Może i w karmieniu wychodzi ok, ale zmniejszenia ilości mięsa, nawet na korzyść owoców ja nie popieram
Zwłaszcza jeśli cena uległa również zmianie.
Obejrzałam stary worek fitmin maxi light, ale zawartości procentowej na nim niestety brak
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Ja też nie popieram,ale Fitmina sobie chwalę ,bo się sprawdza .
98% producentów karm,nawet tych renomowanych nie ma w opisach podanych ilości mięsa i poszczególnych składników.
Te wiadomości często śa tylko na stronach internetowych producentów,importerów itd
98% producentów karm,nawet tych renomowanych nie ma w opisach podanych ilości mięsa i poszczególnych składników.
Te wiadomości często śa tylko na stronach internetowych producentów,importerów itd
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2011, 08:15 przez Robert A., łącznie zmieniany 1 raz.
A moja boksia była na wielu karmach,zmienianych stopniowo co kilka miesięcy.Nie służył jej Royal,acana,bosh,brit.Ważyła wiecznie 24kg,czyli szczuplutka była i wieczny problem z sierścią.Kilka miesięcy temu z ciekawości zakupiliśmy purinę dog chow jagnięcinę z ryżem-w ciągu 3 miesięcy przybrała 6kg i teraz wygląda super,a problemy z sierścią się skończyły.Jesteśmy teraz na purinie i nie zamierzamy tego zmieniać;)
Ja skarmiłam 2 worki 15 kg regal lean bites i powiem, że było całkiem ok, ale żadna tam rewelacja.Robert A. pisze:Czy ktoś karmi Reglem?
Niewiele ludzi się wypowiada o tej karmie i nic o niej nie wiadomo?
Po prostu na moje oko przeciętna karma;)
Teraz przeszliśmy na fitmina maxi light, ale po około 2 miesiącach wydaje mi się, że sierść słabsza i ciągle się sypie mimo, że powinno być już po linieniu. Olej rybny dodaję. Co jeszcze może pomóc?
Na tych zbożach i konserwantach taki rewelacyjny efekt?tatankas pisze:A moja boksia była na wielu karmach,zmienianych stopniowo co kilka miesięcy.Nie służył jej Royal,acana,bosh,brit.Ważyła wiecznie 24kg,czyli szczuplutka była i wieczny problem z sierścią.Kilka miesięcy temu z ciekawości zakupiliśmy purinę dog chow jagnięcinę z ryżem-w ciągu 3 miesięcy przybrała 6kg i teraz wygląda super,a problemy z sierścią się skończyły.Jesteśmy teraz na purinie i nie zamierzamy tego zmieniać;)
Zawsze możesz też wypróbować z olej z ogórecznika.skrzeli pisze:Ja skarmiłam 2 worki 15 kg regal lean bites i powiem, że było całkiem ok, ale żadna tam rewelacja.Robert A. pisze:Czy ktoś karmi Reglem?
Niewiele ludzi się wypowiada o tej karmie i nic o niej nie wiadomo?
Po prostu na moje oko przeciętna karma;)
Teraz przeszliśmy na fitmina maxi light, ale po około 2 miesiącach wydaje mi się, że sierść słabsza i ciągle się sypie mimo, że powinno być już po linieniu. Olej rybny dodaję. Co jeszcze może pomóc?
Ja karmiłam Regalem, również potwierdzam. Wszystko ok, taka przeciętna karma. Miałam ją w dużo lepszych cenach niż przeciętnie, więc tym bardziej mi pasowała
Teraz karmię trochę TOTW i jestem mega zadowolona. Suki trzymają linię, kupki są tak małe i zbite że można nimi rzucać sierść super.
Teraz karmię trochę TOTW i jestem mega zadowolona. Suki trzymają linię, kupki są tak małe i zbite że można nimi rzucać sierść super.
Który TOTW podajesz?goskaaa pisze:Ja karmiłam Regalem, również potwierdzam. Wszystko ok, taka przeciętna karma. Miałam ją w dużo lepszych cenach niż przeciętnie, więc tym bardziej mi pasowała
Ja akurat podaję ten z bizonem.
Nie wnikam juz ile jest % czego, wiem że mięsa jest sporo, bo to po prostu widać po psach. Mam porównanie jak karmię surowym miesem - z warzywami, olejami i witaminami, psy podobnie się wypróźniają, także przyswajalność na pewno jest bardzo wysoka.
Nie wnikam juz ile jest % czego, wiem że mięsa jest sporo, bo to po prostu widać po psach. Mam porównanie jak karmię surowym miesem - z warzywami, olejami i witaminami, psy podobnie się wypróźniają, także przyswajalność na pewno jest bardzo wysoka.
Też byłam bardzo zdziwiona,zanim zaczęłam kupować purinę dog cow jagnięcinę z ryżem,kupowałam BRIT Care Adult Large Breed Lamb & Rice i pomimo tego,że sunia została wysterylizowana i tak nie przytyła,a pierwszy miesiąc po zmianie na purinę w miesiąc przybrała 2,5kg.Zamówiłam,bo akurat nie było brita,a na droższą karmę w tamtym miesiącu mnie nie było stać.Wcześniej czytałam wiele na forach o różnych karmach i też nie byłam do niej przekonana,ale pomyślałam sobie,że jak przez miesiąc będzie ją jadła to się jej nic nie stanie,a tu tak miło mnie zaskoczyła ta karma.Robert A. pisze:Na tych zbożach i konserwantach taki rewelacyjny efekt?tatankas pisze:A moja boksia była na wielu karmach,zmienianych stopniowo co kilka miesięcy.Nie służył jej Royal,acana,bosh,brit.Ważyła wiecznie 24kg,czyli szczuplutka była i wieczny problem z sierścią.Kilka miesięcy temu z ciekawości zakupiliśmy purinę dog chow jagnięcinę z ryżem-w ciągu 3 miesięcy przybrała 6kg i teraz wygląda super,a problemy z sierścią się skończyły.Jesteśmy teraz na purinie i nie zamierzamy tego zmieniać;)
-
- Informacje
-