Czy ktoś karmi psa szwedzką HUSSE ?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Zbigniew

25 stycznia 2011, 12:38

Robercie z nutra gold też jest problem prawdopodobnie bedzie w połowie lutego a znasz taka karmę i co o niej sądzisz?Karma pełnoporcjowa dla szczeniaków ras dużych z baraniny i ryżu.

DIAMOND NATURALS Large Breed Puppy Lamb & Rice
Karma może być podawana sukom ciężarnym i w okresie karmienia mlekiem.

Właściwa zawartość białka, tłuszczu, kalorii i minerałów pomaga szczeniakowi prawidłowo rosnąć i rozwijać się. Wapń i fosfor powodują właściwy rozwój kośćca i stawów, a dodatek L-karnityny pomaga zamieniać tłuszcz na energię. Przez to szczeniak ma mocne kości i piękną sylwetkę. Natomiast dodatek DHA gwarantuje prawidłowy rozwój mózgu i wzroku.

Dodatek DHA gwarantuje prawidłowy rozwój mózgu i wzroku.
Dodatek przeciwutleniaczy.
Dodatek kwasów Omega w optymalnej ilości i proporcji gwarantuje zdrową skórę i sierść.
Optymalna wielkość granulatu karmy dla szczeniaków ras dużych.
Idealna zawartość białka i tłuszczu - optymalne odżywianie.

Baranina, mączka z baraniny, jaja, kasza perłowa, kasza jaglana, ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli), białko z ziemniaka, owsianka, ziemniaki, przecier pomidorowy, siemię lniane, naturalny zapach, olej z łososia (źródło DHA), mączka z mięsa ryb oceanicznych, suszony korzeń cykorii, wodorosty (kelp), marchew, zielony groszek, jabłka, pomidory, borówka amerykańska, szpinak, odtłuszczone mleko w proszku, sproszkowana żurawina, ekstrakt z rozmarynu, nać pietruszki, ekstrakt z juki Schidigera, L-karnityna, Enterococcus faecieum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces cerevesiae fermentation solubles, dried Aspergillus oryzae fermentation extract, tiamina, kwas askorbinowy, biotyna, kwas foliowy, wszystkie minerały i witaminy zalecane przez AAFCO w żywieniu psów.
Chefrenek

25 stycznia 2011, 12:56

Zbigniew, mówisz o gencjanie ;) Duże te strupy? Czy bardziej coś jak trądzik?

Dexapolcort jest fajny ale to bardziej na alergiczne sprawy. Ja to u swojego buldoga stosowałam jak mu łapy napuchły od trawy. Sama używałam na alergię na ugryzienia komarów. :twisted:
Zbigniew

25 stycznia 2011, 14:46

dośc duże i był 1 a teraz są już kolejne 2 + 1 na głowie :(
Awatar użytkownika
Robert A.

25 stycznia 2011, 15:47

Ja znam wszystkie karmy :lol: oczywiście to żart.

Diamonds Naturals pisałem o nim na jednym z wątków ,karmiłem jednego mojego szczeniaka tą karmą jest to karma wg mnie tej klasy co 1st Choice a jest tańsza.Byłem z niej zadowolony ,i gdyby nie to,ze mój szczeniak ma chorobę genetyczną(wyszło po drodze),pewnie jadłby ją do dziś.Generalnie bardzo fajna karma godna polecenia.Ma też dobre opinie pod opisem w e-karma.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2011, 17:56 przez Robert A., łącznie zmieniany 1 raz.
Chefrenek

25 stycznia 2011, 16:45

Zbigniew pisze:dośc duże i był 1 a teraz są już kolejne 2 + 1 na głowie :(
A jesteś pewien, że to nie np. nużyca?
Zbigniew

25 stycznia 2011, 18:15

Chefrenek chyba raczej nie byłem u 2 wet. i nie stwierdzili a rozmawiałem z hodowcami i mówili że u Niufa sie to często zdarza i walka raczej trudna trzeba zasuszać. Podam Zyrtec i zobaczymy.
Awatar użytkownika
Robert A.

25 stycznia 2011, 18:17

To Ci się trochę wali na głowę przed wystawą.
Zbigniew

25 stycznia 2011, 18:19

Robert NIE DO KOŃCA SIE Z TOBA ZGADZAM :) WSZYSTKICH NIE ZNASZ ALE 99% Z PEWNOŚCIĄ TAK !!!!! :) I Z MIJEJ STRONY TO NIE ŻART !!!!!!! :) :) diamonds jest teraz dostępny na e-karma worki nie są duże coś koło 9 kg. ale byszekpo 97 zł co da za 18 kg jakieś 190 zł a to przystepna cena biorąc pod uwagę że masz o niej tak dobra opinię !!! chyba ją spróbuję.
Dzięki
Pozdrawiam
Zbyszek
Chefrenek

25 stycznia 2011, 18:35

Zbigniew pisze:Chefrenek chyba raczej nie byłem u 2 wet. i nie stwierdzili a rozmawiałem z hodowcami i mówili że u Niufa sie to często zdarza i walka raczej trudna trzeba zasuszać. Podam Zyrtec i zobaczymy.
Eeee zyrtec to typowo na alergię jest a wydaje mi się że jakby to była alergia to byłby cały wysypany. A tu masz tylko 3 krostki. Ja bym to przysuszyła alantanem i oblookała co się dalej będzie dziać.

