![Wink ;)](./../images/smilies/icon_wink.gif)
Dlaczego "syf"?
-
Jeżeli kupujesz produkty w supermarketach, nie ma o czym mówić, są na pewno kiepskiej jakości. Jeżeli nie, masz szansę, że są dobre ![Wink ;)](./../images/smilies/icon_wink.gif)
Oczywiście zgadzam, się z Robertem. Trzeba wiedzić co psu dać, żeby cieszył sie zdrowiem. Myślę, że nie należy chyba przeginać ( z tym liczeniem przy gotowaniu). Wielu z nas nie liczy sobie codziennie kalorii, witamin i minerałów a dobrze się mamy - ja przynajmniej tak.Robert Alka pisze:Nie jest łatwe prawidłowe zbilansowanie diety psiaka,kazdy osobnik inaczej przyswaja, tak ,ze gotowanie przez cale życie jest bardzo odpowiedzialne.
Wiem,wiem,wiem,kiedyś nie było suchego i tylko sie gotowalo psom,ale kiedys gotowane nie bylo naszpikowane chemią!
Oczywiście dobra zbilansowana (miałem nie używać tego słowa) karma, to podstawa, ja jednak z mięsa dla psa nigdy nie zrezygnuję.
ps. Chyba ten kurczaczek co kupuje go na targu nie jest gorszy od tego z karmy (nie straszcie mnie) bo naprawdę sie przerzucę.
\lewandowska.marzena pisze:Jeżeli kupujesz produkty w supermarketach, nie ma o czym mówić, są na pewno kiepskiej jakości. Jeżeli nie, masz szansę, że są dobre
![Shocked :shock:](./../images/smilies/icon_eek.gif)
Niby jajka od chlopa na targu (czasem nawet z pieczatka zaczynajaca sie od "3"
![Twisted Evil :twisted:](./../images/smilies/icon_twisted.gif)
Syf to syf,i nie ma potrzeby pytac dlaczego?
To tak jak byśmy się zapytali dlaczego Giziu zna sie na sportach zaprzęgowych?
To tak jak byśmy się zapytali dlaczego Giziu zna sie na sportach zaprzęgowych?
Chłop na wsi jajka już od dobrych paru lat nie widział (chyba, że swoje).Liwia pisze:\lewandowska.marzena pisze:Jeżeli kupujesz produkty w supermarketach, nie ma o czym mówić, są na pewno kiepskiej jakości. Jeżeli nie, masz szansę, że są dobre
![]()
Niby jajka od chlopa na targu (czasem nawet z pieczatka zaczynajaca sie od "3") sa lepsze?
Na wsi już dawno nie ma kur, krów i innych ciekawostek.
Chłop kupuje w supermarkecie, a pseudo chłop odsprzedaje to na targu mówiąc że to ekologiczne.
Mało tego sklepikarze kupują w supermarketach i sprzedają to u siebie - to jest normalny proceder.
Z tym gotowaniem to chodziło mi raczej o gotowanie psich przysmaków no ale obiady też sama robię i nie przesadzajmy, z tym prądem i gazemUFO pisze:Gotuj,gotuj,życzę powodzenia,tylko nie zapomnij dodac miesa przebadanego.nie majacego w sobie antybiotyków,świeżego,itd,a i o witaminach nie zapomnij,zbilansuj dietę,zawsze kupuj warzywa z pewnego miejsca nie pryskane,i bez olowiu i GMO,pogotuj,wydaj na prąd i gaz,i chętnie wrócę do tego tematu za 2 lata.Pozdrawiam.
![Very Happy :D](./../images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Laughing :lol:](./../images/smilies/icon_lol.gif)
ano. Choc nie przesadzalabym - jeszczem czasem jakas zywizna po wiejskim podworku chodziGIZIU pisze:Chłop na wsi jajka już od dobrych paru lat nie widział (chyba, że swoje).Liwia pisze:\lewandowska.marzena pisze:Jeżeli kupujesz produkty w supermarketach, nie ma o czym mówić, są na pewno kiepskiej jakości. Jeżeli nie, masz szansę, że są dobre
![]()
Niby jajka od chlopa na targu (czasem nawet z pieczatka zaczynajaca sie od "3") sa lepsze?
Na wsi już dawno nie ma kur, krów i innych ciekawostek.
Chłop kupuje w supermarkecie, a pseudo chłop odsprzedaje to na targu mówiąc że to ekologiczne.
Mało tego sklepikarze kupują w supermarketach i sprzedają to u siebie - to jest normalny proceder.
![Cool 8)](./../images/smilies/icon_cool.gif)
Tak czy siak - nei ma co idealizowac "ekologicznej" lub targowej zywnosci ani straszyc jedzeniem z marketow. Glowy trza uzywac
![Smile :)](./../images/smilies/icon_smile.gif)
Ale jednego nie pojme - jak mozna na placu kupowac mieso od chlopa.
a karmienie Pedigree wcale nie wychodzi taniej, jezeli juz chcesz się kierowac tylko kasą... trzeba go dać wiecej niz np Acany i w efekcie wychodzi tyle samo. A pies z tego i tak g**** ma.... Żyw się przez poł roku w Mc Donalds to pogadamy
aaa i zrob badania przed i po ![Wink ;)](./../images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./../images/smilies/icon_smile.gif)
Gatuso - tak sama robi a te ktorych nie umie sama zrobic kupuje u mnie bo na balkonie mam mala fabryke witamnkuuufff i mnieralkuuffff.
-
- Informacje
-