Sterylizacja kotki, prosze o rade.
No różne ale to nie jest w żaden sposób potwierdzone. Wcale nie jest powiedziane, że kocur byłby bardziej męski gdyby nie został poddany zabiegowi wczesnej kastracji są przecież kocury, które mimo tego iż nie były poddane kastracji w ogóle męsko nie wyglądają więc ja bym jednak na geny stawiała...Kilka razy już czytałam, że to właśnie zależy od genów jakie zostały mu przekazane przez rodziców oprócz tego natknęłam się też na informację, że wczesna kastracja czasem może być przyczyną szybszego wzrostu kończyn i później mamy takiego kota na szczudłach
-
nic wydaje mi się nie jest potwierdzone i to w 100%Hedwa pisze:No różne ale to nie jest w żaden sposób potwierdzone. Wcale nie jest powiedziane, że kocur byłby bardziej męski gdyby nie został poddany zabiegowi wczesnej kastracji są przecież kocury, które mimo tego iż nie były poddane kastracji w ogóle męsko nie wyglądają więc ja bym jednak na geny stawiała...Kilka razy już czytałam, że to właśnie zależy od genów jakie zostały mu przekazane przez rodziców oprócz tego natknęłam się też na informację, że wczesna kastracja czasem może być przyczyną szybszego wzrostu kończyn i później mamy takiego kota na szczudłach
a są koty które po wyglądzie pyska czy innej części ciała oprócz jajek nie wygladają jak kocury-łysole,abisyńskie...
hehe też Ci teraz napiszę ze nie zawsze na all kiedyś widziałam kociaki do oddania i były zdjęcia ich rodziców -długaśne nogiHedwa pisze:No różne ale to nie jest w żaden sposób potwierdzone. Wcale nie jest powiedziane, że kocur byłby bardziej męski gdyby nie został poddany zabiegowi wczesnej kastracji są przecież kocury, które mimo tego iż nie były poddane kastracji w ogóle męsko nie wyglądają więc ja bym jednak na geny stawiała...Kilka razy już czytałam, że to właśnie zależy od genów jakie zostały mu przekazane przez rodziców oprócz tego natknęłam się też na informację, że wczesna kastracja czasem może być przyczyną szybszego wzrostu kończyn i później mamy takiego kota na szczudłach
każdy kot jest inny i każdy może zareagować inaczej więc nic nie jest pewnego
a teraz totalne zejście z tematu gdyby kobiecie sie podawało testosteron to nabierze cech męskich,bo przecież Ci którzy zmieniają płeć biorą zastrzyki,pojawia się im zarost itp...
kwestia żywienia...wszystko się przecież może do tego przyczynić,pies znajomych mojego dziadka rottweiler 28 kg karmiony tanimi karmami,pies mojego dziadka (ta sama hodowla) karmiony konkretną karmą a nie zwykłymi ważył 39 ta sama płeć
i dlatego piszę że nie ma 100% potwierdzenia że będzie tak czy tak...rózne są reakcje,jedne przestają rosnąć a inne są normalnej wielkości...wiec trzymam się neutralnej pozycji w tej kwestii,nie patrzę na pojedyncze przypadki,nawet gdyby 150 kotów na 200 przestało rosnać to by o niczym nie dowodziło bo skad wiadomo że kolejne 200 przypadków będzie rosło tak samoHedwa pisze:No różne ale to nie jest w żaden sposób potwierdzone. Wcale nie jest powiedziane, że kocur byłby bardziej męski gdyby nie został poddany zabiegowi wczesnej kastracji są przecież kocury, które...
-
HEJ MOJA KOTKA W WIEKU 9,5 MIES UCIEKLA Z DOMU=TZN ODRAZU WIADOMO ZE CHCE KOCURA I TRZEBA ZROBIC JUZ SZYBKO ZABIEG STERYLIZACJI...POWIEM CI TABLETKI TO BEZ SENSU,,NO I KOT NIE ZJE CI TABLETEK.....W POLSCE ZABIEG KOSZTUJE OKOLO 250PLN.....WIESZ MOJA KICIA PO ZABIEGU BARDZO PLAKALA I KRZYCZALA Z BOLU CALA NOC=DO TEGO STOPNIA,ZE BYLAM BARDZO ZLA NA SIEBIE ZE TAKA KRZYWDE DALAM JEJ ZROBIC...ALE PO KILKU DNIACH BOL MINAL I RANA SIE ZAGOILA....WOGOLE BARDZO SIE ZMIENILA Po ZABIEGU=BYLA ZLA NA MNIE ,,MILCZACA i NIE JADLA..nie PILA,,,.ALE MOJA WESOLA I KOCHANA GADULKA POWROCILA I JEST ZDROWA......POZDRAWIAM
Jestem wielką zwolenniczką sterylizacji, moje obie kotki przeszły taki zabieg z tzw.cięciem bocznym - szef po operacji miał długość max 2 cm, do tego lek przeciwbólowy w zastrzyku. Obie kocicie przespały noc a rano głównym dramatem były ograniczenia w jedzeniu
-
Moja Mała idzie jutro... To już druga, może nie będę już tak przeżywał
-
- Informacje
-