Rudzinek-Bazyl,Psotnica-Lola,wymarzony Jack i Kurczak Ralf

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Seiti

04 października 2012, 14:56

Okey kciuki zarezerwowane dla Popiołka :D
asiryś

05 października 2012, 11:51

Popiołek :lol: :lol: :lol:
Bezbłędnie, Seiti !:wink:

Kasia się nie pojawia, bo pewnie pierze Popiołka 8)
Seiti

05 października 2012, 12:51

Tylko nie za mocno prać, bo jeszcze kolor zejdzie. Dopiero by było ;)

Ja bym osiwiała z nerwów przed taką wystawą.
asiryś

05 października 2012, 13:24

Seiti pisze:Tylko nie za mocno prać, bo jeszcze kolor zejdzie. Dopiero by było ;)
:lol: A wiesz, że tez o tym pomyslałam 8)
Seiti pisze:Ja bym osiwiała z nerwów przed taką wystawą.
Ja nie osiwiałabym, bo juz to mnie nie dotyczy :( . Jestem siwiutka jak gołębica :cry:
Ja za to co pięć minut latałabym do toalety :oops:
Seiti

05 października 2012, 13:28

Ja jak znajdę u siebie siwy włos to wpadam w histerię i go wyrywam :oops: Jeszcze na jego miejsce 5 innych się zrobi ;)

Więc Hedwa nie za mocno go szoruj bo się jeszcze biały zrobi! I już nie będzie Popiołkiem...
Rakolka

05 października 2012, 16:01

bazyl został moim ulubieńcem, śłiczności!
Hedwa

05 października 2012, 16:51

Dziewczyny kot już wyprany! Jest piękny! Uspokajam - kolor się nie sprał :lol: stresik powoli zaczynam odczuwać ale gorzej pewnie bedzie jutro :roll: muszę stać skoro świt tzn koło 5 rano zebrać się, zapakować w transporter kota i jechać do Ani i z nią do Chrzanowa :) na miejscu pierwsze co nas bedzie czekało to kontrola weterynaryjna a później jak kot już ją przejdzie pozytywnie to wystawianie :) zaciskamy kciuki! Zdjęciami się podzielę po niedzieli bo w niedziele wieczorem wracam do domu :)
asia od Rysia

05 października 2012, 17:21

Rakolka pisze:bazyl został moim ulubieńcem, śłiczności!
Prawda ,że słodki?
A może wkleiłabyś jakieś zdjęcia swojego cuda ( w dziale "Fotki waszych pupili cz 3")?

Kasieńko, od rana będę mocno ściskać kciuki za Królewicza :wink: Byle sie za bardzo nie stresował...Chociaz wydaje mi się,że jest otwartym, odważnym kotem - od razu się świetnie zaaklimatyzował w Twoim domu.
Cieszę sie,ze będziesz miała profesjonalne wsparcie w postaci doświadczonej Ani :)
Niecierpliwie czekam na relację z wystawy 8)
asiryś

06 października 2012, 20:14

Czekam, czekam...Kasiu, chociaż garstka informacji, proszę :?
Awatar użytkownika
dobbinka

06 października 2012, 20:35

No właśnie widzę, że ktoś pisał i myślałam, że Hedwa.

W oczekiwaniu - filmik o tym, jak koty lubią higienę. http://www.youtube.com/watch?v=PB_4bXC2Gag
Hedwa

07 października 2012, 21:22

Dziewczyny tak na szybko bo jestem strasznie zmęczona i głowa mi pęka. Jutro zdam bardziej szczegółową relację :) Chyba mocno zaciskałyście te kciuki bo wyniki super! Jestem mega dumna ze swego kocia! Teraz troszkę o osiągnięciach :D
1 Dzień:
Ocena Ex1 (to najwyższe odznaczenie - ocena doskonała), CAP (certyfikat na tytuł Premiora), NOM BIS (nominacja do Best in Show wystawy), BOS( Best Opposite Sex – najlepszy kot w Best In Show pod kątem płci w danej kategorii )
2 Dzień:
Ex1, CAP,NOM BIS
Na zdjęcia czekam pewnie jutro będę miała to wstawię :) Byłam pod wpływem takich emocji, że zapomniałam, że mam aparat w ręku :lol: na szczęście Ania cykała fotki :)

