Brit

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

OWCZARZ

30 lipca 2007, 19:41

To dobrze bo ja juz dawno przestałem z Toba dyskutować.... ATA i Robert to rozumieja ze obowiazuje klauzula poufności dotycząca wielu badań. Opieraj się na jakich chcesz rankingach, niewiele mnie to obchodzi.
Awatar użytkownika
Robert A.

30 lipca 2007, 21:20

Panowie,dosyc tej kłutni ,ludzie patrzą i czytają.Ja niedawno chwaliłem nasze forum,że ma wyższy poziom od Dogomanii,a teraz taki niepotrzebny spór,i to każdy z was ma trochę racji,zamiast się wspierac to wy chcecie się na wzajem oczernić.Niech każdy karmi tym czym chce,bo ile osób tyle sporów,ile psów,tyle karm.
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

31 lipca 2007, 01:08

Popieram Roberta. Przestańcie się kłócić, bo Wasz spór i tak nic nie przyniesie. Osobiście uważam, że Brit choć nie najlepszy, to lepszy od marketowych karm i to mi wystarczy, szczególnie, że psu "staszko i aras" (jak twierdzi) służy. Chce niech karmi. Każdy z nas bierze to na własne sumienie i niech każdy z nas sam decyduje :D
Awatar użytkownika
Robert A.

31 lipca 2007, 08:30

Njgorsze jest to,że ogólnie wiele osób się nie przyzna do tego,ze kupuje karmę,lub zmienia na tańszą tylko i wyłącznie ze względów finansowych.Ja to ,rozumiem i ,bo sam mając 3 psy i kota szukałem alternatywy,jak to wszystko pogodzić,ale udało się i nikt na tym nie cierpi :)
Natomiast bardzo nie lubię osób,udających,że ta czy inna karma jest rewelacja i po co przepłacac za inna!!!Natomiast w głębi duszy bardzo ,żałuje,że nie może sobie pozwolić na kupno tej najdroższej!!!Po co ta obłuda? Jeżeli się obawia ktoś,że znajdą się osoby wyśmiewajace ludzi z mniejszą kasa,to ja osobiscie będę bronil ludzi szczerych,i myślę,że znajda sie osoby którzy mnie poprą,a jak nie to będę walczył sam!!!!!!!!
Jak kogos stać na drogie karmy,to super,i ma ten komfort
,ale niech dadza spokój innym,dla których kupno karmy jest sporym wydatkiem.Dlatego powinniśmy pomagac i szukac alternatywy w kupieniu jak najtaniej jak najlepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Talia
Kontakt:

31 lipca 2007, 12:53

Popieram Cie Robert. Nie każdy ma kasę na karmę. Bo lepiej kupić tańszą karmę i mieć w razie czego na weta, niż kupić ta najdroższą i potem patrzeć jak pies cierpi. Ja osobiście zamówiłam teraz eukanube, ale mam tylko jednego psa i za drogo mi to nie wychodzi.
OWCZARZ

31 lipca 2007, 13:21

Talia tylko uwazaj skad zamawiasz ta Eukanube bo dowiedziałem się ze sprawdzonego źródła że sporo tych karm które są teraz po promocyjnej cenie na allegro np. własnie Eukanuba grubo poniżej 200 zł jest produkowana w krajach takich jak Litwa Łotwa i odbiega znacząco jakością od tej "prawdziwej" oryginalnej Eukanuby:)

Nie miej mi za złe tego co teraz piszę, bo piszę to w dobrej wierze:)

Ale Ty napewno zakupiłaś ze sprawdzonego źródła:)
Awatar użytkownika
Robert A.

31 lipca 2007, 13:24

Fajnie ,że się ze mna zgadzasz.Do tych wydatków dodajmy odrobaczenie,szczepienia,witaminy,dodatki na stawy,w moim przypadku to konieczne,tak ,że to się trochę nazbiera tych dodatków.A wolałem uratować jednego szczeniaka przed uśpieniem,i karmić go średniej klasy karma,niż życ z przekonaniem ,że tego nie zrobiłem ,i pozostałym moim psom kupowac karme za 200zl.A tak są 3 i bardzo szczęśliwe!!!
OWCZARZ

31 lipca 2007, 13:27

Tak tylko kupując np. z allegro często nie mamy żadnego dojścia do tego skąd oni to sprowadzają a sami się nie przyznają jeśli nawet byłyby to niepwen źrodła.
Awatar użytkownika
Robert A.

31 lipca 2007, 13:29

Przed kupieniem karmy w okazyjnej cenie,wystarczy dopytac,lub samemu sprawdzić gdzie jest produkowana,i to wystarczy !Na opakowaniach jest zawsze podany kraj produkujący daną karmę,
OWCZARZ

31 lipca 2007, 13:38

Tak na opakowaniach ale licytujac na allegro nie pokaza Ci wczesniej opakowania:) a przyznac się napewno nie przyznaja jesli coś mają na sumieniu.
Biznes to biznes wiesz dobrze o tym;)
Talia
Kontakt:

31 lipca 2007, 13:52

Owczarz nie wiem gdzie została produkowana ta eukanuba, nigdy nie kupowałam tej karmy w tym sklepie. Kupiłam ją w krakvecie, korzystając z usługi 2% mniej niż w innym sklepie. Kupiłam 15kg. za 161zł. musiałabym się zapytać Pana Marka gdzie została wyprodukowana. Nie mam ci tego zazłe i dzięki za troskę o mojego psiaka :D :D :D
OWCZARZ

31 lipca 2007, 14:07

Jeśli kupiłaś w krakvecie to nawet nie musisz pytać bo tam są karmy tylko ze sprawdzonego oryginalnego źródła. Myslalem ze gdzieś na allegro kupowalas:) Pozdrawiam.
Gość

11 sierpnia 2007, 17:25

Czytam te wypowiedzi i jestem przerażona!!!! ludzie kupują sobie dużego psa i szukają jak najtańszego zywienia???? Jeżeli niestać kogoś na dobre wyżywienie psa dużego to może lepiej kupić sobie pieska malutkiej rasy.BRIT to karma alternatywna jeżeli niemamy czasu ugotować psu jedzenia a mimo wszystko niestać nas na dobra karmę to można wtedy ją podać lecz ciągłe zywienie taka karma napewno nie przyniesie niczego dobrego.Nawet - jak jest pies taki jak moja labka wszystko zje i nigdy nie ma biegunek to nieznaczy ,że ta karma jest dla niej dobra.Wyprodukowanie karmy to są wielkie pieniadze -linia technologiczna ,utrzymanie zakładu i do tego opłacenie pracowników a jeszcze ten co sprzedaje tez marże nazuca więc co w takiej taniej karmie musi być! Lepiej psu ugotować-- naprawdę niedrogo można kupić korpusy i ryż! a Brita mozna mieć w zanadżu jak nie ma sie czasu ugotować -raz na kiedy! Mam 12 psów (10 duzych i 2 małe)i nigdy nie dam im czegoś co jest złe ,kupuję Nutrę performans-dla dorosłych,dla szczeniat z lini wet saize maxi baby dog oraz czasem boscha -sporta też dla dorołych.No i jak tylko mogę to podaje mięso surowe z ryżem oraz dodaje do tego OLEWO i witawet, czasem kerabol.NIE potrafię zrozumieć ,że ktoś kupuje sobie jednego psa i szuka dla niego byle czego do jedzenia!!! jak najtańszego! tacy ludzie niech sami sie zywia byle czym! niech nie kupują psa!Jak nawet niemaja nie tylko pieniedzy ale i czasu by ugotować tanie jdzonko!!!!! UTRZYMANIE pieska kosztuje! kupując go trzeba sie z tym liczyć! Oj nie daj Boże przyjechal by mi ktos po szczenie i powiedział ,że chce zywić najtaniej jak się da!!! nigdy przenidy za żadne pieniądze szczeniaka bym komus takiemu nie sprzedała!!!!!
OWCZARZ

11 sierpnia 2007, 17:46

Brawo w pełni się zgadzam z Twoja wypowiedzia "Gosc".:)
Liwia

20 sierpnia 2007, 09:40

Jeden z moich psow cierpi na niewydolnosc trzustki. Od lat jest pod opieka dr Jarka i od lat (3?, 4?) je brita jagniecego ktory problemy trzustkowe sprowadza niemal do zera w przeciwienstwie do innych karm bytowych a takze niektorych leczniczych. Zwierzat mam mase, psow i kotow i oprocz tych ktore musza byc na scislej diecie reszta je brita oraz surowe mieso i kosci. I zwierzaki sa zadowolone. Ja rowniez bo wiem, ze daje im calkiem ok jedzenie (o ile suche, przetworzone bobki sa odpowiednim jedzeniem dla zywego stworzenia) za dobre pieniadze co daje mi wieksze mozliwosci pomocy zwierzetom niczyim i porzuconym; niestety prawo zachowania masy dziala takze w przypadku pieniedzy :roll:
ODPOWIEDZ
  • Informacje