karma dla wybrednego psa

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

OWCZARZ

15 września 2007, 20:08

No po części się z tym zgodzę, ale to nie miejsce na dalszą dyskusje na ten temat bo można by o tym długo dyskutować a i tak nie dojdziemy do sensownych wniosków, jest wiele opinii i sądów na temat natury psiej i jak powinno wyglądać jego zycie..... to temat w którym nie da się wysnuć wniosków końcowych które by satysfakcjonowały wszystkie strony :D
Awatar użytkownika
ciapek

15 września 2007, 21:07

Moim zdaniem to te karmy może nie wszystkie klika dobrych pewnie się znajdzie może 2 :D są jak dzisiejsza muzyka całkowicie do Dup....

Możecie się z tą opinią nie zgadzać ale coś w tym jest.
OWCZARZ

15 września 2007, 21:46

Nie mozna w kategoriach karm myslec ze cos jest czarne-białe. Są karmy lepsze czy gorsze ale nie mozna powiedziec ze sa do d...... WIele osób karmi i uzyskuje rewelacyjne efekty.
Awatar użytkownika
ciapek

16 września 2007, 10:01

Jeżeli firma produkuje karmę jakąś X i posiada labolatoria badawcze i sztab ludzi a dana karma i pochodne kosztują srednio 160 zł za 15kg po pamyślcie jakie śmieci muszą się w niej zawierać skoro musi się z tego cała firma utrzymać.
To tak jak zostać smakoszem szynki z TESCO. :lol:
Chyba że nikt nie jadł swojskich wyrobów.
Pozdrawiam wszystkich karmiących. :lol:

Mój je mięsko a 100 kilogramowa świnia kosztuje 400zł wystarczy sobie policzyć.
Jeszcze raz pozdrawiam
OWCZARZ

16 września 2007, 11:40

Nie masz zupełnie racji. 160 zł to bardzo przyzwoita cena za 15 kg karmy. Swinia jak mowisz kosztuje 100kg 400 zł, więc za 15 kg karmy 160 zł to chyba duzo prawda :D

TO co mają Ci powiedziec, ktorzy karmią Britem za 99 zł??? :shock:

Zresztą chcesz karmić gotowanym to karm gotowanym, a innym pozostawm swobodę. Jeśli by to było świnstwo jak piszesz, to by nie wyglądało tak mnóstwo psów wspaniale po suchej karmie.
Awatar użytkownika
ciapek

16 września 2007, 18:02

160 zł to przyzwoita cena na krmę w której jest może 30 % mięsa (znaczy odpadów mięsnych) OWCZARZ daj spokój.
OWCZARZ

16 września 2007, 18:06

ciapek nie będę się z Tobą kłócił o to ile mięsa jest w karmie a tym bardziej jakiej jakości? Negujesz suchą karmę Twoja sprawa, masz do tego prawo.

Uwazam ze przyzwoita, bo karma ktora daje psu oprocz mięsa skłąda się jeszcze z innych bardzo potrzebnych psu rzeczy, które Ty komponując gotowany posiłek nie bardzo jesteś w stanie psu dostarczyć :) Np. enzymy trawiennie.

Tak jak powiedział dr Jarek w dyskusji na temat wyższosci gotowanego nad suchym czy odwrotnie, cytuje:

"Owczarz ma świętą racje ani jeden ani drugi sposób nie jest wadliwy pod warunkiem karmienia produktami dobrej jakości przy karmieniu chapi czy zlewkami z obiadu oba sposy są BARDZO ZŁE . Więc dyskusje czy to czy to lepsze to jak dyskusja czy piersze była kura czy jajko."

W pełni się z tym zgadzam i nie mam nic do dodania w tym temacie...bo dyskusje takie nie prowadzą do niczego. :D

Z mojej strony wszystko powiedziałem na temat, a nie lubię się powtarzać, więc kończę dyskusję z mojej strony w tym temacie :)
Talia
Kontakt:

16 września 2007, 18:32

Niestety moja po wieprzowinie ma zaraz zapalenie jelita :(

W moim przypadku trzeba by sobie porównać cenę karmy do ceny wołowiny i tu nawet ta najdroższa karma by nie mogła podskakiwać do ceny wołowiny :lol: jeszcze gorzej by wypadła do cielęciny lub jagnięcinki :wink:

A tak sam kurczak to nie bardzo bo sama go nie lubię, od czasu do czasu tak ale tak jako jedyne zródło to nie
OWCZARZ

16 września 2007, 18:44

Talia no własnie trzeba brać wszystkie aspekty, także ekonomiczne i takie co pies toleruje.....a nie tak jak coniektorzy tutaj slepo twierdzą że ten czy inny sposob zywienia jest odpowiedniejszy uogolniając to do wszystkich psów :D
Gość

16 września 2007, 20:28

Karma z jagnięciną tak ja widziała jak parówki cielęce, cielęcinę :lol:
Awatar użytkownika
ciapek

17 września 2007, 10:47

Pięknie powiedziane.
Pełno mam znajowych z psiakami i prawie każdy ma problem z sychymi karmami, dodają rózne dodatki żeby pies zjadł.
Firmy które zajmują się produkcją karmy dla zwierzaków znalazły sobie tak zwaną NISZĘ W RYNKU na której można dobrze zarobić a zwierzaki to mają pewnie bardzo głęboko w dup... żeby tylko kasa była.
OWCZARZ

17 września 2007, 10:56

:lol: Ale z Ciebie smieszek ciapek...ale dobrze, bo trzeba nam w dzisiejszym swiecie duzo okazji do smiechu. (to nie było obrazliwe) :D
Awatar użytkownika
ciapek

20 października 2007, 09:49

Więc kupiłem psiakowi Huszczakowi niejadkowi karme którą polecił homme11
orijen, o którym to wspominałem na przy innym temacie to karma, która zadowoli psa, którego trudno nazwać wybrednym. pożerają je nawet psy, które cierpią na psią anoreksje
proszę mi wierzyć- moja sunia nie jadła przez bardzo długi czas prawie nic a wystarczyła próbka tej karmy i apetyt wrócił. czy twój piesio dużo pije???
i żeczywiście na początku nie chciał jej jeść ale teraz zaczoł co prawda nie wcina jej jak surowego czy gotowanego mięsa ale przyżądzanie tych posiłków samemu trochę czasu pochłania którego za dużo wolnego nie mam.
Na swojskim żarciu Huszczak ładnie przytył stał się żywszy i weselszy zobaczymy jak będzie na karmie ORIJEN

homme11 dzieki za podpowieć co do karmy choć jej cena powal ale moża ją też kupić tanio a nawet bardzo tanio.
Jak chcesz to wyśle ci linka
wisnia

22 października 2007, 09:09

Ciapek jak masz dobry namiar na Orijen to podrzuć i mnie! :D Proooszę! :cry: Już dawna chciałam dać swoim futrom, ale ta cena... :roll: :oops: :oops: :oops:
ODPOWIEDZ
  • Informacje