Czy te wszystkie jego alergie to tak zwane Atopowe zapalenie skóry? To się nabywa czy wrodzone? Czarna rozpacz
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Szczepionka jest tylko na alergeny wziewne (przedtem robiliśmy testy) , moja szczepionka kosztuje ok 460 - teraz mam na 10 miesięcy, podaję raz na miesiąc, wcześniej było częściej. Czy jest lepiej? Nie wiem jakby było gdybym nie podawała, ponoć mój pies jak na taką alergię jest w doskonałym stanie. Nie ma wyłysień, a były, od dawna nie mieliśmy zapalenia uszu, a tez były, z drapaniem - różnie... Ale ona jest też alergikiem pokarmowym, generalnie jest na karmie weterynaryjnej, ale jak to beagle lubi czasami coś chwycić i wtedy mamy solidne drapanko;-(Seledynka pisze:Wiadomo na co pies ma alergie - Wet robi jakąś mieszanke do podawania,tabletki,granulki .....homeopatianie wiem czy to nie strata czasu na tak poważne alergie i czy to jest w stanie coś pomóc...
margoqk co to za szczepionka? u nas jest zespól alergii też byłaby taka opcja? pomaga ta szczepionka i na jaki czas? jaki koszt? Sorrki za tyle pytań ale w sytuacji gdzie psu leci sierść ma pełno wybroczyn,śmierdzi,uszy łyse bo sierść i włoski odklejone to ta homeopatia jakoś mnie nie przekonuje