Która karma lepsza???
jeśli chcesz aby ktoś Ci coś doradził musisz napisać ile możesz/chcesz przeznaczyć na karmę, ile kot je obecnej karmy dziennie i ile waży (mniej więcej).
No nie wiem jak chcesz kupić coś w sklepie to suche kup Perfect Fit dla kociąt, a mokre Butchers. Jak byś się przeszła do zoologa - czyli tam gdzie powinno się kupować jedzenie dla kota - zobacz na markę Animonda (mokre) i Brit Care (suche) (ale internetowych zoologach wszystko kupisz dużo taniej).
Jak zdecydujesz się zamówić przez neta to Porta21 sensible, Taste of the Wild Rocky Mountain, Applaws - to takie tańsze i dobre ale z suchych jest b. duży wybór wszystko zależy od funduszy. To samo dotyczy mokrych karm, Animonda Carny, Smilla, Shumsy. Stuzzy z tańszych.
Wejdź sobie poczytaj składy i zobacz na co Cię stać - ale weź po uwagę że lepszej karmy kot zje dużo mniej niż tej śmieciówki.
Jak zdecydujesz się zamówić przez neta to Porta21 sensible, Taste of the Wild Rocky Mountain, Applaws - to takie tańsze i dobre ale z suchych jest b. duży wybór wszystko zależy od funduszy. To samo dotyczy mokrych karm, Animonda Carny, Smilla, Shumsy. Stuzzy z tańszych.
Wejdź sobie poczytaj składy i zobacz na co Cię stać - ale weź po uwagę że lepszej karmy kot zje dużo mniej niż tej śmieciówki.
-
Witam wszystkich serdecznie
Bardzo polecam suchą karmę dla kotów Taste of the Wild. Moja kicia ją uwielbia.
Bardzo polecam suchą karmę dla kotów Taste of the Wild. Moja kicia ją uwielbia.
Dzień dobry!
ja mam dwa kociaki, uwielbiają karmę mokrą Carny Adult, natomiast karmę suchą uwielbiają Purina ProPlan..oczywiście polecam zakup w internecie, jest zdecydowanie taniej!
Ja kupuje za 150-170 zł 10 kilo suchej karmy dla dwóch kotów starcza na 4 miesiące, a w misce jest non stop , natomiast Carny można kupić od 3 do 4 zł za puszkę, jest tam duża zawartość mięsa Moje zjadają puszke 200g w 3 dni dostając raz dziennie.
Pozdrawiam wszystkich kociarzy
ja mam dwa kociaki, uwielbiają karmę mokrą Carny Adult, natomiast karmę suchą uwielbiają Purina ProPlan..oczywiście polecam zakup w internecie, jest zdecydowanie taniej!
Ja kupuje za 150-170 zł 10 kilo suchej karmy dla dwóch kotów starcza na 4 miesiące, a w misce jest non stop , natomiast Carny można kupić od 3 do 4 zł za puszkę, jest tam duża zawartość mięsa Moje zjadają puszke 200g w 3 dni dostając raz dziennie.
Pozdrawiam wszystkich kociarzy
chciałam właśnie sprawdzić jaka karma jest odpowiednia dla mojej Manji (http://www.krakvet.pl/karmy-podzial-fir ... 1_145.html) , niestety większość produktów jest niedostępna
-
Moim zdaniem tylko karma Felix!
Tak samo jak dla ludzi najlepsze jest to co naturalne, bez konserwantów, wysokiej jakości podobnie dla kotów. Wiem, że karmy
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx są takie, maja też witaminy, minerały naturalne. Koty takie chętnie jedzą.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx są takie, maja też witaminy, minerały naturalne. Koty takie chętnie jedzą.
Moje koty dawno temu jadły RC. Jednak po przeanalizowaniu składu, i własnych problemach zdrowotnych (uczulenie na gluten) zdecydowałam się na TOTW. Cztery lata koty jadły tę karmę, były zdrowe, żywotne i wszystko było super dopóki nie zmienił się wygląd tej karmy. Obecnie granulki są mniejsze, bardziej brązowe i trochę inaczej pachną. Najwidoczniej zmieniło się też coś w składzie, bo wszystkie (a mam ich 5) koty odmówiły jej jedzenia. Wolą Purinę One z Biedronki niż tę karmę. Jestem na rozdrożu, nie wiem co wybrać. Na pewno nie wrócę do Royala a nie chcę dawać karmy ze zbożami. Czy ktoś z was ma podobne doświadczenia z ta karmą. Rozumiem, ze jednemu, no trzem kotom mogło sie odwidziec, ale wszystkim na raz? Mało prawdopodobne.
-
- Informacje
-