Takie tam różniaste sprawy

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Aguula164

01 grudnia 2013, 17:23

mam pytanko dla tych co mieli lub maja więcej niż 1 psiaka.chodzi mi o zapach psa.co się na to składa prócz jedzeni,kamienia nazebnego i ucieczek,ze jeden psiak bardziej pachnie psem niż drugi?
hektor0

01 grudnia 2013, 17:23

no widze ze tu sie przeniesliscie kobitki :lol:
Aguula164

01 grudnia 2013, 17:26

trzeba się przenieść skoro paluszki świerzbią do pisania,a nie wszędzie pisać można o wszystkim
hektor0

01 grudnia 2013, 17:26

ja swojemu po spacerze wcieralam lapki chsteczkami wlasnie dla dzieci a podwozie recznikiem i blo ok.a siersc z przescieradla sciagalam rekawiczka zwilzona woda i zdalo egzamin.a uwiescie mi ze mialam tego troche.
Aguula164

01 grudnia 2013, 17:31

można nie wycierać.zostawic psa w przedpokoju i poczekać az brud sam odpadnie he,a potem zaleca się wyczesać i pozamiatac
Seiti

01 grudnia 2013, 17:32

Tymi chusteczkami to sobie mój buty czyści. Mnie odrzuca ich zapach, chyba nabawiłam się wstrętu do niego przy dziecku.

Aguula, trzeba mieć jeszcze takie miejsce gdzie psa można zostawić...
hektor0

01 grudnia 2013, 17:33

hektor0 pisze:ja swojemu po spacerze wcieralam lapki chsteczkami wlasnie dla dzieci a podwozie recznikiem i blo ok.a siersc z przescieradla sciagalam rekawiczka zwilzona woda i zdalo egzamin.a uwiescie mi ze mialam tego troche.
zgodze sie z toba,muwilam zeby zmienic forum,bo tam strach cokolwiek pisac, no dobra zmieniam temat czy ktos mi doradzi co mam zrobic z nela .w nocy jak odkryje noge to atakuje ja pazurami i zebami(maly wilkolak) :lol: wczoraj az krzyknelam bo sie wystraszylam ale to jest pikus dwa razy w nocy oberwalam pazurami po buzi i to mnie martwi.brzeciesz nie bede jej bic bo to nie natym polega.slyszalam ze woda mozna psiknac ale co bede spac z butelka.nie znam sie na kotach.zawsze byl piesiu.
foka z polski

01 grudnia 2013, 17:34

Aguula164 pisze:mam pytanko dla tych co mieli lub maja więcej niż 1 psiaka.chodzi mi o zapach psa.co się na to składa prócz jedzeni,kamienia nazebnego i ucieczek,ze jeden psiak bardziej pachnie psem niż drugi?
Nie bardzo rozumię o co pytasz?
ja mam dwa piesy, sucz i nie sucz, czyli para, wczeniej było podobnie ,co do zestawy psiego, . tylko teraz, oba krótko włose, nie podszerstkowe, a wcześniej jeden krótko, a drugi długo z podszerstkiem.Ale może jest u psów jak u ludzi.Dziecko pachnie , a starzec capi :mrgreen: .
od baków ,też pewnie to zalży, czyli od przemiany materii.Bo nawet wjednej rasie i wieku wspólnym, przemiana m., to sprawa osobnicza.
Ale nie wiem o co dokładnie pytasz?
Aguula164

01 grudnia 2013, 17:39

mój piesek.ktorego już nie ma...praktycznie całe zycie miło pachniał(oprócz pyska na starość)a ten którego mam mimo ze jest wyczesany i dostaje przeważnie sucha karme,jesli wezme go do pokoju to czesciej musze wietrzyć.niewiem może to ma zwiazek z tym,,ze tamten miał wejście do łozka.czesciej go nosiłam,tarmosiłam,zabierałam ze sobą często do znajomych,do pracy i przesiakł tym ludzkim zapachem.nie mam pojęcia..
foka z polski

01 grudnia 2013, 17:40

hektor0 pisze:
hektor0 pisze:czy ktos mi doradzi co mam zrobic z nela .w nocy jak odkryje noge to atakuje ja pazurami i zebami(maly wilkolak) :lol: wczoraj az krzyknelam bo sie wystraszylam ale to jest pikus dwa razy w nocy oberwalam pazurami po buzi i to mnie martwi.brzeciesz nie bede jej bic bo to nie natym polega.slyszalam ze woda mozna psiknac ale co bede spac z butelka.nie znam sie na kotach.zawsze byl piesiu.
Hektor, a nie myslałas, by spać w stroju rycerskim z przyłbica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak, jej przyłożysz woda ,lub gazeta, to dopiero ,bedziesz musiała, na twarz grubo pudru nakładać. :mrgreen:
Pewnikiem ,Ci nie odpuści :P
foka z polski

01 grudnia 2013, 17:44

Aguula164 pisze:mój piesek.ktorego już nie ma...praktycznie całe zycie miło pachniał(oprócz pyska na starość)a ten którego mam mimo ze jest wyczesany i dostaje przeważnie sucha karme,jesli wezme go do pokoju to czesciej musze wietrzyć.niewiem może to ma zwiazek z tym,,ze tamten miał wejście do łozka.czesciej go nosiłam,tarmosiłam,zabierałam ze sobą często do znajomych,do pracy i przesiakł tym ludzkim zapachem.nie mam pojęcia..
No to zrób eksperyment i przejdz na co najmniej na dwa tygodnie na gotowane,lub barf, bo jak moje ktoś suchą nakarmił, to w nocy potrzebowałam maski gazowej, nawet tak zwana lepsza karma ,moze powodować kłopoty i gazy, bo nie pies ci capi tylko powietrze w pokoju od bąków, zmień żarło na wiecej strawne
Aguula164

01 grudnia 2013, 17:46

mnie się wydaje,ze pies który je suche ewent. ryz z kurczakiem czasem to pachnie przyjemniej własnie
hektor0

01 grudnia 2013, 17:47

dobre bede spać w stroju rycerskim albo wariatke wyeksmituje z sypialni i po problemie.dzis jak spala udalo mi sie jej trachnac dwa pazurki. :mrgreen: wyczytalam w necie ze jak kot nie daje normalnie to mozna w snie.jak chciala wojowac to obetne jej pazurki :P
hektor0

01 grudnia 2013, 17:53

Aguula164 pisze:mnie się wydaje,ze pies który je suche ewent. ryz z kurczakiem czasem to pachnie przyjemniej własnie
powiem ci tak moj Hektor jadl sucha karme ,mokra gotowane jedzenie,i nigdy jemu z pyszczka nie smierdzialo,wogle nawet w domu nie bylo czuc psa wydaje mi sie ze to od rasy.moja kolezanka ma labradora i powiem ze nie idze do niej wejsc taki zapach psa ze szok.a jak mu pachnie z buzi :roll: a u drugiej tez jest labrador i jest ok.niewiem czym to jest spowodowane moze zeczywiscie zalezy czym karmimy pupilka.
Foka z polski

01 grudnia 2013, 18:16

hektor0 pisze:.niewiem czym to jest spowodowane moze zeczywiscie zalezy czym karmimy pupilka.
I jak jego organizm to przyswaja,bo to są sprawy osobnicze.

Hektor: kup sobie moskitiere :mrgreen:
ODPOWIEDZ
  • Informacje