam pojecia czemu bo nic zjadla takiego co taki efekt mogloby wywolac. i znowu wczoraj bulgotalo jej w brzuchu. Mozliwe, ze mam tak po wolowinie? Wczoraj dostala wolowine z ryzem. W tamtym tyg tez tak po wolowinie wlasnie miala.. Po kurczaku normaknie wszystko. A co do psiaka kolezanki to zniknela mu ta kulka po kleszczu. Czyli chyba nie musi leciec do weta? Czy lepiej isc?
Bardzo możliwe, że taka reakcja jest po wołowinie, przy jakichkolwiek kłopotach żołądkowych daje się kurczaka bo jest lekkostrawny, kurczak z jarzynami i ryżem nigdy nie zaszkodzi, a jeśli chodzi o kulkę po kleszczu to jest to naturalne i później znika, jak kleszcz się wbija to wpuszcza substancję znieczulającą po której jest później odczyn.
Nie zmieniaj psu źródła białka i nie podawaj podrobów!!przez te eksperymenty możesz poważnie zaszkodzić zdrowiu!stosuj mono dietę bez warzyw przez tydzień a potem dodaj gotowane warzywa.
ona codziennie dostaje to samo, kurczak i ryz a raz w tygodniu wolowine. ale dzisiaj stalo sie cos strasznego... dostalam od babci pieczen i polozylam ja na blacie ona wczesniej nigdy nie sciagala mi nic! czy jedzenie stalo na stole, czy karma wlasnie na blacie nic.. no i musialam wyjsc na chwile do sklepu jak wrocilam to juz po pieczeni sladu nie bylo.. to bylo gdzies ok kg tego zarcia ... a to przeciez pieczone, przyprawione... boje sie, ze cos jej sie stanie... jak dzwonilam do weterynarza to powiedzial, ze mam nie panikowac i juz ma dzisiaj nic nie jesc tylko, zeby wode miala pod dostatkiem... myslicie, ze moze jej sie cos stac???
Jesli chodzi o te bulgotania i rzadkie nawracajace kupy to sprawdziłabym jeszcze lamblie.
a próbowałaś sucha dietę trzustkową.
lambli nie ma, miala robione badania pod katem lambli i nic nie wyszlo.. co do suchej problem jest taki, ze ona nie chce za bardzo jej jesc. jak ja wzielam to jadla wszystko i nie wybrzydzala a teraz suchej nie chce wziac do pyska... :/ ost kupy byly ladne nawet po tej pieczeni nie miala biegunki co mnie baaardzo zdziwilo. za to od wczoraj znowu z niej leci, musialam z nia w nocy 3 razy z domu wychodzic.. znowu taka zolta woda ze sluzem. :/ wczoraj wieczorem cos zezarla mi na dworzu i nie zdazylam jej wyciagnac z pyska, wydaje mi sie, ze to chyba byla jakas kanpka.. po tej nocy rano dalam jej Taninal i od rana za to wgl sie nie zaltwila ...
werka445 czy po zjedzeniu na dworze tego czegoś pies sie załatwił ? wyklucz z jadłospisu wołowinę , daj jej kurczaka i indykawerka445 pisze:lambli nie ma, miala robione badania pod katem lambli i nic nie wyszlo.. co do suchej problem jest taki, ze ona nie chce za bardzo jej jesc. jak ja wzielam to jadla wszystko i nie wybrzydzala a teraz suchej nie chce wziac do pyska... :/ ost kupy byly ladne nawet po tej pieczeni nie miala biegunki co mnie baaardzo zdziwilo. za to od wczoraj znowu z niej leci, musialam z nia w nocy 3 razy z domu wychodzic.. znowu taka zolta woda ze sluzem. :/ wczoraj wieczorem cos zezarla mi na dworzu i nie zdazylam jej wyciagnac z pyska, wydaje mi sie, ze to chyba byla jakas kanpka.. po tej nocy rano dalam jej Taninal i od rana za to wgl sie nie zaltwila ...
i codziennie w południe probiotyk . Znalazłas sposób na kreon? jak czuje sie psina.
wydaje mi sie, ze po tym czyms sie az tak zatrula ale juz jest dobrze i kupki sa ladne. ale bylam na siebie wsciekla bo zawsze zakladam jej kaganiec bo pozera doslownie wszystko i raz nie wzielam bo tylko na chwile mialam z nia wyjsc przed blok bo chora jestem i tu prosze od razu musiala cos porwac. a co do kreonu to niestety musze dawac na sile.. ale juz sie przyzwyczaila bo nie ucieka i bez problemu polyka. a ogl psina czuje sie bardzo dobrze, ale caly czas je trawe na dworzu jakby jej jednak cos doskwieralo na tym zoladku. a co do jedzenia to dostaje piersi z kurczaka codziennie a raz dwa ryz w tyg piers z indyka. zrezygnowalam z wolowiny skoro jej po niej tak bulgotalo w brzuszku.
Bardzo uważaj na trawę,na osiedlach.Już niedługo dozorcy,zaczną ja pryskać preparatami chemicznymi, by nie porastała chodników i parkingów,albo przeciw chwastom.To trucizna ,dla psa.Jak musi skubać ,to już lepiej na dzikich łąkach.
no to fajnie ,dobre wieści ...a do jedzenia dodajesz jakieś minerały , witaminy ? bardzo by sie jej przydaly .
co do smieci pod blokiem , to mnie ręce opadają , ludziska wyrzucają prawie wszystko , najbardziej wściekam sie
kiedy widzę walające sie kości z kurczaka ---"przysmaki " które mogą uśmiercić psa .
Nie wyrzucaj sobie ,że nie dopilnowałaś suni , tak czasami bywa , nie zawsze i nie wszystko potrafimy .
co do smieci pod blokiem , to mnie ręce opadają , ludziska wyrzucają prawie wszystko , najbardziej wściekam sie
kiedy widzę walające sie kości z kurczaka ---"przysmaki " które mogą uśmiercić psa .
Nie wyrzucaj sobie ,że nie dopilnowałaś suni , tak czasami bywa , nie zawsze i nie wszystko potrafimy .
dziekuje bardzo zo odpowiedzi. na szczescie skubie tylko w parku bo tam jej kaganiec zdejmuje. dodaje jej witaminy can-vit, slyszalam, ze sa dobre i moge jej wlasnie te witaminki podawac. ja mojej wlasnie dlatego zakladam kaganiec bo u mnie pod blokiem mozna doslownie znalezc wszystko. jakby nie mozna bylo odpadkow do kosza wywalic... :/