Dziwne, u mojej fretki po tygodniu podawania wyniki znacznie się poprawiły... ale ja karmię naturalnieRobert A. pisze:Przy podawaniu ostropestu trzeba być wytrwałym i podawać min 3 miesiące non stop ,ostropest jest cudowny w pomocy wątrobie,ale pierwsze realne efekty lecznicze uzyskuje się dopiero po ok 10-12 tygodniach podawania
Wracając do sterydów, Robercie, czy w takim razie te resztki ochłapów w suchych karmach są pozyskiwane w hodowli eko, a niektóre składniki roślinne nie mają przypadkiem znacznika GMO? Masz pewność, że te suche są wolne od sterydów? Bo wiesz, taka wypowiedź to tak na prawdę strzał w stopę
Przykład karmy odchudzającej (RC) dla psa - czyli drapieżnika:
Suszone mięso drobiowe, gluten kukurydziany, celuloza oczyszczona, mączka kukurydziana, pulpa buraczana, jęczmień, wątróbka drobiowa, tłuszcze zwierzęce, sole mineralne, ziarno Psyllium, tran, pierwiastki śladowe (w tym chelatowane pierwiastki śladowe), tauryna, L-karnityna, chlorek glukozaminy, siarczan chondroityny, wyciąg z aksamitki (bogaty w luteinę), witaminy.
Końcówki nie skomentuje bo nie jestem chemiczką (co najwyżej histeryczką ), ale jestem ciekawa po co drapieżnikowi składniki, które podkreśliłam, kukurydza, mączka z kukurydzy, kukurydza z kukurydzy z kukurydzą? To my mamy w domu psy czy gołąbki?