Suke mozna sterylizować już w dwa miesiące po cieczce ,choc praktykuje się w połowie cyklu , kiedy suka uspokaja sieClaudunia pisze:Cieczka była ok 15 marca, także by wychodziło że trzeba ją wysterylizować jakoś w połowie czerwca tak? tak mi powiedziała weterynarz u mnie w mieście,że pomiędzy cieczkami czyli jakieś 3 miesiące po. a teraz już zaczyna się robić ciepło i spytałam czy lepiej zrobić to teraz czy później to powiedziała że lepiej może na jesień bo pies jest duży, będzie miała kubraczek i ciepłe dni mogą przeszkadzać, ale jak ma mieć takie dziwne zachowania to może faktycznie lepiej zrobić to teraz?
hormonalnie . Jedna i druga wersja dla suki jest dobra . Teraz wet powinien ocenić czy suka ma ciąze urojoną bo tego na 100% nie wiemy .. Jeśli urojona to nie operować poczekać dobry miesiąc lub półtora . Uważam ,że powinnaś pójśc do weta i spokojnie ,rzeczowo porozmawiać .Faktem jest ,ze w upały rany goja się gorzej , ale czy mamy upały i czy będą upały? Wszystko powinnaś ustalić z wetem .