GLS Dogs
-
Ostatnio widziałam psa, który wizualnie był większy od mojej suki ale jak podpytałam właściciela to wagowo on był 2/3 z niej.
-
wiedziła, bo to u wta przy wadze było. Facet nei wierzył, ze moje suczydło az tyle waży, bo po niej tego nie widać. Z niej jest taka zbita kupa mięśni, co tworzy piękną, szczupłą sylwetkę.
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 15:09 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
Do Gościa , sama jestem posiadaczką owczark. Jezeli dajesz tanią karmę , to ważne są dodatki np ze 3 razy w tygodniu surowizna w duzym odstępie od suchej karmy , jajka ( 1-2 przynajmniej), algi i koniecznie preparaty na stawy (Dolfos najtańszy)
Pytasz , czy wyżywisz na barfie onka za 100 zł, hm . .... W tej chwili mam sunię onka adoptowaną na barfie od 2 miesięcy no i wydaję ze 200 zł na mięcho. fakt , że nie szukam specjalnie , sama miesa nie jej . Są rożne scieżki w barfie te droższe i te tańsze, ale wiele zależy od psa to jemu dopasowuje się dietę. Mój poprzedni , bardzo piekny onek mial dużo wieksze wymagania i w 200 stówkach nie bylo szans na zmieszczenie się ani na suchym ani na gotowanym ( przez ostatnie poł roku był na diecie), barf dla niego nie byl odpowiedni.
Sunia po interwencj u pseudohodowcy zabrana zostala do hoteliku i tam karmiono ją britem i surowizną , koszt utrzymania jednego onka wynosił coś powyżej 100 zł.
Znam psy cale życie na niedrogich karmach obecnie 11-12 lat biegają za rowerem , w tym onki . Moj onek umarl w wieku 10 lat , fakt , że był w super kondycji , nie mniej jak widać na długość życia mają wplyw inne czynniki nie tylko dieta.
Pytasz , czy wyżywisz na barfie onka za 100 zł, hm . .... W tej chwili mam sunię onka adoptowaną na barfie od 2 miesięcy no i wydaję ze 200 zł na mięcho. fakt , że nie szukam specjalnie , sama miesa nie jej . Są rożne scieżki w barfie te droższe i te tańsze, ale wiele zależy od psa to jemu dopasowuje się dietę. Mój poprzedni , bardzo piekny onek mial dużo wieksze wymagania i w 200 stówkach nie bylo szans na zmieszczenie się ani na suchym ani na gotowanym ( przez ostatnie poł roku był na diecie), barf dla niego nie byl odpowiedni.
Sunia po interwencj u pseudohodowcy zabrana zostala do hoteliku i tam karmiono ją britem i surowizną , koszt utrzymania jednego onka wynosił coś powyżej 100 zł.
Znam psy cale życie na niedrogich karmach obecnie 11-12 lat biegają za rowerem , w tym onki . Moj onek umarl w wieku 10 lat , fakt , że był w super kondycji , nie mniej jak widać na długość życia mają wplyw inne czynniki nie tylko dieta.
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 15:09 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bo jak się szuka i bierze nr telefonów od Pań w sklepie mięsnym, sprawdza, porównuje, dogaduje to się człowiek zamyka w małych kwotach. Drogo jest jeżeli po mieso idzie się nei dalej niż za róg.
Moja suka ma dysplazję bioder, wiec u nas i to zwiększa koszty wyżywienia.
Moja suka ma dysplazję bioder, wiec u nas i to zwiększa koszty wyżywienia.
isabelle - Ty wydajesz na jedzenie dla psa miesięcznie ok. 100zł? Matko, jak Ty to robisz? Kiedy ja wreszcie nauczę sie tez tylko tyle wydawać?! Dzwoniłam do róznych ubojni u siebie, pytałam, zmyślałam, i nic. Zdradż swą tajemnicę, jak rozmawiasz z tymi ubojniami i hurtowniami, to może i ja się nauczę
-
...
-
Tak, o tym, o które miałaś dla mnei zapytać...
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 15:08 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Informacje
-