Fotki naszych Pupili vol.2

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
dobbinka

06 maja 2012, 00:43

Ulka jest hardkorem - śrubokręt zamiast wykałaczki :lol:
Awatar użytkownika
Furia i Afera

06 maja 2012, 19:53

dobbinka pisze:Ulka jest hardkorem - śrubokręt zamiast wykałaczki :lol:
dokładnie! :)
asia Rysia

06 maja 2012, 20:07

[quote="Martynus"]Witajcie :)
Obrazek
Asiu, masz konkurencję :mrgreen:

Matynusko, Ulcia cudna :D
Awatar użytkownika
Martynus

06 maja 2012, 22:50

Hej :)
No Ulka to naprawdę hardcor... czasem odwracam się żeby nie widzieć jej akrobacji...
Przy "robocie" z tv trzeba było też pociągnąć nowy kabel antenowy. Wiązało się to z wyjściem na dach. Wiadomo kto po cichutku za panem wkradł się na strych, a potem eksplorował dach... Mąż na szczęście sięgną po Nią i sprowadził dosłownie na ziemie ;). Wolę niektórych rzeczy nie wiedzieć i wtedy śpię spokojniej :)
Czy Wasze futrzane też mają jakieś lęki?
Moja panicznie boi się dzieci i raczej nie wychodzi kiedy jest u nas ktoś spoza domu.
W pierwszych dniach jej pobytu została "wyrwana" z za kanapy przez ( ni będę się wyrażać) małego chłopca, wolała udawać martwą niż bezskutecznie się bronić. Nasza interwencja chyba była spóźniona bo kicia na jego widok dekuje się najgłębiej jak potrafi. Ostatnio znajoma z dwu letnią córka mnie nawiedziła to myślałam że kot opętania doznał... Wlazła nie wiadomo gdzie i pokazała się jak "teren był czysty"
Szanujemy to że nie ma ochoty bądź boi się kontaktu z obcymi. Kurcze, dawniej miałam kilka kotów i żaden takich fanaberii nie okazywał... :).
asiryś

07 maja 2012, 09:33

Moje tez są takimi dzikusami. Gdy ktos obcy przychodzi do domu znikaja w cudowny sposób.Uciekają jużna dźwiek dzwonka domofonu :)
Poza tym Rysia i Ryś panicznie boja się odkurzacza. :roll:
Hedwa

07 maja 2012, 10:04

Moje w sumie się nie boją obcych ludzi ale podchodzą ostrożnie i z dystansem. Na początku zawsze zachowana jest bezpieczna odległość :D W standardzie jest obwąchiwanie butów przybysza i czasem to aż mi normalnie głupio się robi z tego powodu :roll: Zawsze się śmieję, że mamy w domu fetyszystów :lol: Odkurzacza też się boją panicznie zawsze wszystkie 4 uciekają pod grzejnik za łóżko i tam siedzą dosłownie jeden na drugim :lol: kiedyś muszę zrobić zdjęcie :D
biedronka87

07 maja 2012, 10:15

asiryś pisze: Moje tez są takimi dzikusami. Gdy ktos obcy przychodzi do domu znikaja w cudowny sposób.Uciekają jużna dźwiek dzwonka domofonu :)
Poza tym Rysia i Ryś panicznie boja się odkurzacza. :roll:

moja kotka też,mam 2 koty tej samej rasy ale zachowanie bardzo odmienne,u mnie wystraczy że ktoś do drzwi zapuka i kotki nie ma :D a kocur w przedpokoju wita wszystkich :D
Awatar użytkownika
Martynus

10 maja 2012, 12:15

Hej :)
Czyżby pogoda nastroiła Was i kociska do większej aktywności poza domem ? :)
Pewnie odwiedzacie też inne wątki... ja jakoś nie mogę się zebrać żeby poznać choć trochę Wasze historie...

Wiecie że moje kocisko uwielbia zapach miętowy...
Ta woń działa na nią jak afrodyzjak ;)
Pierwszy raz odkryłam jak myłam zęby- łasiła mi się po rękach jak oszalała. Potem mąż robił inhalacje z dodatkiem olejku miętowego... Myślałam że wlezie mu pod ręcznik, kładła się na plecy, przewracała na boki, ocierała pyszczkiem po rekach... Normalnie komedia :)
Zrobiliśmy eksperyment- posmarowaliśmy obrożę Luny. Kocina kuszona była mocno ale chyba instynkt samozachowawczy trzymał Ją w pionie. Oddała się tylko węchowej "delektacji" ;). Amoniak rozpuszczony w wodzie też jest dla niej interesujący. Moja kocia jest chyba zapachowym fetyszystą ;)
Hedwa

11 maja 2012, 17:03

Martynus dużo kotów reaguje w ten sposób na zapachy, które dla nas często nie są przyjemne :D Tak odnośnie jej zamiłowania do mięty to swego czasu kupowałam kotom smakołyki miętowe więc podejrzewam, że by je uwielbiała :D. Pewnie też pokocha kocimiętkę :). Moje koty szaleją jak czują kocimiętkę i tak samo dostają szału jak im rzucę oliwkę :D Koniecznie musisz się zmobilizować i poznać nasze wątki a i może sama zdecydujesz się na założenie własnego ;) Mizianki dla Twoich futer!
UwielbiamKoty

17 maja 2012, 20:09

Kotek co prawda nie jest mój, ale zdjęcie tak mi się spodobało, że postanowiłam wrzucić. W galerii jest jeszcze kilka fajnych zdjęć z naszymi futrzakami:) Dwa słodziaki:
http://www.ateliora.com/pl/fotografia-dnia/2012-05-14
Awatar użytkownika
Martynus

21 maja 2012, 11:40

Zdjęcie piękne :) Pełne uroku....
biedronka87

01 czerwca 2012, 09:40

Obrazek

:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2012, 09:22 przez biedronka87, łącznie zmieniany 1 raz.
asiryś

02 czerwca 2012, 20:39

Biedronko, ona jest cudna! :shock:
Wąsy we wszystkie strony 8) , łapka jak u niedźwiadka :D
Awatar użytkownika
Esme

02 czerwca 2012, 20:51

No wąsata jest faktycznie, taki misio :P

A moje dzisiaj pomagały mi szyć na maszynie. Kocia szczególnie pokazywał mi jak to sie robi, bo zauważył, że się uczę :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i mała sesja Misi

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
asiryś

02 czerwca 2012, 21:26

Ależ mi dogodziłaś!
Uwielbiam przydymiony nosek Koci. On ma urodę kociaka! Przepiekny!
Miśka ma urocze oczka! Prawdziwa panna ! Moja Rysia jest podobna - piękna , delikatna...
Uwielbiam :evil: , jak koty "pomagają :wink: " w różnych czynnościach...
Mój Rysek właśnie pomógł w remoncie pokoju mojego syna. W nocy wylał wiaderko z gruntem, ochlapał pomalowaną na gotowo scianę ( ściana do powtórnego malowania :roll: ).A ile było hałasu i paniki w nocy! W zasadzie nie wiedziałam który z moich kotów jest winowajcą, dopóki nie stwierdziłam, ze Rysio ma zagruntowane podwozie, portki... :roll: Oczywiście "utrwalone trwałą ondulacją" futerko do wycięcia :roll:
ODPOWIEDZ
  • Informacje