Dla 9 letniego owczarka royal czy purina pro plan
Mam pytanie dla owczarka niemieckiego 9 letnia suczka waga ok 50 kg Royal Canin dla owczarka czy Purina Pro PLan dla seniora
Polecił mi te karmy lekarz weterynarjijapanisze pisze:A czemu tylko z tych dwóch wybierasz?
-
z tych dwoch to proplan. Ale jest dużo innych dobrych karm.
Ja karmiłem psa bardzo długo Purina DOG CHOW z jagnięciną ostatni próbowałem Josera Balance a aktualnie karmię ACANA senior, pies jest w dobrej kondycji co kwartał kulej na lewą łapę stawy, ale bierze sterydy i jest OK u weterynarza futerko jej mięciutki i OK bo zastosowałem preparat VETO SKIN i dodaje oliwe z pierwszego tłoczenia do karmy wcześnie jej wypadała sierść i futerko matowę.czarno_czerwona pisze:z tych dwoch to proplan. Ale jest dużo innych dobrych karm.
Nie ale zbieram właśnie na artroflexRobert A. pisze:Odejdę trochę od tematu,podajesz psiakowi preparaty wzmacniające stawy?
Poczytaj o Arthro Ha Dolfosu(90 tbl za cenę 59.90) u moich psów lepiej się sprawdził,a mam Molosy i łapki sprawne to podstawa .Arthroflex miał bardzo dobre opinie kilka lat temu od pewnego czasu wiele osób nie jest zadowolonych z jego działania.
Zależy mi na dobry preparacie bez skutków ubocznych który jest najlepszy sunia ma nadwagę i waży 50 kg cena nie gra roli proszę o linka najchętniej w krakvecieRobert A. pisze:Poczytaj o Arthro Ha Dolfosu(90 tbl za cenę 59.90) u moich psów lepiej się sprawdził,a mam Molosy i łapki sprawne to podstawa .Arthroflex miał bardzo dobre opinie kilka lat temu od pewnego czasu wiele osób nie jest zadowolonych z jego działania.
-
Po pierwsze to trzeba rozwiązać problem, czyli ją odchudzić... Dodatki na stawy też super, tylko na niewiele się zdadzą jak sunia musi dźwigać więcej cielska niż to jest dla niej przewidziane...
Ok masz rację,ale są tak samo ważne jak odchudzanie,bo jak odchudzisz a nie wzmocnisz uszkodzonych stawów to nici z odchudzania.Jedno i drugie psu jest potrzebne 
Natomiast dziwię się weterynarzowi,że podając co kwartał sterydy,nie zaproponował (z tego wynika) wzmocnienia chorych stawów ?

Natomiast dziwię się weterynarzowi,że podając co kwartał sterydy,nie zaproponował (z tego wynika) wzmocnienia chorych stawów ?
-
- Informacje
-