Sądząc po ilości "prezentów", jakie dość często przynoszą nam nasze służbowe koty (bardzo dobrze karmione) to chyba nie . A u kota kolegi, o którym wspominałam to jest wręcz nagminne. Jak futro ma to w naturze to kastracja nie powinna tego zmienić . Zresztą mój kot jak tylko coś się rusza, czy szeleści za oknem albo nawet w domu natychmiast reaguje - skrada się czai, skacze na szybę - kot polowanie ma we krwi, to po prostu instynkt!Kazik87 pisze:... I jeszcze jedno pytanko, czy kastracja wpływa na łowność kota?
pomóżcie...
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2008, 17:25 przez ATA, łącznie zmieniany 2 razy.
wiecie co wam powiem nigdy nie bylem tak szczesliwy . jak jestem od tygodnia i na dodatek mam ferie i duuuuuzo wolnego czasu na zabawe z obiema dziewczynkami
Niestety nie wpływa Niestety ponieważ wiąże się to z ciągłą walką z robakami.Jeden z moich kotów (wykastrowany kiedy miał rok - teraz ma 7) jest uzależniony od łowienia i na dodatek zjada swoją zdobycz mimo pełnej michy w domu Wieczna walka z tasiemcem to jego główny problem zdrowotny.
Masz całkowitą rację - też chciałam o tym wspomnieć My musimy nasze koty na okrągło odrobaczać bo ciągle coś łapią. Zdarzały się nawet poważne kłopoty żołądkowe, kiedy kociasty zjadł podtrutą myszkę. Trutki są wykładane bo wszędzie jest pasza dla zwierząt i jest to konieczne. Dlatego, jak tylko to możliwe to odbieramy kotom zdobycz. Niestety tego typu "atrakcji" chyba się nie uniknie
Dziękuję Wam za te wszystkie informacje Bardzo mi się przydadzą. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego zarówno właścicielom jak i ich kocim towarzyszom
My również pozdrawiamy i życzymy wiele radości w wychowywaniu nowego pupila Jak już będziesz miał kicię, zamieść jakieś fotki
jak dorwe aparat to jak niemacie nic przeciwko to wrzuce zdjecia obu malenstw
p.s juz maja nawet imiona ; viki i saba.
p.s juz maja nawet imiona ; viki i saba.
- Kasia i Maniuś
Super cieszymy się razem z Toba, pewnie, że jak tylko będziesz miał zdjęcia to załącz. Chyba wszyscy jesteśmy bardzo ciekawi.
Jesteśmy za i nawet nie przeciw
Dzięki, też tak myślęmichaś. pisze: p.s fajne masz koty
-
- Informacje
-