TOTW

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Chefrenek

04 lutego 2012, 18:35

Co lepsze TOTW czy Nutra Gold?
Awatar użytkownika
Robert A.

04 lutego 2012, 21:02

To zależy od psa,teoretycznie lepszą karmą i wyżej notowaną jest Totw(więcej mięsa w składzie,bez zbóż),zadałąs pytanie z myślą o swoich bulwach czy ogólnie?
yeti

05 lutego 2012, 17:11

TOTW zdecydowanie jest jedną z najlepszych karm, wiec nie ma co porównywać.
Awatar użytkownika
Robert A.

05 lutego 2012, 17:32

Porównywać warto zawsze,tym brdziej,że z doświadczenia wiem,że to co dla jednego psiego organizmu jest idealne,dla innego niestety nie .natomiast TOTW jest ogólnie rzecz biorąc karmą wyżej notowaną.
Awatar użytkownika
Anka

05 lutego 2012, 17:51

korci mnie TOTW, ale w pamięci mam Orijena i po nim bardzo podrażnioną wątrobę oraz gigantyczne biegunki :-(
Zastanawiam sie pomiędzy 1st Choice wersja skóra włos ( miał rewelacyjne futro ale przestał mu smakowwać) a TOTW, chciałabym a boję sie ;-)
Awatar użytkownika
Robert A.

05 lutego 2012, 18:21

Karma 1st Choice coś ostatnio ma nie najlepsze recenzje (może taka partia towaru?),natomiast składem Totw jest zbliżony do Orijena i jeśli pies miał po nim problemy tu może byc podobnie.
Awatar użytkownika
Anka

06 lutego 2012, 00:04

No to mnie załamałeś, 1st choice popsuty a TOTW ryzykowny, to błagam wymyśl coś , proszę :-)
Awatar użytkownika
Robert A.

06 lutego 2012, 09:28

Aniu a Nutram którym kiedyś karmiłaś?
Jeśli nie on to może Markus Muhle,lub Bento kronen z łososiem.
Awatar użytkownika
Anka

06 lutego 2012, 09:59

Ostatnio oddałam worek Nutram koleżance, on teraz jest na Vet concept, niby ładnie trawi ( chociaz po 1 st choice te kupy były innego koloru, dla mnie fajniejsze, jestem deczko nienormalna chyba :roll: no i futro było piekne a teraz futro żadna rewelacja ), no i skład mnie nie powala oraz je tylko dosmaczone. Lucky musi jeśc vet concept ponieważ tylko ją ładnie trawi, ale on nie musi.
Do Bento nie mam przekonania, Markusa nigdy nie dawałam , a co myślisz o Pronature Holistic ( przereklamowana? )
Awatar użytkownika
Robert A.

06 lutego 2012, 10:51

Tak przereklamowana.
Moze skusisz się na Markusa?
Trawienie po Markusie zazwyczaj b.dobre. jest jeszcze Koebers tylko po nim qupy duże,ale konsystencja ok.
Awatar użytkownika
Anka

06 lutego 2012, 13:32

Wygląda na to, że się skuszę :-) tym bardziej, że będzie w Polsce dystrybutor, szkoda że nie ma w Krakvecie, od nowa polubiłam ten sklep :-)
lexie_

07 lutego 2012, 21:39

Anka ja karmiłam baaardzo długo Bento (żadna karma mojemu psu tak długo się nie nudziła) i było super także namawiam żebyś kiedyś spróbowała. Nic a nic się nie drapał a drapie się niemal po wszystkim, kupy były ok, w ogóle jedna z lepszych karm które kupowałam. Gdyby nie fakt że mój pies po ponad roku śmiertelnie się na nią obraził to na pewno dalej byśmy karmili. Teraz jesteśmy od dwóch worków na TOTW i też jest ok ale na nią też zaczyna kręcić nosem. Za to za RC Sensitivity Control dałby się zabić i poćwiartować a kupy były maleńkie jak nigdy tylko szkoda że cena taka wysoka...
Chefrenek

10 lutego 2012, 13:18

Robert A. pisze:To zależy od psa,teoretycznie lepszą karmą i wyżej notowaną jest Totw(więcej mięsa w składzie,bez zbóż),zadałąs pytanie z myślą o swoich bulwach czy ogólnie?
Ogólnie.

Wiesz, że ja co jakiś czas mam ochotę na zmiany ale w tym przypadku oparłam się pokusie. :twisted:
jotkaszka

27 marca 2012, 12:27

Witam, od ponad tygodnia mój pies je TOTW (mam dwa smaki - przepiórkę i jagnięcinę). Pierwszego dnia było ok, nowa karma, nowy smak, bardzo chrupiące granulki. Potem było gorzej :( Karma psu nie smakuje, robi ogromne koopy a na dodatek puszcza bąki :oops: Dwa razy miał biegunkę :(
TOTW wprowadziłam do diety jednocześnie z algolithem. Być może błędem była gwałtowna zmiana karmy? Mam nadzieję, że sytuacja się unormuje...
jotkaszka

11 czerwca 2012, 15:53

jotkaszka pisze:Witam, od ponad tygodnia mój pies je TOTW (mam dwa smaki - przepiórkę i jagnięcinę). Pierwszego dnia było ok, nowa karma, nowy smak, bardzo chrupiące granulki. Potem było gorzej :( Karma psu nie smakuje, robi ogromne koopy a na dodatek puszcza bąki :oops: Dwa razy miał biegunkę :(
TOTW wprowadziłam do diety jednocześnie z algolithem. Być może błędem była gwałtowna zmiana karmy? Mam nadzieję, że sytuacja się unormuje...

Minęły dwa miesiące odkąd karmię mojego psa karmą TOTW. Bąki o których wspominałam szybko ustąpiły, wypróżnienia są regularne aczkolwiek koopy nadal dość duże. Nie mam pojęcia dlaczego, ale karma psu nie smakuje. Nie będzie przesadą jeżeli napiszę, że woli chodzić głodna niż zjeść ją z miski. Dosmaczanie, polewanie olejem nie pomaga... Najczęściej karmimy ją z ręki, ewentualnie wsypuję granulki do kuli-smakuli. Dziwna jest ta awersja do jedzenia, bo rzadko co mojemu psu nie smakuje. Poza tym ma brzydką sierść, na linii grzbietu twardą i suchą jak szczecina u dzika.
Tak więc u nas TOTW się nie sprawdził. Swoją drogą, mam nauczkę na przyszłość - nie zamawiać dużych opakowań nie wiedząc, czy pies będzie miał ochotę jeść nową karmę.
ODPOWIEDZ
  • Informacje