Czesc
Prawdopodbnie za ok 1mies bede posiadaczem malej kotki 2mies. Kiedy u niej powinna pojawic sie pierwsza rujka ? W wieku ok 6mies? Slyszalem , ze jest takie cos jak tabletki hormonalne przeciw rujkom? Czy bede mogl je stosowac , jesli tak to od kiedy? pytam bo sterylizowac moglbym najwczesniej ja w marcu (podobno niektore lecznice maja wtedy jakies rabaty) czyli jak kotka bedzie miala 11 mies. PROSZE O POMOC mam nadzieje ze moj post zostal zrozumiany
Sterylizacja kotki, prosze o rade.
tabletki na dluzsza mete wyjda ci drozej
sterylizacja to okolo 100 zl wiec chyba nie tak zle a rozwiazuje problem rui na cale zycie
po co meczyc i torturowac kotke tabletkami ktore i tak dzialaja na krotka mete
jesli do 11 miesiecy dostanie 1wszej ruiki to mozesz ja wysterylizowac po niej
tylko wtedy moze ci chciec uciec ( w czasie rui) - jesli jestes ta osoba ktora pytala ostatnio o te sprawy, to w rui kotke moze ciagnac na dwor
sterylizacja to okolo 100 zl wiec chyba nie tak zle a rozwiazuje problem rui na cale zycie
po co meczyc i torturowac kotke tabletkami ktore i tak dzialaja na krotka mete
tylko wtedy moze ci chciec uciec ( w czasie rui) - jesli jestes ta osoba ktora pytala ostatnio o te sprawy, to w rui kotke moze ciagnac na dwor
A jesli dostanie w wieku 5-7 mies? Kiedy najwczesniej tak mniejwiecej moze ja dostac? Czy jesli dostala by rujke w wieku tych ok.6-7mies. i podalbym jej tabletki to czy nastepna ruja pojawi sie jeszcze przed 11mies zycia?ania1985 pisze:
A kiedy mniejwiecej pojawi sie 1ruja ? I czy dlugo ona trwa?
Planuje wysterylizowac kotke jak skonczy 12mies ... czyli w takim razie nie musze jej dawac tabletek hormonalnych?
Btw.
Po ktorej ruji i w jakim wieku sterylizowaliscie swoje Kocice?
Planuje wysterylizowac kotke jak skonczy 12mies ... czyli w takim razie nie musze jej dawac tabletek hormonalnych?
Btw.
Po ktorej ruji i w jakim wieku sterylizowaliscie swoje Kocice?
Ja swoją po nie wiem której, jak miała około 2-3 lat. Wysterylizowałabym zdecydowanie wcześniej, ale kotka jest przybłędą.
Szczerze mówiąc to więcej już mi się nie chce pisac bo było już tyle tych wątków o sterylizacji i kastracji...
Szczerze mówiąc to więcej już mi się nie chce pisac bo było już tyle tych wątków o sterylizacji i kastracji...
Tak - jest duzo tych watkow, tylko w zadnym nie znalazlem odpowiedzi na pytanie czy jesli wysterylizuje kotke po 1 lub 2 ruji (jak bedzie miala 12mies) to czy nie ucierpi na tym jej zdrowie ? niz jesli zrobilbym to przed pierwsza rujka .
Nie ucierpi na pewno, a wręcz przeciwnie. Oczywiście im wcześniej tym lepiej, ale sterylizacja nawet kilkuletniej kotki jest moim zdaniem lepsza niż niewysterylizowanie lub podawanie tabletek hormonalnych (to już w ogóle)
Dz za odp. Czyli z tego wynika , ze szybciejj powinna odbyc sie kastracja kocurka niz sterylizacja kotki . Poniewaz kocur bedzie znaczyl moczem ? i jest to uciazliwe (smrod) dobrze rozumuje?DamaKier pisze:Nie ucierpi na pewno, a wręcz przeciwnie. Oczywiście im wcześniej tym lepiej, ale sterylizacja nawet kilkuletniej kotki jest moim zdaniem lepsza niż niewysterylizowanie lub podawanie tabletek hormonalnych (to już w ogóle)
A pierwsze rujki kotki trwaja kilka dni i chyba da sie jakos przezyc te pierwsze 2rujki jakos bezproblemowo?
nie wiem co jedno ma do 2giego. im wczesniej tym lepiej i jednoczesnie nigdy nie jest za pozno.
owszem , znaczenie moze byc klopotliwe, ale nie pzreciwdzialanie znaczeniu moczem jest celem, a bezplodnosc, oraz wyeliminowanie przy okazji ryzyka pewnych chorob.
i nie ma zadnych wynacznikow z podzialem na plec co do czasu sterylki/kastracji.
owszem , znaczenie moze byc klopotliwe, ale nie pzreciwdzialanie znaczeniu moczem jest celem, a bezplodnosc, oraz wyeliminowanie przy okazji ryzyka pewnych chorob.
i nie ma zadnych wynacznikow z podzialem na plec co do czasu sterylki/kastracji.
witam!!
Jestem posiadaczką ślicznej kotki Tosi ( jej mama jest pół-perską). Cała rodzina ją kocha i rozpieszcza
Ma już 9 mies. i ciągle nie miała ruji. Bardzo się o nią martwię, bo od jakichś dwóch tygodni "wypina pupę" do góry i podstawia się do naszego psa - rzecz jasna nie rozumie jej znaków.Dodam, że jest bardzo niedostępna, nie pozwala się głaskać, szczególnie po tylnych łapkach, jakby ją to bardzo bolało Pani weterynarz powiedziała, że do sterylizacji musi trafić dopiero po rujce. Co mamy robić??
Jestem posiadaczką ślicznej kotki Tosi ( jej mama jest pół-perską). Cała rodzina ją kocha i rozpieszcza
Ma już 9 mies. i ciągle nie miała ruji. Bardzo się o nią martwię, bo od jakichś dwóch tygodni "wypina pupę" do góry i podstawia się do naszego psa - rzecz jasna nie rozumie jej znaków.Dodam, że jest bardzo niedostępna, nie pozwala się głaskać, szczególnie po tylnych łapkach, jakby ją to bardzo bolało Pani weterynarz powiedziała, że do sterylizacji musi trafić dopiero po rujce. Co mamy robić??
kastrować
-
- Informacje
-