Czy ktoś karmi psa szwedzką HUSSE ?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

21 stycznia 2011, 21:51

To bardzo dobrze,że ktoś się nie zgadza,przynajmniej forum jest wiarygodne :D
Gdybyś powiedział Pani ,że masz 5 Championów a nie jednego i przydomek hodowlany to od razu cena RC byłaby o 40% mniejsza,i dodatkowo 20% zniżki pracowniczej by Ci Pani oddała. :wink:
Chefrenek

21 stycznia 2011, 22:11

Jakie tam mają warunki to nie wiem i w sumie mało mnie to interesi. Prawda jest taka, że jednak muszą mieć jakiś zniżki bo gdyby ich nie było to nikt by tam nie szedł a jednak idzie. Może ceny zależą od ilości zamawianych worków?
bbaska

21 stycznia 2011, 22:45

Z tego co wiem to cena dla hodowców zaczyna się od ok. 170 w zależności od karmy ale mają też większe worki chyba 17 kg o ile dobrze pamiętam. Pewnie dają też wyprawki dla szczeniąt- to chyba większość firm daje. Jak kogoś to interesuje, w co wątpię, to mogę jutro spytać u źródła (czyli hodowcy).
Awatar użytkownika
Robert A.

21 stycznia 2011, 22:58

W co wątpię :wink:
Zbigniew

24 stycznia 2011, 15:06

Robercie a co sadzisz o karmie PERFORMANCE???? i czy może słyszałeś coś dobrego o tabletkach : Wita-Vet 8g. producent EUROWET laboratorium leków weterynaryjnych? Polecili mi takie dla mojego Niufa ???
Awatar użytkownika
Robert A.

24 stycznia 2011, 15:34

Karma o którą pytasz nazywa się chyba PROFORMANCE?
Jeśli chodzi o witaminy,to dalej się upieram przy swoim,że Top 10 są lepiej przyswajalne,nawet od Wita Vet,które także maja dobrą opinię.
Z wysokiej półki witamin to jeszcze Aptus,Vetzyme(coraz trudniej dostępne) wszystkie te firmy maja lepsze witaminy od Wita Vet-sprawdzone,ale czasami to są niewielkie różnice między nimi.
Nie mozna tak jednoznacznie tej jakości oceniać,tzn moze się zdażyć,że danemu psiakowi coś nie będzie odpowiadało,ale to co napisałem o wit to mi sie zawsze sprawdzało i tak jest do dziś.
Pisałem też dobre słowa o Dolfosie,poprawił się w witaminach,ale jeszcze nie osiągnął tego poziomu co ww firmy,natomiast zdeklasował witaminy firmy MIKITA.
Zbigniew

24 stycznia 2011, 17:39

Tak Tak Robercie PROFORMANCE czy to jest twoim zdaniem karma godna uwagi? czy dać sobie z nią spokój? a witaminy tak jak ci pisałem kupiłem TOP 10 tylko tak pytam bo znajoma je zachwala pod niebiosa z uwagi na wagę tabletki i mówi ze jak cos z psiakiem jest nie tak np. malo wapna czy fosforu to tym najszybciej mozna poprawić ubytek w organiźmie? ale czy to prawda ja nie wiem :) ale skoro twierdzi że u niej to działa > :)
Awatar użytkownika
Robert A.

24 stycznia 2011, 17:46

PROFORMANCE-Karma z USA (importer z Warszawy-tragedia totalny amator) karma lepsza od Nutry Nuggets a gorsza od Nutry Gold to tyle na szybko
Awatar użytkownika
Robert A.

24 stycznia 2011, 17:49

Ja nie przekazuje wiadomosci po to żebyś rywalizował ze znajomymi,bo moje wiadomości różnią się czasami i to bardzo od tych ogólnie powtarzanych przez np weterynarzy i hodowców,a przy okazji nie chcę abyś potracił znajomych :wink:
Zbigniew

24 stycznia 2011, 18:08

Dzięki Robercie za wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STOKROTNE DZIĘKI Bardzo sobie cenię Twoje uwagi i nie rywalizuje ze znajomymi :) ona poprostu ma czarne teriery i jak po wymianie ząbków łapy sie krzywią w cudzysłowiu oczywiście to od razu daje te witaminy i mówi że dośc szybko jest poprawa ja juz podaje TOP 10 i kombinował nie będę :) szkoda psa bo to nie poligon doświadczalny !!!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Robert A.

24 stycznia 2011, 21:39

Dokładnie tak -tez pozdrawiam.
Zbigniew

25 stycznia 2011, 06:26

A wracając do karmy to chyba poczekam do marca bo będzie OMNI PRO i bedą też mieć dostawy już Natura Gold więc kłopot się skończy. Czytałem na Dogomani o Husse i nawet dobrze się tam o niej wypowiadali jednakże jak poczytałem skład to jest tam pszenica i zdecydowałem że yo nie dla mnie. Nie wiem tylko czy wytrzymam na tym RC do marca bo juz w kolejnym miejscu jest strypek na skórze. Nie wiem czy to zasuszać bo podobno u Nowofundlandów to częst i jedyny sposób walki z tym to czymś zasuszać można podac sterydy ale na to ja sie nie godzę. Znasz jakiś preparat dobry bez sterydów do zasuszania takich ran ?
Awatar użytkownika
Robert A.

25 stycznia 2011, 07:27

Zmień to RC czym prędzej,nie czekaj ,bo możliwe,że karma jest problemem i tak miałeś zmienić więc zmień.

Co do tego co ma Twój pies mozna zastosowac rózne maści,ale jesli to strup to ma juz formę suchą,więc nie ma czego wysuszać.
Chefrenek

25 stycznia 2011, 08:37

Zbigniew pisze:A wracając do karmy to chyba poczekam do marca bo będzie OMNI PRO i bedą też mieć dostawy już Natura Gold więc kłopot się skończy. Czytałem na Dogomani o Husse i nawet dobrze się tam o niej wypowiadali jednakże jak poczytałem skład to jest tam pszenica i zdecydowałem że yo nie dla mnie. Nie wiem tylko czy wytrzymam na tym RC do marca bo juz w kolejnym miejscu jest strypek na skórze. Nie wiem czy to zasuszać bo podobno u Nowofundlandów to częst i jedyny sposób walki z tym to czymś zasuszać można podac sterydy ale na to ja sie nie godzę. Znasz jakiś preparat dobry bez sterydów do zasuszania takich ran ?
Na początek spróbuj zwykłą zasypka dla niemowląt, typu alantan.
Zbigniew

25 stycznia 2011, 12:20

Robercie nie do końca gdyż weterynarz kazał te strupy czyścic czyli usówać i po usunięci pod spodem jest sacząca się rana więc musze czymś zasuszać. Zalecił mi DEXAPOLCORT N ale w tym są sterydy wiec unikam jak ognia, ktoś mi polecał zebym uzył tego preparatu co używa sie u niemowląt przy odpadniętej pępkowinie tyle tylko że to farbi włos mimo delikatnych i ostroznych zabiegów a wystawa tuż tuż i co bedzie fioletowo czarny :) nowa odmiana :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje