Czy trzeba?
Strach myslec co by bylo gdyby tak kazdy dopuszczal swoje suczki dla zdrowia
Polecam do przeczytania i analizy artykuł:
[urlhttp://www.polityka.pl/polityka/index.jsp?plac ... &page=text[/url]
[urlhttp://www.polityka.pl/polityka/index.jsp?plac ... &page=text[/url]
sluchajcie pomozcie mi przekonać moją siostrę ktora ma miesznake goldena aby nie kryla swojej suki bo wspomoze tym samym przepelnione schroniska ;/
jak ja mam ja przekonac??
jak ja mam ja przekonac??
nic nie tlumacz, tylko zabierz ja na spacer do schroniska,jesli masz w domu nie potrzebne koce ,podusie,tez mozecie ze soba zabrac. niech popatrzy w te oczy i kundelkow i rasowych. one mowia wszystko.jesli ta wizyta nic w niej nie zmieni ,to nie warto rozmawiac.
ciekawa jestem, czy Pani od goldenki udało się wszystkie pieski szczęśliwie rozdać (sprzedać???). Proszę się odezwać, z uwagą śledziłam ten wątek, bo nie odpowiada mi zarówno bezmyślność niektórych rozmnażaczy, ale też bardzo zaciekłość hodowców, którzy wchodzą na różne fora (ciągle te same osoby!!!) i bronią swego rynku... Po prostu uważam, złoty środek istnieje.... itd
nie powinno się dopuszczać suki "dla zdrowia" bo to dla zdrowia na pewno nie jest a za dużo jest bezdomnych psów. bezdomne labki i zgubione inne rasowce też są nie licząc kundelków więc im pomuszmy.
(gość napisał:
A te powikłania o których piszecie, statystycznie zdarzają się bardzo rzadko. Dotyczą ras bardzo udziwnionych. )
to tak się teraz nazywa inne rasy? a tak wogłóle to ja mam kundelka i na 100% nigdy go nie dopuszcze do suki . nie wykastruje go bo jest mały i dam rade go upilnować, jeszcze nigdy mi nie uciekł i nie spuszczam go ze smyczy bo mamy spore podwórko i chodzimy na długie spacery, ma też dużą smycz ze sporym karabinkiem więc jej nie urwie. I NIE ROZMNAŻAJMY PSÓW BO JEST ICH DOŚĆ W SCHRONISKACH!!
A te powikłania o których piszecie, statystycznie zdarzają się bardzo rzadko. Dotyczą ras bardzo udziwnionych. )
to tak się teraz nazywa inne rasy? a tak wogłóle to ja mam kundelka i na 100% nigdy go nie dopuszcze do suki . nie wykastruje go bo jest mały i dam rade go upilnować, jeszcze nigdy mi nie uciekł i nie spuszczam go ze smyczy bo mamy spore podwórko i chodzimy na długie spacery, ma też dużą smycz ze sporym karabinkiem więc jej nie urwie. I NIE ROZMNAŻAJMY PSÓW BO JEST ICH DOŚĆ W SCHRONISKACH!!
-
- Informacje
-