Witam mam pytanie do znawców homeopatii i ogólnie leczenia alergii itd. Co myślicie o próbie leczenia psa tą metodą ktory ma silną alergie na kurz i roztocza ,na pyłki licznych roślin na zboża co jest najmniej uciążliwe bo po prostu ich nie dostanie w jedzeniu czyli praktycznie negatywne objawy przez cały rok ( wypadanie sierści, okrutny zapach sierści,wypryski,bąble ,pies w całkowitej rozsypce). Czy jest sens próbować tą metodą ? Brakuje już mi pomyslów ,funduszy i nerwów ......
Czy te wszystkie jego alergie to tak zwane Atopowe zapalenie skóry? To się nabywa czy wrodzone? Czarna rozpacz
Silne alergie i leczenie homeopatyczne - ma to sens?
Wiadomo na co pies ma alergie - Wet robi jakąś mieszanke do podawania,tabletki,granulki .....homeopatia nie wiem czy to nie strata czasu na tak poważne alergie i czy to jest w stanie coś pomóc...
margoqk co to za szczepionka? u nas jest zespól alergii też byłaby taka opcja? pomaga ta szczepionka i na jaki czas? jaki koszt? Sorrki za tyle pytań ale w sytuacji gdzie psu leci sierść ma pełno wybroczyn,śmierdzi,uszy łyse bo sierść i włoski odklejone to ta homeopatia jakoś mnie nie przekonuje
margoqk co to za szczepionka? u nas jest zespól alergii też byłaby taka opcja? pomaga ta szczepionka i na jaki czas? jaki koszt? Sorrki za tyle pytań ale w sytuacji gdzie psu leci sierść ma pełno wybroczyn,śmierdzi,uszy łyse bo sierść i włoski odklejone to ta homeopatia jakoś mnie nie przekonuje
Szczepionka jest tylko na alergeny wziewne (przedtem robiliśmy testy) , moja szczepionka kosztuje ok 460 - teraz mam na 10 miesięcy, podaję raz na miesiąc, wcześniej było częściej. Czy jest lepiej? Nie wiem jakby było gdybym nie podawała, ponoć mój pies jak na taką alergię jest w doskonałym stanie. Nie ma wyłysień, a były, od dawna nie mieliśmy zapalenia uszu, a tez były, z drapaniem - różnie... Ale ona jest też alergikiem pokarmowym, generalnie jest na karmie weterynaryjnej, ale jak to beagle lubi czasami coś chwycić i wtedy mamy solidne drapanko;-(Seledynka pisze:Wiadomo na co pies ma alergie - Wet robi jakąś mieszanke do podawania,tabletki,granulki .....homeopatia nie wiem czy to nie strata czasu na tak poważne alergie i czy to jest w stanie coś pomóc...
Jestem zdruzgotana niby dopiero dwa tygodnie homeopatii ale stan jest coraz gorszy pies ma pełno wybroczyn ropnych,sierść leci jeszcze bardziej i śmierdzi mimo kąpieli. Nie wierze w tą homeopatie kompletnie. Pewnie bym zaryzykowala gdybym podawała coś na jedno schorzenie a my mamy ich tyle że czekanie na poprawe doprowadzi że pies bedzie za chwile lysy w strupach. Wet mówi że jak nie homeopatia to tylko antybiotyki i sterydy i pies długo nie pożyje ale co ja mam robić ? Przecież teraz stan mamy okrutny i pogarsza się w oczach a wet twierdzi że homeopatia to może zadziała za 3 lub 9 miesięcy lub wcale nie wiadomo. Jak żyć z takim psem jak on ma żyć? Ja nie daje rady ...czy faktycznie leczenie mega atopika antybiotykami czy jakimś dobranym sterydem czymś co będzie dopasowane do jego choroby wykonczy mi psa? Nigdy nie wierzylam w homeopatie i nie wierze lecze go wbrew sobie pieniądze idą a efektów może nie być takie ziółka
-
- Informacje
-