Dziękujemy za zaciskanie kciuków!!!!!!!!
Awatar użytkownika
dobbinka

07 października 2012, 22:26

Obrazek Obrazek Obrazek
Seiti

08 października 2012, 08:39

Teraz to dopiero mam ochotę dorwać tą przepuklinę! :evil: ;)
Cudowny Popiołek, wiedziałam, że mu się uda bo jest piękniusi :D

GRATULACJE! i obowiązkowe mizianko dla niego. 8)
Hedwa

08 października 2012, 09:53

Dziękujemy dziękujemy! :)
A teraz na spokojnie ;). Wrażenia niesamowite! Stres był ogromny zwłaszcza pierwszego dnia. W sobotę rano po przejściu kontroli weterynaryjnej i przystrojeniu klatki ulokowaliśmy kocia w klatce i rozpoczęło się nerwowe oczekiwanie na ocenę :). Przy ocenie Jack bardzo podobał się sędziemu Martinowi Kabinie (baaardzo sympatyczny Pan):) do niczego się nie czepiał słyszałam tylko piękne uszy, piękna głowa, kufa, ogon, futro... :lol: dostaliśmy ocenę Ex1 certyfikat na Premiora i czekaliśmy na porównanie do nominacji do BIS. Jack był porównywany z kocurem norweskim leśnym i nominację zdobył! Później mieliśmy chwilę oddechu i około godziny 16 rozpoczął się konkurs BIS i to były chyba największe emocje! Kot w tym konkursie wystawiany jest przez stewarda a właściciel obserwuje wszystko siedząc sobie na ławeczce. Myślałam, że serce mi wyskoczy! Najpierw było porównanie dwóch kocurów czyli Jacka i jakiegoś norwega przy czym norweg zdobył jeden głos sędziowski a Jack dwa i tym samym przeszedł do dalszej rywalizacji :lol: Później był porównywany z kocicą MCO i tu rywalizacja się zakończyła na zdobyciu BOS :) Prawie się ze szczęścia poryczałam i z wrażenia w ogóle nie wiedziałam co się dzieje :lol:
Drugiego dnia było już trochę mniej nerwów :) Przy ocenie sędzia Berta Nemcova śmiała się, że hodowca chyba celowo wykastrował Jackusia żeby był bezkonkurencyjny :lol: Moje dziecko dostało ocenę Ex1, certyfikat na Premiora i NOM BIS. W bisie porównywane były 3 kocury: Jack i dwa norwegi. Był remis w głosowaniu bo każdy dostał po jednym głosie i dalej to już była loteria bo losowano jednego sędziego, który wybierze kota no i tu już było wiadomo, że wylosowany wybierze tego, na którego głosował i tym sposobem padło na norwega :)
Podsumowując nie spodziewałam się nawet przez chwilę tylu sukcesów! Jestem baaardzo szczęśliwa :) Pozostało nam jeszcze zdobycie jednego certyfikatu i Jack będzie Premiorem :) Poznałam bardzo dobrze świat hodowców. Większość to mili ludzie i podobało mi się to, ze tam każdy z każdym rozmawia jakby znał się od zawsze :). Niestety było mi też dane poznanie tego świata od negatywnej strony i jestem ogromnie zniesmaczona ale o tym już pisać nie będę :)
To teraz kilka fotek :) Muszę jeszcze zrobić fotkę Jackowi z pucharkiem :lol: aha na mnie proszę się nie skupiać :roll: :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Śpiewający Jackuś :lol: :lol:
Obrazek

i na koniec coś jeszcze :lol:
http://www.przelom.pl/przelom-online/80 ... e-wystepy/
asiryś

08 października 2012, 09:53

Kasiu, z przyjemnością przeczytałam Twój post :D
Serdeczne gratulacje dla Ciebie i Jackiego. A więc mamy DOSKONAŁEGO KOTA na forum :D No i wyszło,ze jest bardzo...sexy :roll:
Jestem szczęśliwa, bo przecież Jackuś to przecież takie nasze forumowe dziecko 8)
ODPOWIEDZ
  • Informacje