Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Ech... wiem że nie na temat..ale aż serce boli...gdzie mam próbować się zwrócić oprócz Towarzystwa Opieki n.Zwierzętami by spowodować wizytację schroniska które nie działa jak powinno...
To dobrze , że faszerujesz swojego pieska zbożem i konserwantami . Za jakiś czas będzie świecił , więc zaoszczędzisz na energii.
-
Całe nieszczęście z karmami pedigree i chappi polega na tym że producenci dodają jakieś chemiczne polepszacze,które niestety smakują psom.Aga w nich jest tylko 4% mięsa, a reszta to szkodliwy chłam. Z pieskami jest często jak z dziećmi, kiedy dajesz im w pełni wartościowe jedzenie często nie chcą jeść ,a ciągną Cię do Mac Donalda,gdzie jedzenie jest bardzo niezdrowe, a wcinają go ze smakiem. Odpuść sobie to pedigree,teraz już na polskim rynku jest taka masa wartościowych karm ,że na pewno pieskowi coś dopasujesz z pożytkiem dla jego prawidłowego rozwoju i zdrowia
Najlepsza karma to zwykle pozywienie, gdyz nie dostarcza ona skladnikow sztucznych, mimo iz nafaszerwana jest witaminami jednak nic nie zastapi swieżo przygotowanego posiłku. Proponuje włascicielowi spozywac sucha karme
-
Co to znaczy resztki i jaka karma plus? Pies nie może jeść resztek z pańskiego stołu,ale odpowiednio zbilansowaną przygotowaną specjalnie dla niego odpowiednią karmę,czy to będzie gotowana,sucha czy BARF!!!
Ewelina Julia czy mogłabyś jednak napisac do producenta Mery Dog z zapytaniem oczywiście o konserwanty ale też o to jakiego tłuszczu zwierzęcego używają? Polski dystrybutor odpisuje "Producent nie precyzuje dokładnie z jakiego gatunku zwierząt jest tłuszcz i hydrolizowane białko." Ja dziennie szukam karmy bez zawartości kurczaka, ale oprócz Acany, Orijena, TOTW rybnych znaleźć nie potrafię Psiak co prawda dostaje od tygodnia Trovet RRD (krolik) ale ewidentnie mu nie smakuje. Nigdy specjalnie nie szalał za suchym żarciem ale zawsze na koniec dnia wyjadał wszystko co miał w misce, teraz karma leży i wietrzeje. Do wczoraj jeszcze miał Trovet wymieszany z małą już ilością Puriny Dog Chow i skrzętnie wybrał Purinę a Trovet cały został...od dzisiaj już tylko Trovet więc i głód doskwierać będzie
Alana W Mera Dogu na bank tłuszcz jest z kuraka - wypróbowane na moim bulku. Jeśli chodzi o karmy bez kuraka to jest to Symply z indykiem i jagnięcina. Bez kuraka jest jeszcze Wolfsblut , Platinum i Forza10. Wystarczy poświęcić trochę więcej czasu na przeczesanie netu a na pewno coś znajdziesz.
Jeszcze więcej czasu? Toż to ja nawet w pracy składy karm studiuję A tak na poważnie dziękuję za pomoc. O Symply faktycznie nie słyszałam i nie natknęłam się na nią nigdzie (net), Platinum i Wolfsblut strasznie drogie, a Forza10 to rybna karma, nie wiem dlaczego, ale nie jestem do nich (karm rybnych) przekonana.anulkac pisze:Alana W Mera Dogu na bank tłuszcz jest z kuraka - wypróbowane na moim bulku. Jeśli chodzi o karmy bez kuraka to jest to Symply z indykiem i jagnięcina. Bez kuraka jest jeszcze Wolfsblut , Platinum i Forza10. Wystarczy poświęcić trochę więcej czasu na przeczesanie netu a na pewno coś znajdziesz.
Olejmy tego typu komentarze, podejrzewam, ze ktoś sobie żarty stroi i oczywiście nic sensownego do tematu nie wnosi.Robert A. pisze:Ja mam pytanie co autor miał na mysli?kajula94 pisze:zwykłe pożywienie po prostu resztki na przykład plus karma
O czym wogóle piszemy?
-
Tu jest poplątanie z pomieszaniem, a camelko o Pedigree to zapomnij dla dobra pieska
-
- Informacje
-