Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Witam wszystkich! Jestem właścicielką golden retrieverki (rocznej) Loli i planuje zmianę karmy, przeszliśmy już Royala, Brita Care, Bozitę oraz Pronature... Lolka jest oczywiście wrażliwcem ale często zmieniam jej karmy aby jej się nie znudziły zastanawiam się pomiędzy Taste Of The Wild, Mera Dog, Markus Muhle, Nutra Gold i Canidae, tak jak pisał poprzednio Robert wszystkie karmy są do rozważenia, dlatego proszę o pomoc w wyborze. Z góry dzięki.
W końcu zdecydowałam się na Markus Muhle ze względu na skład i oczywiście cenę - nie jestem tylko pewna czy nie zaszkodzi ona mojemu wrażliwcowi, ale stwierdziłam że najwyżej oddam ją naszemu Onkowi z rodzinki - on jest strasznym niejadkiem, wzgardził nawet Joserą Festivalem dla wybrednych i właśnie dla niego też szukam odpowiedniej karmy.
-
biedny pies. nie wiadomo czy gorsze te wątróbki, czy to chappi.
a ja mam trochę głupie pytanie. mam okazję wypróbować za pół darmo karmę happy dog z tym że dla seniora. czy zaszkodziłabym tym w jakikolwiek sposób swojemu 2 letniemu psu(50kg wagi)?
jeżeli tak to dlatego że jest tam czegoś za mało czy w złych proporcjach?
dodam że pies ma mało ruchu w okresie letnim, jak już to głównie pływa
jeżeli tak to dlatego że jest tam czegoś za mało czy w złych proporcjach?
dodam że pies ma mało ruchu w okresie letnim, jak już to głównie pływa
to 12,5kg worek czyli nie cały miesiąc, jeżeli kupiłabym dwa to wtedy jadłby to ok 1,5miesiąca
Składniki: białko surowe 19%, tłuszcz surowy 9%, włókno surowe 3,0%, popiół surowy 5,5%, wapń 0,95%, fosfor 0,65%, sód 0,3%, potas 0,45%.
Skład: kukurydza, mączka mięsa drobiowego, mąka ryżowa, mączka mięsa jagnięcego, tłuszcz wołowy, mączka mięsna, hydrolizowane wątróbki, mączka rybna, hemoglobina suszona, plasterki buraków, tłuszcz drobiowy, olej słonecznikowy, wytłoki jabłkowe (suszone)(0,7%), susz jajeczny, chlorek sodu, drożdże (suszone), chlorek potasu, olej rzepakowy (0,25%), jęczmień (fermentowany) (0,2%), wodorosty (suszone) (0,15%), siemię lniane (0,15%), korzeń cykorii (wyciąg)(0,05%), karczoch (0,3%), mniszek lekarski, imbir, liście brzozy, ziele pokrzywy, szałwia, kolendra, rozmaryn, tymianek, korzeń lukrecji, miąższ omułków (suszony) (0,02%), rumianek, wiązówka błotna, czosnek niedźwiedzi (dziki), (zioła łącznie 0,14%).
Składniki: białko surowe 19%, tłuszcz surowy 9%, włókno surowe 3,0%, popiół surowy 5,5%, wapń 0,95%, fosfor 0,65%, sód 0,3%, potas 0,45%.
Skład: kukurydza, mączka mięsa drobiowego, mąka ryżowa, mączka mięsa jagnięcego, tłuszcz wołowy, mączka mięsna, hydrolizowane wątróbki, mączka rybna, hemoglobina suszona, plasterki buraków, tłuszcz drobiowy, olej słonecznikowy, wytłoki jabłkowe (suszone)(0,7%), susz jajeczny, chlorek sodu, drożdże (suszone), chlorek potasu, olej rzepakowy (0,25%), jęczmień (fermentowany) (0,2%), wodorosty (suszone) (0,15%), siemię lniane (0,15%), korzeń cykorii (wyciąg)(0,05%), karczoch (0,3%), mniszek lekarski, imbir, liście brzozy, ziele pokrzywy, szałwia, kolendra, rozmaryn, tymianek, korzeń lukrecji, miąższ omułków (suszony) (0,02%), rumianek, wiązówka błotna, czosnek niedźwiedzi (dziki), (zioła łącznie 0,14%).
Witam,mam pytanie dotyczące przyswajania karmy.pies rottweiler,wieczne sensacje żołądkowe,od tygodnia dostaje trovet rrd,ale kupy masakra,duże a bywają też zielonkawe i ze śluzem.zmieniać karmę czy czekać do końca worka i zobaczyc czy sie unormuje?? przetestowaliśmy już nutro choice z jagnięciną i bozite robur ale żadna nie podeszła,więc był na gotowanym,jednak suche to wygoda przy ciągłym zabieganiu nie ma za bardzo czasu na gotowanie :/
-
a badaliście psu trzustkę i wątrobę?
pies jest po badaniach, nie dalej niz 2 tyg temu ,ponieważ była biegunka.wszystkie wyniki w normie .
-
i nic nie wyszło? a jakie to dokładnie były badania? bo jak coś jest nie tak to sama karma specjalistyczna to za mało i trzeba dodatkowo wprowadzić leczenie.