16 września 2011, 12:28
uszczegółowiono skład markusa, który w końcu pokazuje bogactwo karmy:
sproszkowane mięso drobiowe(27% suchej masy), sproszkowany ryż pełnoziarnisty (otwarty, 13 %), sproszkowana kukurydza pełnoziarnista (otwarta, 13%), sproszkowane żwacze z dziczyzny (5%), nasiona ryżu, sproszkowane kości dziczyzny, kiełki kukurydzy, sproszkowany słonecznik bulwiasty, sproszkowane buraki, sproszkowane ryby morskie (5%), olej lniany, olej rzepakowy (obydwa tłoczone na zimno), sproszkowane owoce ( chleb świętojański, papaja, ananas, banan, wiśnia acerola, jabłka, gruszki, jagody, mango, maliny), zioła, sproszkowane żółtko, olej z łososia, sproszkowane algi, mikroelementy, elementy ślasowe, witaminy.
Wszystkie składniki stałe są zmielone. Dzięki temu optymalnie poprawia się dostępność bilologiczna, zmieszanie oraz chroniące witalne składniki tłoczenie na zimno.