Tak masz rację z tym, że wg mnie waga po obróbce w ekstruderze spada o około 60%.michau pisze:Czytałem pochlebne opinie o tej karmie i może kiedyś ją wypróbuję, jak będzie konieczność zmiany.Robert A. pisze:Hodowcy Onków bardzo chwalą tą karmę,podaja,że w składzie jest 50% mięsa to niezły(b.dobry) wynik![]()
Może tylko mały minus,gdyż większosc karm mają z mięs wołowych.
Ale zastanawiam się nad jej składem. Bo skoro do produkcji porcji karmy używa się, jak deklarują, 50% świeżego mięsa, to ile jest go procentowo w suchej karmie?
Jeśli prawdą jest, że po wysuszeniu waga mięsa spada o 80% to oznaczałoby, że tego mięsa nie jest aż tak dużo w suchym produkcie...
Dobrze rozumuje czy się mylę?
Na ulotce, którą dostałem jest tak samo. Na stronie internetowej jest odwrotnie.OWCZARZ2 pisze:Bo u mnie było omyłkowo podane 15% popiołu i 10% tłuszczu
na forum dogomanii został zamieszczony dokładny skład surowcowy, każdego z produktów, nie przeklejam tutaj, bo najpierw o zgodę trzeba zapytać. Natomiast dziwi mnie, że jeszcze na stronie tego nie zamieścili.ze względu na to, że producent nie podaje wystarczająco dokładnych danych odnośnie użytych składników, oraz moim zdaniem zbyt dużą ilość popiołu- nie zaufam tej karmie Koebers niestety.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości