Nie znam tej karmy,ale skład znajomy .Powielanie innych karm pytanie tylko czy jakośc składników jest odpowiednia,ale to wyjdzie w praniu.
Może ktoś karmi to więcej się dowiesz?
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Witam mam pytanie czy karma Purina dog chow Puppy large Breed lub Junior jest dobrą karmą dla szczeniaczka huskiego który ma 5 miesięcy ?
Nie no trzeba przyznać,że jest róznica ,bo Dog Chow ma% więcej odpadów poubojowych i ogólnie jest lepszą karmą od Pedigree.Natomiast uczciwie piszę,jeśli ktoś ma wydać pieniądze około 100zł lepiej niech kupi karmę Brit ,pies będzie zdrowszy i właściciel spokojniejszy.
hej,
wydaje mi się, że ile osób, tyle wypowiedzi, jest wiele dobrych karm dla zwierząt, ważne aby zwierzak miał dostarczaną odpowiednią ilość składników odżywczych, a dodatkowo dobrze się po niej czuł i zajadał ze smakiem.
Nawet ta tania karma jest dobra, jeżeli zwierzak ją lubi i jest zdrowy:)
--------------------------------
Tylko u mnie ranking karm dla psów i kotów
wydaje mi się, że ile osób, tyle wypowiedzi, jest wiele dobrych karm dla zwierząt, ważne aby zwierzak miał dostarczaną odpowiednią ilość składników odżywczych, a dodatkowo dobrze się po niej czuł i zajadał ze smakiem.
Nawet ta tania karma jest dobra, jeżeli zwierzak ją lubi i jest zdrowy:)
--------------------------------
Tylko u mnie ranking karm dla psów i kotów
-
jaką doradzicie karmę, dla psiaka, który jest uczulony na każdy rodzaj mięsa, a zjedzenie nawet drobinki od razu powoduje uczulenie. Weterynarz mi poradził ROYAL CANIN Hypoallergenic i na razie psiak jest na tej karmie i dodatkowo je ryż z warzywami, kluski z warzywami i owoce. Ale może znacie jakąś inną karmę dla wegetarian lub jakieś przekąski, dla takich psiaków???
Skąd wiesz, że pies jest uczulony na każdy rodzaj mięsa?kamila1139 pisze:jaką doradzicie karmę, dla psiaka, który jest uczulony na każdy rodzaj mięsa, a zjedzenie nawet drobinki od razu powoduje uczulenie. Weterynarz mi poradził ROYAL CANIN Hypoallergenic i na razie psiak jest na tej karmie i dodatkowo je ryż z warzywami, kluski z warzywami i owoce. Ale może znacie jakąś inną karmę dla wegetarian lub jakieś przekąski, dla takich psiaków???
Jak długo karmisz karmą RC?
Mam podobną sytuację. U mojego psa występuje podejrzenie alergii na mięso wołowe (podejrzenie, na podstawie wywiadu). 3 tygodnie jesteśmy na wymienionej przez Ciebie karmie, docelowo mam ją tym karmić 6 tygodni.
Weterynarz kategorycznie zakazał dawania psu czegokolwiek innego podczas stosowania RC.
Przez 6 tygodni tylko RC i woda
Myślę, że niekoniecznie o niej słyszał .
Jak mówię wetom czym karmię swoja sunię, to gapią się na mnie jak cielaki w malowane wrota. Oni poza RC świata nie widzą - no, może jeszcze jest Hill's i Eucanuba
Ostatnio z ciekawości spytałam mojego weta (zresztą bardzo dobrego w swoim fachu) o Trovet właśnie - co myśli o nim jako o zamienniku dla RC weterynaryjnych - zrobił głupią minę (zupełnie nie wiedział co powiedzieć, bo karmy po prostu nie zna), więc ucięłam temat, bo nie chciałam go męczyć niewygodnymi pytaniami
Zawsze też słyszę jedną odpowiedź, co mnie zastanawia (wszyscy nagle wysuwają ten sam argument? to musi być marketing ), mianowicie: "Znamy już wiele psów, które odchowały się na karmach typu RC - są zdrowe itd., a te wszystkie inne to zupełne nowości - chyba nie chce pani eksperymentować na własnym psie?" - usłyszałam to co najmniej od trzech rożnych wetów - przypadek? Nie sądzę
Jak mówię wetom czym karmię swoja sunię, to gapią się na mnie jak cielaki w malowane wrota. Oni poza RC świata nie widzą - no, może jeszcze jest Hill's i Eucanuba
Ostatnio z ciekawości spytałam mojego weta (zresztą bardzo dobrego w swoim fachu) o Trovet właśnie - co myśli o nim jako o zamienniku dla RC weterynaryjnych - zrobił głupią minę (zupełnie nie wiedział co powiedzieć, bo karmy po prostu nie zna), więc ucięłam temat, bo nie chciałam go męczyć niewygodnymi pytaniami
Zawsze też słyszę jedną odpowiedź, co mnie zastanawia (wszyscy nagle wysuwają ten sam argument? to musi być marketing ), mianowicie: "Znamy już wiele psów, które odchowały się na karmach typu RC - są zdrowe itd., a te wszystkie inne to zupełne nowości - chyba nie chce pani eksperymentować na własnym psie?" - usłyszałam to co najmniej od trzech rożnych wetów - przypadek? Nie sądzę
-
- Informacje
-