Nie nie są to pseudohodowle...Anonymous pisze:Zmrozilo mnie... hodowlii lancuchowych... pseudohodowlii?goskaaa pisze:Kilka znanych mi hodowli stosuje to dla psów kennelowych, łańcuchowych... jednak napewno nie zastąpi spot-onów na kleszcze czy pchły. Ponoć trochę pomaga w walce z ukąszeniami much i komarów.
Karma Koebers prośba o opinie
Koebers.Jeden pies dorosły bardzo dobrze toleruje tą karmę,ma dużo energii,żadnego uczulenia,nie chodzi głodny.
Od 3 tygodni podawałem także 8 miesięcznemu szczeniakowi,ale przestałem.Pies zaczyna się drapać,i to nie przypadek dobrze go obserwuje przez cały dzień.Owszem kupki (konsystencja extra poprawiły się)natomiast ile zje tyle wydali
.
Wracam do Nutry Breeders (lub Diamondsa z Baraniną).
Dorosła Tosa zostaje natomiast na Kobersie ,u niej wszystko ok.
Jedno co mogę stwierdzić to z całą pewnością w Kobersie jest duża zawartość wołowiny,i karma powinna smakować nawet psiakowi nie lubiącemu suchego.
Pozdrawiam.
Od 3 tygodni podawałem także 8 miesięcznemu szczeniakowi,ale przestałem.Pies zaczyna się drapać,i to nie przypadek dobrze go obserwuje przez cały dzień.Owszem kupki (konsystencja extra poprawiły się)natomiast ile zje tyle wydali

Wracam do Nutry Breeders (lub Diamondsa z Baraniną).
Dorosła Tosa zostaje natomiast na Kobersie ,u niej wszystko ok.
Jedno co mogę stwierdzić to z całą pewnością w Kobersie jest duża zawartość wołowiny,i karma powinna smakować nawet psiakowi nie lubiącemu suchego.
Pozdrawiam.
U a to Ci dopieroRobert A. pisze:Od 3 tygodni podawałem także 8 miesięcznemu szczeniakowi,ale przestałem.Pies zaczyna się drapać,i to nie przypadek dobrze go obserwuje przez cały dzień.Owszem kupki (konsystencja extra poprawiły się)natomiast ile zje tyle wydali.

Właśnie chciałem zapytać jak oceniasz zawartość mięsa.]Jedno co mogę stwierdzić to z całą pewnością w Kobersie jest duża zawartość wołowiny
Co prawda piszą, że 50% w składzie to mięso, ale niestety nie w postać suchej, co oznacza, że w suchej karmie jest go znacznie mniej...?
Dziwnie opisują ilosc % mięsa.Niemcy na swojej stronie napisali 50 % mięsa w każdym opakowaniu?Sam już nie wiem co myśleć?Chyba jednak nie mogę stwierdzić z całą pewnością jaka jest ilosc mięsa w Kobersie?
Zamówiłem u Kobersa trochę suplementów,drożdze piwne,algi,maja sporo tych dodatków.
Zamówiłem u Kobersa trochę suplementów,drożdze piwne,algi,maja sporo tych dodatków.
Też mnie to zastanawia, dlatego napisałem do nich mejla. Ciekawy jestem co odpowiedzą.Robert A. pisze:Dziwnie opisują ilosc % mięsa.Niemcy na swojej stronie napisali 50 % mięsa w każdym opakowaniu?Sam już nie wiem co myśleć?Chyba jednak nie mogę stwierdzić z całą pewnością jaka jest ilosc mięsa w Kobersie?
Koeber's jako, że jest karmą 'z rodzinnej manufaktury'

Czytając twoją relację oraz przytaczane na forum opinie o Koebersie też tak sądzę.
Wysłałem zapytanie tylko o zawartość mięsa, czy 50% podawane na stronie odnosi się do surowego czy suchego mięsa.
Z drugiej strony po przeczytaniu ich strony niemieckiej, zauważyłem, że piszą tak jak na polskiej czyli "50% świeżego mięsa". I coś mi jednak mówi, że jest to surowe mięcho...
Jeśli chodzi o poszczególne karmy to te opisy składów trochę mi się nie podobają, bo każda karma typu "krokiet" jest niemal taka sama więc, którą tu wybrać
Może zorientowałeś się w tej kwestii? Czym różnią się np. Extra, Astor i Supermix?
Wysłałem zapytanie tylko o zawartość mięsa, czy 50% podawane na stronie odnosi się do surowego czy suchego mięsa.
Z drugiej strony po przeczytaniu ich strony niemieckiej, zauważyłem, że piszą tak jak na polskiej czyli "50% świeżego mięsa". I coś mi jednak mówi, że jest to surowe mięcho...
Jeśli chodzi o poszczególne karmy to te opisy składów trochę mi się nie podobają, bo każda karma typu "krokiet" jest niemal taka sama więc, którą tu wybrać

Może zorientowałeś się w tej kwestii? Czym różnią się np. Extra, Astor i Supermix?
-
- Informacje
-