Karma Koebers prośba o opinie
Z większością się zgadzam Kobers jest ok.,natomiast co do ziół kobersa to mają jedną podstawową wadę jest to mieszanka około 30 ziół,a więc melanż straszny dodatkowo ten mix jest zbyt ogólny na wszystko i na nic zarazem.Ja wiem,że polecają te zioła na sierść i inne problemy,ale.....Wiem co piszę znam się na ziołach dla psów.
Dziękuję Robert A. Też tak się poważnie zastanawiałem nad tymi ziołami czy to aby nie takie "placebo". Całkiem soporo firm oferuje podobne mieszanki też z 30 ziół np. Luposan więc powyslałem, że może i ja spróbuję bo w końcu naturalne i nie powinno byc niespodzianek. Ale podawanie byle tylko podawać to nie ma sensu. Tak więc na ten letni czas zostaniemy przy KNOBLAUCH (czosnek) i BIERHEFE (drożdże). A po wakacjach zobaczymy, możed wrócimy też i do mohren karotenu + algi. Chyba, że proponujesz coś innego na lato albo może wogóle zrezygnować na ten czas z jakiś dodatków. Miło mi będzie usłyszeć dobrą radę.
Pozdrawiam-M
Pozdrawiam-M
No to się zmartwiłam , bo podaję mojemu alergikowi ziola koebersowe , że się tak wyrażę, no i poki nieprzeczytalam tego posta od Ciebie Robercie to spalam spokokjnie a nawet byłam przeszczęśliwa, gdyż 90% objawow alergicznych tj. zaczerwienione miejsca, nadwrażliwość , drapanie się przy glaskaniu brzuchola i uszu , wypryski , wszystko to ustąpilo Podaję ziola od poł roku , co prawda wraz koebersowym Supermixem GJ, ale pierwsze oznaki poprawy zauważylam po miesiącu , jak pies był jescze na Bricie care. Po Bricie Care i Nutram dla alergikow objawy w większości ustępowały, ale przy głaskanie brzucha i uszu zaczynał się drapać. Powiem szczerze , że trudno mi uwierzyć, że w tej żołto zielonej puszcze jest az 30 ziół. Nie wyedukowałam się w niemieckim , więc raczej niewiele rozumię , z tego co piszą na puszce, ( nie wydaje mi się jednak , żeby było gdzieś napisane 30 ziol, wymienionych jest kilka) Napewno jest też siemię lniane chyba marchewka, ale to nie zioła. Pisałam do nich o podanie pełnego składu, ale zasłonili się tajemnicą firmy i tyle. No nie wiem co robić. Ziół zostalo jescze na drugie pół roku, szkoda , żeby się zmarnowały . Kurcze, czy podając wilczkowie te ziola, które mu jak narazie nie szkodzą , ( wydaje się , że pomagają,) nie zaszkodzę mu ?!! podaję mu dziennie tylko pół łyżeczki.
Pozdrawiam serdecznie Dorota i Merlin
Pozdrawiam serdecznie Dorota i Merlin
Spokojnie nikomu nie zaszkodzą,co najwyżej mniej pomogą,smiało dalej podawaj te zioła,jeśli widzisz różnicę,natomiast głównym powodem ustąpienia alergii(zmniejszenia)była karma GJ.
Z drugiej strony często spotykam sie z okrojonym skladem na opakowaniu,to takie zabezpieczenie przed konkurencją i to jestem w stanie zrozumieć.
Z drugiej strony często spotykam sie z okrojonym skladem na opakowaniu,to takie zabezpieczenie przed konkurencją i to jestem w stanie zrozumieć.
Witam, zachęcona dobrymi opiniami o karmie koebers postanowiłam podawać mojemu berneńczykowi. Na próbę zamówiłam małe opakowania różnych rodzajów, ale najlepiej podpasował jej supermix krokiety, po 5 kg, zamówiłyśmy 15 kg worek Oczywiście zawsze ma dodawane troszkę mięska lub inny przysmak, bo samej karmy nie tknie. mam nadzieję, że supermix sie sprawdzi i całkokwicie przejdziemy natą karmę zamiast royala, którego pies nie lubi, a ja kupowałam w trosce, żeby byla dobrze odżywiona.
mnie tylko mocno zastanawia fakt, że według opisu, który zamieszcza sprzedawca na Allegro, to mój pies ważący 30kg powinien zjeść tej karmy około 200g dziennie - czy jest to możliwe ?
nie znam innej karmy, która byłaby tak wydajna - bo przy tym dozowaniu 10kg worek wystarczy na taki sam czas co 20kg Eukanuby lub Royala....szooook!
nie znam innej karmy, która byłaby tak wydajna - bo przy tym dozowaniu 10kg worek wystarczy na taki sam czas co 20kg Eukanuby lub Royala....szooook!
