Suprelorin
Witam! Mam pytanie czy ktoś z was stosował u swojego psa implant Suprelorin. Interesuje mnie szczególnie jego skuteczność oraz co ważniejsze czy są jakieś skutki uboczne.
pomógłbyś gdybyś napsiał czego to implant.
niestety ja nie znam nic takiego.
Witam!!! Bardzo mi przykro, że tak reklamowany i polecany lekarz weterynarii nie zna najnowszych leków i sposobów aby np. tak jak w tym przypadku starsze psy uniknęły narkozy gdy konieczna jest kastracja. Cóż środek ten jest dostępny na naszym rynku już od kilku miesięcy a w Europie od kilku lat.
sznowny Gościu nie interesuje mnie nic czego nie można kupić. Jeśli dostane z którejś z krakowskich hurtowni coś jako nową pozycję na pewno zacznę stosować lub jeśłi preparat zacznie być reklamowny w prasie fachowej. Nowości opisywane pojawaiją się w handlu 6 do 12 miesięcy więc proszę staraj się nie być uszczypliwy. Przynajmniej nie zmyślam i nie plotę głupstw jak wielu to czyni na stronach internetu. Nadal twierdzę , że nie znam tego i nie stosuję , bo jest niedostępne. Będę znał jeśli otrzymam tego ulotkę ze skutkami ubocznymi i zastosuję kilka lub kilkaście razy . Nieomieszkam Ci się wtedy tym pochwalić. A na marginesie nigdy nie wierz w reklamowanych np. lekarzy i innych ludzi wierz w mądrych ludzi, ja się nie rekalamuję. Ja pomagam zwierzętom ile potrafię i jak potrafię najlepiej.
Cóż inni lekarze weterynarii jakoś znają ten środek i już od jakiegoś czasu go stosują. Święte słowa z tymi mądrymi lekrzami i ja właśnie z usług takiego korzystam
... ale wstydzisz się przedstawić własnym imieniem i nazwiskiem, albo chociaż nickiem...
Panie doktorze, czy już może pan coś z własnego doświadczenia powiedzieć o skutkach ubocznych stosowania tego środka?
Właśnie podejmuję (w porozumieniu z naszym wetem, rzecz jasna) decyzję, czy Suprelorin czy Ypozane.
Chciałabym znać za i przeciw nie z ulotki czy sprawozdania producenta, tylko z życia...
Panie doktorze, czy już może pan coś z własnego doświadczenia powiedzieć o skutkach ubocznych stosowania tego środka?
Właśnie podejmuję (w porozumieniu z naszym wetem, rzecz jasna) decyzję, czy Suprelorin czy Ypozane.
Chciałabym znać za i przeciw nie z ulotki czy sprawozdania producenta, tylko z życia...
Stosuje Suprelorin u mojego psa od roku.
Jest to ok 8 letni mieszaniec.
Ze względu na to, że jest to dość duży pies - teraz prawie 40kg - implant dostaje co pół roku. Teraz ma drugi. Żadnych problemów po zastosowaniu.
Na pewno spadło zainteresowanie cieczkami. Wcześniej bywał "zakochany", w okresie gdy na osiedlu nasilało się to zjawisko potrafił się zapominać i podążać za zapaszkami i suczkami.
Przytył i to znacznie - w tym samym mniej więcej czasie gdy zaczęliśmy go stosować powróciły mu problemy z układem moczowym i musiał przejść na RC Urinary, potem dostała RC dla wysterylizowanych psów ale waga nie spadła.
Zdecydowałam się na ten środek - ze względu na to żeby w jego wieku nie poddawać go narkozie.
W sumie jestem zadowolona. Nawet cena w ciągu roku spadła o 1/3. Miałam natomiast problem z dostanie go ponownie. W październiku obdzwoniłam połowę Krakowa KV również - hurtowniach nie było, przychodnie też nie miały. Dostałam to dopiero po 2tyg. za to w wielkopolsce - wówczas już się pojawiło.
W okolicy kwietnia zacznę się wcześniej za nim rozglądać.
Jest to ok 8 letni mieszaniec.
Ze względu na to, że jest to dość duży pies - teraz prawie 40kg - implant dostaje co pół roku. Teraz ma drugi. Żadnych problemów po zastosowaniu.
Na pewno spadło zainteresowanie cieczkami. Wcześniej bywał "zakochany", w okresie gdy na osiedlu nasilało się to zjawisko potrafił się zapominać i podążać za zapaszkami i suczkami.
Przytył i to znacznie - w tym samym mniej więcej czasie gdy zaczęliśmy go stosować powróciły mu problemy z układem moczowym i musiał przejść na RC Urinary, potem dostała RC dla wysterylizowanych psów ale waga nie spadła.
Zdecydowałam się na ten środek - ze względu na to żeby w jego wieku nie poddawać go narkozie.
W sumie jestem zadowolona. Nawet cena w ciągu roku spadła o 1/3. Miałam natomiast problem z dostanie go ponownie. W październiku obdzwoniłam połowę Krakowa KV również - hurtowniach nie było, przychodnie też nie miały. Dostałam to dopiero po 2tyg. za to w wielkopolsce - wówczas już się pojawiło.
W okolicy kwietnia zacznę się wcześniej za nim rozglądać.
-
Mój pies też ma już drugi implant. Zero zainteresowania suczkami, cieczki go nie ruszają. Jajeczka małe jak fasolki.
Nie przytył choć apetyt napewno się poprawił - pies nie tyje z powietrza, tyje bo włąściciel daje mu za dużo jedzenia.
Zero niepokojących objawów. Za to lepiej toleruje inne samce, unika spięć i konfrontacji.
Dla mnie super. Pies to 39kg golden, w wieku 2.5 roku.
Nie przytył choć apetyt napewno się poprawił - pies nie tyje z powietrza, tyje bo włąściciel daje mu za dużo jedzenia.
Zero niepokojących objawów. Za to lepiej toleruje inne samce, unika spięć i konfrontacji.
Dla mnie super. Pies to 39kg golden, w wieku 2.5 roku.
środek już jest bardzo dostępny ( wcześniejsza awantura w wątku była w 2009 roku - w momencie wejścia leku do hurtowni). W tej chwili po tym okresie można powiedzieć , że rzecz jest dobra , działa i jest skuteczny. Cena też znacznie sie obniżyła, na początku cena była dosyć wysoka.
- kamila lakusiowa
Szkoda, że wcześniej nie słyszałam Laki już bez jajek
-
czy lek może być stosowany podczas rehabilitacji psa laseroterapią? Czy sytuacja taka sama jak w przypadku sleku Yopzane?
-
W ulotce nie ma nic napisane o przeciwwskazaniach podczas laseroterapii
może być stosowany