Ale nagrodę mamy jak kolejny pies z moim przydomkiem dostaje tytuł championa - tego nie da sie przeliczyć ani PLN , ani na EU
![Very Happy :D](./../images/smilies/icon_biggrin.gif)
Znam to -od 7 tyg.mam cudowną 10 amstaffów są słodkie ale śpię po 4 godziny.pianistka pisze:Wiesz Marzeno ... od dobrych 5 tygodni mam jedno marzenie - iść spać przynajmniej na 12 godzin jednym ciągiem ...
Ale nagrodę mamy jak kolejny pies z moim przydomkiem dostaje tytuł championa - tego nie da sie przeliczyć ani PLN , ani na EU
Pianistko - ja znalazłam podkłady Seni SOft 90x 60 - opak. 30 szt- koszt 33 zł . Czyli jakoś średnio wychodzi to 1,96. W mojej aptece opak. 5 szt. kosztuje 7 zł, czyli też grubo poniżej tego 1,96 .pianistka pisze:Gościu , chyba masz wiadomości o cenach sprzed 10 lat. 1 podkład = 1,96 zł - i to ty się mylisz w liczeniu a nie ja
2-3 podkłady to minimum na 1 dzień bo szczeniaki na SYFIE spać i bawić sie nie będą.
Do krycia Hodowca jedzie bądź pokrywa koszty przyjazdu reproduktora, prawdziwy Hodowca nie kryje za miedzą bo taniej.
Koszty karmy to też nie Chappi i Pedigree (chociaż wiele ludzi ulega złudzeniu reklamy i uważa że to 7-my cud świata, karma za 5 zł kg).
U weterynarza jakoś zniżek nie mambo jestem stałym ale nader rzadkim gościem
![]()
Ale to jest właśnie świadomość społeczeństwa. Wizja ile to niby zarabiamy. No ale fakt, to moja sprawa ile kosztuje mnie wychowanie i jakie są moje koszty. Szkoda tylko że ktos nie znając realiów wylicza komuś koszty.
I co do cen, fajnie byłoby dawać takie ceny jak są np. w Rosji, NiemczechNie obraziłabym się
:):) Może wtedy taki miot pozwoliłby mi na utrzymanie psów bez dokładania
ja doszlam. Jakby co sluze obiektywnymi dowodami. Ale to OT w tym watku, Owczarzu, prawda? Nie robmy sobie tu balaganu na forum.OWCZARZ pisze:salamanka ja też Ci wspolczuje jesli uwazasz ze Brit jest najlepszy dla szczeniaków. Ja na miejscu przyszłego nabywcy pytając czym karmione gdybym usłyszał ze Britem, to odrazu bym zrezygnował!
Moj ojciec miał przez wiele wiele lat hodowle i pomimo tego że były dostepne gorsze karmy szczeniaki były tylko na Hillsie i Eukanubie.
Brit dawać szczeniętom, oj nie mów mi że po wypróbowaniu wielu karm doszłaś do tego ze Brit najlepszy.Bo nie uwierze.
zapytaj mnie o to w watku o Bricie. Nie robmy balaganu, to watek na inny niz Brit temat.OWCZARZ pisze:Jasne Liwia, ciekawe dlaczego Czesi w swoich hodowlach jakos nie kwapia sie zeby karmić Britem....przeciez to ich karma, sami powinni wiedzieć najlepiej co jest najwyzszej jakosci
w zyciu. Konsekwencja o ktora prosiles w innym watku a z ktora to idea sie zgadzam.OWCZARZ pisze:A dlaczego nie? Bo Cie tutaj nierozumiem. Skoro inni się mogą wypowiedzieć czym karmią psy w hodowli, ja nie mogę??? Jakas dyskryminacja płciowa czy co? Bo nie wiem jak mam to rozumiec?
Poza tym z całym szacunkiem ale nie Ty założyłaś ten temat.
takie rzeczy dzentelmeni zalatwiaja na pw wiec pozwol ze na tym zakoncze nasze OT.OWCZARZ pisze:A tak wogóle to dajmy już spokoj bezsensownym sporom. Nierozumiem Liwia...mozesz mnie nie lubic...ale zauważyłem ze gdziekolwiek nie napiszę coś w jakimś temacie, zaraz to krytykujesz. Jaki masz w tym cel, bo nie wiem.?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości