Dlaczego "syf"?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
GIZIU

28 sierpnia 2007, 09:52

Robi sie wszystko, żeby człowieka zrobić w balona
Anonimek
Kontakt:

28 sierpnia 2007, 10:05

jeśl chcesz - możesz karmić psa gotowanym jedzeniem tak, jak napisałaś.
Jednak dlaczego wszystkie karmy sprowadzasz do poziomu Chappi?
Nie deneruwj się
Porozmawiajmy na spokojnie.
Powiedz swoje argumenty.
My powiiemy swoje
i jakoś to będzie :)
annflower

28 sierpnia 2007, 11:26

Anonimek pisze:jeśl chcesz - możesz karmić psa gotowanym jedzeniem tak, jak napisałaś.
Jednak dlaczego wszystkie karmy sprowadzasz do poziomu Chappi?
Nie deneruwj się
Porozmawiajmy na spokojnie.
Powiedz swoje argumenty.
My powiiemy swoje
i jakoś to będzie :)
Nie mówię, że droższe karmy są jak np. chappi. Owszem są napewno lepsze ale nie wieżę, że są one takie idealne i zdrowe jak mówią dlatego nie będę kupować już żadnych chrupek tylko sama je robić bo wtedy wiem co w nich jest a nie stać mie żeby kupować karmę za np. 10 zł a za pare dni lecieć po nową. Taniej i napewno zdrowiej wyjdę na robieniu przysmaków sama.
UFO

28 sierpnia 2007, 11:58

Masz Baner "stop pseudohodowlom", i można pomyśleć,że znasz sie na rzeczy,ale po tych Twoich postach na temat karm,to niestety wychodzi na to ,że głupoty opowiadasz i to straszne. :shock:
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

28 sierpnia 2007, 13:31

Stowarzyszenie ma i adres i regon. Nie znalazlam KRSu i statutu, ale to nie jest jednoznaczne z tym, ze one nie istnieja. Wiec na dwoje babka wrozyla czy istnieje czy nie (chocby formalnie) - rok rejestracji 1995. Choc i tak stawiam na to, ze to fikcja.
To że ktoś ma adres, REGON, a nawet NIP, nie znaczy że nie jest firmą krzakiem :( Jako handlowiec miałem kilka razy styczność z takimi przypadkami :( Ostatnio nawet przyjechał przedstawiciel hurtowni farmaceutycznej z Łukowa. Ceny wspaniałe, Regon, adres, NIP, ale traf chciał, że akurat się tam wybierałem do rodziny i postanowiłem dla picu zajechać do tej hurtowni. Okazało się, że mieści się tam mieszkanie prywatne, a żadnej hurtowni farmacutycznej w okolicy nie ma :( Po dokładnym sprawdzeniu okazało się nawet, że w całym mieście nie ma takiej hurtowni :(
Anonimek
Kontakt:

28 sierpnia 2007, 13:35

[/quote]
Nie mówię, że droższe karmy są jak np. chappi. Owszem są napewno lepsze ale nie wieżę, że są one takie idealne i zdrowe jak mówią dlatego nie będę kupować już żadnych chrupek tylko sama je robić bo wtedy wiem co w nich jest a nie stać mie żeby kupować karmę za np. 10 zł a za pare dni lecieć po nową. Taniej i napewno zdrowiej wyjdę na robieniu przysmaków sama.[/quote]

No jasne, że nie ma karmy idealnej! :)
Hm... a mogłabys wrzucic parę przepisów na przysmaki dla psa na forum tylko w osobnym wątku?
lewandowska.marzena

28 sierpnia 2007, 13:42

Na pewno domowe jedzenie + witaminy będzie dla psa dobre, ale czy dasz radę zawsze je robić? Ja karmię karmą i np. raz dziennie domowym, a o jakości karm mogą świadczyć chociażby wypowiedzi weterynarzy, czy hodowców. Wiadomo, tak samo we wszystkim co kupisz do jedzenia będą jakieś konserwanty, barwniki, od tego nie uchronisz się, ale to wcale nie znaczy, że jest złe i niezdrowe. Poza tym możesz kupić w cenie do 200 zł opakowanie 18kg karmy, liczę, że starczy mi to na pół roku (nutrę nuggets kupiłam za 180 zł) i nie jest to chyba aż tak duży wydatek raz na jakiś czas.
annflower

28 sierpnia 2007, 13:43

UFO pisze:Masz Baner "stop pseudohodowlom", i można pomyśleć,że znasz sie na rzeczy,ale po tych Twoich postach na temat karm,to niestety wychodzi na to ,że głupoty opowiadasz i to straszne. :shock:
Co ma karma do rodowodu i rozmnażania psów bez papierów?
Liwia

28 sierpnia 2007, 13:45

maxymi pisze:
Stowarzyszenie ma i adres i regon. Nie znalazlam KRSu i statutu, ale to nie jest jednoznaczne z tym, ze one nie istnieja. Wiec na dwoje babka wrozyla czy istnieje czy nie (chocby formalnie) - rok rejestracji 1995. Choc i tak stawiam na to, ze to fikcja.
To że ktoś ma adres, REGON, a nawet NIP, nie znaczy że nie jest firmą krzakiem :( Jako handlowiec miałem kilka razy styczność z takimi przypadkami :( Ostatnio nawet przyjechał przedstawiciel hurtowni farmaceutycznej z Łukowa. Ceny wspaniałe, Regon, adres, NIP, ale traf chciał, że akurat się tam wybierałem do rodziny i postanowiłem dla picu zajechać do tej hurtowni. Okazało się, że mieści się tam mieszkanie prywatne, a żadnej hurtowni farmacutycznej w okolicy nie ma :( Po dokładnym sprawdzeniu okazało się nawet, że w całym mieście nie ma takiej hurtowni :(
ale ja nie pytam o wiarygodnosc lecz fakt istnienia, chocby formalnego.
UFO

28 sierpnia 2007, 14:12

Gotuj,gotuj,życzę powodzenia,tylko nie zapomnij dodac miesa przebadanego.nie majacego w sobie antybiotyków,świeżego,itd,a i o witaminach nie zapomnij,zbilansuj dietę,zawsze kupuj warzywa z pewnego miejsca nie pryskane,i bez olowiu i GMO,pogotuj,wydaj na prąd i gaz,i chętnie wrócę do tego tematu za 2 lata. :) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GIZIU

28 sierpnia 2007, 14:17

UFO pisze:Gotuj,gotuj,życzę powodzenia,tylko nie zapomnij dodac miesa przebadanego.nie majacego w sobie antybiotyków,świeżego,itd,a i o witaminach nie zapomnij,zbilansuj dietę,zawsze kupuj warzywa z pewnego miejsca nie pryskane,i bez olowiu i GMO,pogotuj,wydaj na prąd i gaz,i chętnie wrócę do tego tematu za 2 lata. :) Pozdrawiam.
Gościu z twojej wypowiedzi wynika że w do worów z karmą lądują lepsze jakościowo surowce niż do mojej michy.
chyba się przerzucę :wink:
Awatar użytkownika
Robert A.

28 sierpnia 2007, 14:23

Nie jest łatwe prawidłowe zbilansowanie diety psiaka,kazdy osobnik inaczej przyswaja, tak ,ze gotowanie przez cale życie jest bardzo odpowiedzialne. :(
Wiem,wiem,wiem,kiedyś nie było suchego i tylko sie gotowalo psom,ale kiedys gotowane nie bylo naszpikowane chemią!
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2007, 14:25 przez Robert A., łącznie zmieniany 1 raz.
Anonimek
Kontakt:

28 sierpnia 2007, 14:23

popłakałam się ze śmeichu :lol: :D :mrgreen:
Awatar użytkownika
Robert A.

28 sierpnia 2007, 14:26

A co Cię tak rozbawilo?
Anonimek
Kontakt:

28 sierpnia 2007, 14:26

Giziu :lol: