sosik dla kota
Gotując dla kota jedzonko z wołowiny, serc kurzych, jajka czy innych składników plus troszke ryżu i warzyw, jak mozna przygotowac sos? Wiele saszetek to przede wszystkim sos. Szkoda kasy na to. Za tę samą cene jestesmy w stanie przygotować ekstra jedzonko.Ale jaki sosik do potrawy?
Najlepszy sosik to ten naturalny
Gotując gęsty wywar z mięsa ( zaiwerającego ścięgna , powięzi, więzadła) sosik/galaretka zrobi się sam/a. Galaretka z saszetek to w większości smaczna chemia.
Zywiąc kota naturalnym pokarmem, czyli mięsem, nie ma potrzeby zawracania sobie głowy sosikami
Gotując gęsty wywar z mięsa ( zaiwerającego ścięgna , powięzi, więzadła) sosik/galaretka zrobi się sam/a. Galaretka z saszetek to w większości smaczna chemia.
Zywiąc kota naturalnym pokarmem, czyli mięsem, nie ma potrzeby zawracania sobie głowy sosikami
-
Jeśli chodzi o galaretkę to wystarczy długo gotować jakieś mięso drobiowe tłuste, np. skrzydełka.
Po ostudzeniu galaretka zrobi się sama. A sosik to poprzez odparowanie wywaru.
Galaretki ze sklepu mają samą galaretkę a mięsa to tam jest zaledwie 4%
Gotowanie w domu to fajny pomysł
Po ostudzeniu galaretka zrobi się sama. A sosik to poprzez odparowanie wywaru.
Galaretki ze sklepu mają samą galaretkę a mięsa to tam jest zaledwie 4%
Gotowanie w domu to fajny pomysł
-
Takie problemy się czasami zdarzają.. cóż poradzić, dzięki wielkie za odpowiedzi
Wiesz dlaczego Twój kot zlizuje galartkę czy sos?feniu pisze:Owszem, że jest potrzebny. Ja gdy daję swojemu kotu jedzenie z saszetki, takie mokre, to pierwsze co robi kot to zlizuje galaretkę o sosik właśnie. Te mięsne kawałki je niechętnie. Myślę, że koty potrzebuję coś o konsystencji sosu
Bo te "kawałki mięsa" to mielona papa bez smaku taki glut chemiczny nie mający z mięsem nic wspólnego a sos ma smak poprzez zawarte w nim zapachy i środki wabiące oczywiście chemiczne...
Dlatego kot zjada chemiczny smaczny sos a chemiczna papę bez smaku zostawia...
-
Mój kotek akceptuje tylko produkty typu Whiskas.
Nie wszystkie karmy mokre takie są ! Nie generalizuj. Są bardzo dobre mokre karmy wysokomięsne dobrze zbilansowane, ale żywienie nimi wychodzi drożej niż ugotowanymi przez siebie. Tylko że takie domowe żywienie nie jest do końca dobre ponieważ jedzenie nie jest dobrze zbilansowane. Proszę poczytać sobie o diecie BARF.ixio pisze:Wiesz dlaczego Twój kot zlizuje galartkę czy sos?feniu pisze:Owszem, że jest potrzebny. Ja gdy daję swojemu kotu jedzenie z saszetki, takie mokre, to pierwsze co robi kot to zlizuje galaretkę o sosik właśnie. Te mięsne kawałki je niechętnie. Myślę, że koty potrzebuję coś o konsystencji sosu
Bo te "kawałki mięsa" to mielona papa bez smaku taki glut chemiczny nie mający z mięsem nic wspólnego a sos ma smak poprzez zawarte w nim zapachy i środki wabiące oczywiście chemiczne...
Dlatego kot zjada chemiczny smaczny sos a chemiczna papę bez smaku zostawia...
To może przeczytaj jeszcze raz co napisałem... nie piszę o wszystkich mokrych karmach tylko o pseudo kawałkach mięsa w sosie - a te to niestety wszystkie są do kitu...
Jedzenie robione w domu jest zbilansowane, jak go zbilansujemy, a do tego służą własnie przepisy BARFowe.
Jedzenie robione w domu jest zbilansowane, jak go zbilansujemy, a do tego służą własnie przepisy BARFowe.
-
- Informacje
-