A co do wiedzy Roberta to się całkowicie z Tobą zgadzam.
Zbigniew

25 stycznia 2011, 21:11

Chefrenek jeśli chodzi o Roberta to osobiście go nie znam ale jestem przekonany że nie jednemu tu życie uratował. Nie wwiem ile czasu sie tym zajmuje ale to jest PROFESJONALISTA POD KAZDYM WZGLĘDEM. Nie jednemu by sie nie chciało odpisywać na jakimś tam forum ato karma ato witaminy a to pchełki na ogonie a on cierpliwie nikomu nie odmawia WIELKI WIELKI SZACUN DLA ROBERTA W Polsce nie ma wielu tak pomocnych i bezinteresownych gości.
Jest poprostu WIELKI i nie ma co mówić.
Cindy

28 stycznia 2011, 23:00

Witam,jestem na forum od jakiegoś czasu ale nie udzielam się ,za to jak potrzebuje pomocy względem moich psów co do kwestii żywienia i nie tylko To prawda że Robert nigdy jej nie odmówi mało jest takich osób jak on naprawdę wspaniały człowiek o wielkiej wiedzy i ogromnym sercu i za tą pomoc mu chwała.Dziękuję ci Robercie z całego serca :)
Chefrenek

04 lutego 2011, 19:06

Zbigniew i co tam? Jak niufek?
Zbigniew

06 lutego 2011, 20:53

a troszkę sie zmieniło :) pewnie mi powiecie żebym się puknął w głowę :) bo zamiast RC dostaje PRO PLAN bo w hodowli Słowackiej z której go kupilem tym był karmiony tak mi powiedzieli hodowcy no i kupilem zjadł już jakieś 10 kg. tej karmy i jak ręką odjął problem skórny zniknął. Ten PRO PLAN to wiem że nie żadne cudoale jak na razie działa. Czekam jak sie pokaże w marcu karma OMNI PRO może ją wyprubuję chciałem dać mu NATURA GOLD jak Robert sugerował ale są narazie kłopoty więc nie chciałem mieszać mu za bardzo dziś to jutro tamto itd. Poza tym skończył 7 miesięcy i był u fryzjera na rozpoznaniu :) spędził tam 6 godzin :) :) ale wyglądał mmmmmmm cudnie i jak pachniał :) teraz wielkie oczekiwanie bo 19 lutego NASZA 1 wystawa w Rzeszowie. Jak będzie zobaczymy. Dam znać.
Awatar użytkownika
Robert A.

07 lutego 2011, 13:07

To Super,że trafiłes z karmą,trzymam kciuki za wystawę.
Zbigniew

07 lutego 2011, 13:52

Robercie z jednej strony powinienem powiedzieć NIE DZIĘKUJĘ żeby nie zapeszyć a z drugiej JAK TOBIE NIE DZIEKOWAĆ !!!!!
Miałem naprawde okropny bul głowy co z ta karma zrobić!! na co ją w końcu wymienić HUSSE, NATURA GOLD, OMNI PRO, to te którymi sie interesowałem ale problem był z dostepnością. bałem sie że jak zmienie to za chwilę sie okarze że jest jej chwilowy brak i znowu będę musial mu zmieniać. Nie wiedziałem co zrobić az w końcu posłuchałem hodowców ze Słowacji to jedna z największych i najbardziej utytułowanych hodowli w europie maja 24 dorosłe nowofundlandy i karmia właśnie PRO PLAN łacznie ze szczeniakami. Pomyslałem że jak był mały to to własnie dostawał bo odebrałem go z tamtąd w wieku 3 miesięcy więc moze mu nie zaszkodzi. No i jak narazie jest super kupki mniejesze niz na RC, problemy skórne znikły jest extra. A CO ROBERCIE TY SĄDZISZ NA TEMAT PRO PLAN??? może być na PRIV jak nie chcesz na forum :) tak szczerze jaka jest twoja opinia o tej karmie? Może to co teraz napiszę to totalna bzdura ale zastanawiam sie czy np. Nowofundlandy akurat ta rasa jej pasuje ACANA, ARION , ROYAL CANIN, PRO PLAN. Zdecydowana większość Polskich hodowców tej rasy karmi wyżej wymienionymi karmami i nie chcą slyszeć o innych a o Amerykańskich raczej nie słyszeli i twierdzą że to wynalazki??? ja mam inne spojrzenie na to ale ja nie jestem hodowca :)
Napisz Robercie co o tym i o PRO PLAN sądzisz
ODPOWIEDZ
  • Informacje