Suszone Algi Morskie po prostu super!!!
-
Generalnie wszystkie algi z przeznaczeniem dla zwierząt to Ascophyllum nodosum. Jednak róznią się one w zależności od miejsca zbierania, suszenia itd. Myślę, że te dla zwierząt to gorszy sort. Ja kupuję morszczyn w sklepie wiązowna, przez net. Można go sobie zebrać na wakacjach nad morzem także.
Odkopię starszy temat, bo nie chcę zakładać nowego.
Kupiłam dla mojego psa preparat PlaqueOff, piszą, że jest tam składnik roślinny pozyskiwany z alg. Generalnie preparat ma działać na kamień nazębny, ale w związku z tym co tutaj piszecie mogę oczekiwać, że dobrze zadziała również na jelita psa? Czy może ten preparat a "same" algi mają inne działanie?
A może ktoś z Was stosował już PlaqueOff na kamień nazębny i może coś więcej w tym temacie powiedzieć?
Dzięki góry za odpowiedź
Kupiłam dla mojego psa preparat PlaqueOff, piszą, że jest tam składnik roślinny pozyskiwany z alg. Generalnie preparat ma działać na kamień nazębny, ale w związku z tym co tutaj piszecie mogę oczekiwać, że dobrze zadziała również na jelita psa? Czy może ten preparat a "same" algi mają inne działanie?
A może ktoś z Was stosował już PlaqueOff na kamień nazębny i może coś więcej w tym temacie powiedzieć?
Dzięki góry za odpowiedź
Ostatnio jak byłam w sklepie zoologicznym zapytałam o algi morskie bo chciałam zobaczyc czy mój psiak bedzie miał problemy z ich jedzeniem,poza tym po tylu pozytywnych opiniach na ich temat ....trzeba spróbowac.Pani wystawiła na mnie zdziwione oczy i zapytała mnie .....dla rybek ? Jej zdziwienie bylo jeszcze wieksze jak usłyszała ze dla psa....w zwiazku z tym mam pytanie gdzie w Krakowie mozna dostac algi morskie dla psa nie wywolujac obledu w oczach u sprzedawcy.
jedyne algi z tego co wiem dostępne w sklepach stacjonarnych to BEAPHAR ALGOLITH. innych nie udało mi się jeszcze za życia wypatrzyć
-
Wiedza i świadomość w zoologikach jak i u watów odnośnie żywienia i supli dla psów jest, że tak powiem, niskich lotów. Ja mam wrażenie że dla większości żywienie piesów kończy się na Rojalu, Czapi i tym podobnych pedigriszajsach...No bo po co się wysilać i odpowiadać na "durne" pytania klientów. Ja jak nowej wetce powiedziałem że swoim byczkom daje kości to niemal mnie nie wygoniła z gabinetu a jak zapytałem czym ona by karmiła to że rojal...
Algi są spoko. Ja swoim teraz daję z firmy Grau i jest oki. Beaphar tez dawałem i nie było zastrzeżeń.
PS. Chętnie podłącze się do kogoś kto zamawia większe worki i do podziału potem.
Algi są spoko. Ja swoim teraz daję z firmy Grau i jest oki. Beaphar tez dawałem i nie było zastrzeżeń.
PS. Chętnie podłącze się do kogoś kto zamawia większe worki i do podziału potem.
dobrze patrzę . pisałam poważnie u mnie w mieście też nie wiedzą do czego algi dla psa. sama nie wiedziałam dopóki nie zaczęłam czytać o barfie. jedyne dostępne algi to właśnie beaphara a mają go jedynie większe sklepy na zamówienie, oraz duża hurtownia detalicznaisabelle30 pisze:To źle patrzysz..
no bo o cukierkach dla psa i kota z algami nawet nie powinnam wpsominać
Odkopię temat alg dla psów- mam dwa psy "sportowe", prowadzone na Barfie i chce im wprowadzić algi , czytałam sporo w temacie ale szukam najskuteczniejsego preparatu ale z alg naturalnych a nie hodowanych - to na co wpadłam to Alg Borjes dla psów i kotów http://sklep.alg-borje.pl/pl/p/ALG-BORJ ... my-2-kg/94 ktoś stosował?
Odkopię temat alg dla psów- mam dwa psy "sportowe", prowadzone na Barfie i chce im wprowadzić algi , czytałam sporo w temacie ale szukam najskuteczniejsego preparatu ale z alg naturalnych a nie hodowanych - to na co wpadłam to Alg Borjes dla psów i kotów http://sklep.alg-borje.pl/pl/p/ALG-BORJ ... my-2-kg/94 ktoś stosował?
-
- Informacje
-