Nie możliwe. Koebersa podaje się 2razy dziennie w takiej ilości. Karmilam psa pół roku Supermixem GJ ( platki) i chwilę granulkami dla Senirów i na opakowaniu dawkowanie dla psa ok 45 kg wagi jest mniej więcej 3 i 1/2 filiżanki( małej) 2 razy dziennie , co wychodzi ok 560 - 580 g. Bardzo wydajny jest Bento Kronen, ktorym obecnie karmię psa i na 45 kg ok 320g , dla mojego głodomora więcej 370g ale to i tak jest b.mało . Pies jest syty po tej ilośći
Dorota masz całkowitą rację. co do Koebersa i Bentodorota m pisze:Nie możliwe. Koebersa podaje się 2razy dziennie w takiej ilości. Karmilam psa pół roku Supermixem GJ ( platki) i chwilę granulkami dla Senirów i na opakowaniu dawkowanie dla psa ok 45 kg wagi jest mniej więcej 3 i 1/2 filiżanki( małej) 2 razy dziennie , co wychodzi ok 560 - 580 g. Bardzo wydajny jest Bento Kronen, ktorym obecnie karmię psa i na 45 kg ok 320g , dla mojego głodomora więcej 370g ale to i tak jest b.mało . Pies jest syty po tej ilośći
http://allegro.pl/koebers-dla-psa-natur ... 12187.html
aby nie być gołosłownym zamieszczam powyżej link do tego sprzedawcy...a jest to dystrybutor na Polskę
ciekawe gdzie tkwi cierń
aby nie być gołosłownym zamieszczam powyżej link do tego sprzedawcy...a jest to dystrybutor na Polskę
ciekawe gdzie tkwi cierń
już sam do tego doszedłem....grunt to czytać wszystko po kilka razy,,,ale faktem jest że ten opis może wielu klientów wprowadzić w błąd
200 gram to jeden posiłek, posiłki dwa dziennie
200 gram to jeden posiłek, posiłki dwa dziennie
po za tematem, loguję się pozytywnie, wchodzę w forum i automatycznie jestem niezalogowany....o co kaman?
a w temacie: kończę właśnie pierwszy worek Koebers Astor, zamierzam kupić jeszcze dwa, aby sprawdzić jej prawdziwość ...po pierwszym worku stwierdzam, że zjadliwość ma super, parametry techniczne też mi się podobają, o sierści napiszę po trzecim worku...kupy chyba rzeczywiście duże, ale mam wielki ogród i trudno mi je zlokalizować
natomiast mam pytanie, czy ci którzy tą karmę skarmiali dla swoich pupili też mieli w worku czasami pelety w formie proszku? trochę to dla mnie irytujące...dla psa chyba nie, bo wylizuje michę
a w temacie: kończę właśnie pierwszy worek Koebers Astor, zamierzam kupić jeszcze dwa, aby sprawdzić jej prawdziwość ...po pierwszym worku stwierdzam, że zjadliwość ma super, parametry techniczne też mi się podobają, o sierści napiszę po trzecim worku...kupy chyba rzeczywiście duże, ale mam wielki ogród i trudno mi je zlokalizować
natomiast mam pytanie, czy ci którzy tą karmę skarmiali dla swoich pupili też mieli w worku czasami pelety w formie proszku? trochę to dla mnie irytujące...dla psa chyba nie, bo wylizuje michę
Karmilam supermixem GJ (platki) i suchą w postaci krokietów Senior i rzeczywiście w przypadku tej ostatniej czym bliżej dna to tym więcej bylo okruchów. ale to nie byl problem. Problemem Koebersa w większości przypadkow są po prostu duże kupy.Mija 3 miesiące, cztery poł roku i kupy giganty. To jest słaby punkt tej karmy. Jeśli chodzi o sierść , natomiast i smakowotość to same superlatywy. Na poprawę sierści i witalności karma jest bardzo dobra.