Mój weterynarz to rutyniarz kupiłem już ten Arthro Ha czekam na przesyłkę, ja swojemu psu daje ok 300 g karmy czyli niedużo , ale przyznam że dostaje kawałek mięsa z obiadu i jest dokarmiana i przechodzę na Purina Pro Plan dla seniora z łososiem podobno psy po tej karmie chudną. Pies wychodzi na spacer czy razy dziennie rano 30 minut popołudniu 40 minut i wieczorem 20 minutRobert A. pisze:Ok masz rację,ale są tak samo ważne jak odchudzanie,bo jak odchudzisz a nie wzmocnisz uszkodzonych stawów to nici z odchudzania.Jedno i drugie psu jest potrzebne
Natomiast dziwię się weterynarzowi,że podając co kwartał sterydy,nie zaproponował (z tego wynika) wzmocnienia chorych stawów ?
Dla 9 letniego owczarka royal czy purina pro plan
Dlaczego?Robert A. pisze:Orijen i Acana ta pierwsza ma więcej mięsa.Ogólnie nie jestem zwolennikiem karm wysoko białkowych przeznaczonych dla seniorów.
A czy dla seniora nada się TOTW z rybą - białka umiarkowanie, tłuszczu więcej niż w karmach typu light, ale niespecjalnie dużo.
Jakoś ostatnio zostałam fanem marki
Tak masz całkowitą rację,TOTW z rybą jak najbardziej nadaje się także dla seniora.skrzeli pisze:Dlaczego?Robert A. pisze:Orijen i Acana ta pierwsza ma więcej mięsa.Ogólnie nie jestem zwolennikiem karm wysoko białkowych przeznaczonych dla seniorów.
A czy dla seniora nada się TOTW z rybą - białka umiarkowanie, tłuszczu więcej niż w karmach typu light, ale niespecjalnie dużo.
Jakoś ostatnio zostałam fanem marki
Rozmawiałem z konsultantem z Dolfosu / czytaj wcześniej stawy/ i poradził mi stosować opakowanie Arthro HA a następnie Arthrofos forte z karnityną dla redukcji wagi
Dziękuje za wskazówki Mam pytanie piesek chętnie je ten proszek forte i jak podajesz tabletki , bo ja proszek mam zamiar podawać z suchą karmą Purina pro plan dla senioradorota m pisze:Też mam owczarka 8lat i na przemian stosuję Arthro Ha ( 2 kuracje wiosną . jesienią) a potem forte. Nie ma żadnych jak na razie problemów ze stawami , biega skacze. Jest też szczupły waży 45 kg , jest wysokim owczarkiem 67cm w głębie
-
Słyszałem o dobrej karmie Nutra Gold redukcja wagi ale cena nie wspomnę o obsetity , karmie teraz Acana Senior ale u psa zbiera się się w narożniku lewego oka wdzielina taki duży spioch
-
Przyznam się szczerze że po dokładnym przeczytaniu forum odnośnie żywienia mam mętlik w głowie.Ostatecznie rozważam zakup Purina Pro Plan Senior Sensitive . Co przemawia za Puriną , przez większość życia pies dostawał Purina Dog Chow z jagnięciną i poważnie mi nie chorował, pies oprócz tego że ma nadwagę /moja wina bo go dokarmiałem/ jest w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej.No i ma dobre recenzje w sklepie dotyczącym chudnięcia psa.Na ile to jest miarodajne trudno ocenić. Rozważam również produkt o nazwie NUTRA NUGGETS Lite/Senior for Dogs, polecił mi Pan Robert A. ale nie widziałem w sklepie recenzji i trudno powiedzieć jak popularny to jest produkt w dodatku zawiera podroby.Dodam również że daje psu na wabika saszetkę Pedigre Pal, jest łatwo dostępna i nie droga 1.50,-1.80 i pies to chętnie je, bez saszetki nie chcę, dodaje też trochę oliwy z pierwszego tłoczenia i wszystko dobrze mieszam. Co do saszetek czekam na sugestie czy są jakieś lepsze i ogólnodostępne . Bo dużo się na słyszałem o szkodliwości produktów Pedigre. Cena Pedigre saszetek w Krakvecie nie powala, 20 gr taniej niż na rynku. Podsumowując najchętniej karma do 150 zł za 14-15 kg . Myślę że szale tu przeważy ostatnie słowo Pana Roberta A.
-
- Informacje
-