Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

skrzeli

15 lipca 2011, 21:46

Może i w karmieniu wychodzi ok, ale zmniejszenia ilości mięsa, nawet na korzyść owoców ja nie popieram :roll:
Zwłaszcza jeśli cena uległa również zmianie.
Obejrzałam stary worek fitmin maxi light, ale zawartości procentowej na nim niestety brak :evil:
Awatar użytkownika
Robert A.

16 lipca 2011, 07:41

Ja też nie popieram,ale Fitmina sobie chwalę ,bo się sprawdza .
98% producentów karm,nawet tych renomowanych nie ma w opisach podanych ilości mięsa i poszczególnych składników.
Te wiadomości często śa tylko na stronach internetowych producentów,importerów itd
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2011, 08:15 przez Robert A., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert A.

16 lipca 2011, 07:46

Czy ktoś karmi Reglem?
Niewiele ludzi się wypowiada o tej karmie i nic o niej nie wiadomo?
tatankas
Kontakt:

16 lipca 2011, 12:53

A moja boksia była na wielu karmach,zmienianych stopniowo co kilka miesięcy.Nie służył jej Royal,acana,bosh,brit.Ważyła wiecznie 24kg,czyli szczuplutka była i wieczny problem z sierścią.Kilka miesięcy temu z ciekawości zakupiliśmy purinę dog chow jagnięcinę z ryżem-w ciągu 3 miesięcy przybrała 6kg i teraz wygląda super,a problemy z sierścią się skończyły.Jesteśmy teraz na purinie i nie zamierzamy tego zmieniać;)
skrzeli

16 lipca 2011, 13:38

Robert A. pisze:Czy ktoś karmi Reglem?
Ja skarmiłam 2 worki 15 kg regal lean bites i powiem, że było całkiem ok, ale żadna tam rewelacja.
Po prostu na moje oko przeciętna karma;)
Teraz przeszliśmy na fitmina maxi light, ale po około 2 miesiącach wydaje mi się, że sierść słabsza i ciągle się sypie mimo, że powinno być już po linieniu. Olej rybny dodaję. Co jeszcze może pomóc?
Awatar użytkownika
Robert A.

16 lipca 2011, 14:20

Pomóc mogą zioła(moje non stop wcinają ),ale zajmuje się zawodowo ziołolecznictwem dla psów,i nie wypada mi się tutaj reklamować . ,dlatego o ziołach zawsze piszę tylko na priv.
Awatar użytkownika
Robert A.

16 lipca 2011, 14:42

tatankas pisze:A moja boksia była na wielu karmach,zmienianych stopniowo co kilka miesięcy.Nie służył jej Royal,acana,bosh,brit.Ważyła wiecznie 24kg,czyli szczuplutka była i wieczny problem z sierścią.Kilka miesięcy temu z ciekawości zakupiliśmy purinę dog chow jagnięcinę z ryżem-w ciągu 3 miesięcy przybrała 6kg i teraz wygląda super,a problemy z sierścią się skończyły.Jesteśmy teraz na purinie i nie zamierzamy tego zmieniać;)
Na tych zbożach i konserwantach taki rewelacyjny efekt?
murakami

16 lipca 2011, 17:11

skrzeli pisze:
Robert A. pisze:Czy ktoś karmi Reglem?
Ja skarmiłam 2 worki 15 kg regal lean bites i powiem, że było całkiem ok, ale żadna tam rewelacja.
Po prostu na moje oko przeciętna karma;)
Teraz przeszliśmy na fitmina maxi light, ale po około 2 miesiącach wydaje mi się, że sierść słabsza i ciągle się sypie mimo, że powinno być już po linieniu. Olej rybny dodaję. Co jeszcze może pomóc?
Zawsze możesz też wypróbować z olej z ogórecznika.
goskaaa

17 lipca 2011, 07:48

Ja karmiłam Regalem, również potwierdzam. Wszystko ok, taka przeciętna karma. Miałam ją w dużo lepszych cenach niż przeciętnie, więc tym bardziej mi pasowała ;)

Teraz karmię trochę TOTW i jestem mega zadowolona. Suki trzymają linię, kupki są tak małe i zbite że można nimi rzucać ;) sierść super.
murakami

17 lipca 2011, 09:24

goskaaa pisze:Ja karmiłam Regalem, również potwierdzam. Wszystko ok, taka przeciętna karma. Miałam ją w dużo lepszych cenach niż przeciętnie, więc tym bardziej mi pasowała ;)

Teraz karmię trochę TOTW i jestem mega zadowolona. Suki trzymają linię, kupki są tak małe i zbite że można nimi rzucać ;) sierść super.
Który TOTW podajesz?
Awatar użytkownika
Robert A.

17 lipca 2011, 13:25

Bez względu na rodzaj TOTW-każdy jest świetnie zbilansowany i świetny jakościowo.
skrzeli

17 lipca 2011, 14:23

Robert A. pisze:Bez względu na rodzaj TOTW-każdy jest świetnie zbilansowany i świetny jakościowo.
Czyli jak zbilansowany? :wink:
Jak wygląda właściwie skład - ile mięsa, ile owoców, itd?
Awatar użytkownika
Robert A.

17 lipca 2011, 18:41

Zbilansowane idealnie białko i tłuszcz pochodzące przede wszystkim z mięsa :)
goskaaa

17 lipca 2011, 18:45

Ja akurat podaję ten z bizonem.
Nie wnikam juz ile jest % czego, wiem że mięsa jest sporo, bo to po prostu widać po psach. Mam porównanie jak karmię surowym miesem - z warzywami, olejami i witaminami, psy podobnie się wypróźniają, także przyswajalność na pewno jest bardzo wysoka.
tatankas
Kontakt:

17 lipca 2011, 22:40

Robert A. pisze:
tatankas pisze:A moja boksia była na wielu karmach,zmienianych stopniowo co kilka miesięcy.Nie służył jej Royal,acana,bosh,brit.Ważyła wiecznie 24kg,czyli szczuplutka była i wieczny problem z sierścią.Kilka miesięcy temu z ciekawości zakupiliśmy purinę dog chow jagnięcinę z ryżem-w ciągu 3 miesięcy przybrała 6kg i teraz wygląda super,a problemy z sierścią się skończyły.Jesteśmy teraz na purinie i nie zamierzamy tego zmieniać;)
Na tych zbożach i konserwantach taki rewelacyjny efekt?
Też byłam bardzo zdziwiona,zanim zaczęłam kupować purinę dog cow jagnięcinę z ryżem,kupowałam BRIT Care Adult Large Breed Lamb & Rice i pomimo tego,że sunia została wysterylizowana i tak nie przytyła,a pierwszy miesiąc po zmianie na purinę w miesiąc przybrała 2,5kg.Zamówiłam,bo akurat nie było brita,a na droższą karmę w tamtym miesiącu mnie nie było stać.Wcześniej czytałam wiele na forach o różnych karmach i też nie byłam do niej przekonana,ale pomyślałam sobie,że jak przez miesiąc będzie ją jadła to się jej nic nie stanie,a tu tak miło mnie zaskoczyła ta karma.
ODPOWIEDZ
  • Informacje