Markus MUHLE. Czy karmi ktoś?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

22 kwietnia 2013, 08:47

Można spróbować niemniej z racji tego,że karma jest ciężka ,zbita(struktura)może być trudno ją namoczyć.
Skręt żołądka -szkoda gadać chuchałem,dmuchałem,pilnowałem i nic co komu pisane tak ma być mój Fila(pisałem o tym w temcie zdrowie)dostał w nocy w czasie snu -przełamał wszystkie dotychczas przypuszczenia o skręcie żołądka. :(
Gość

22 kwietnia 2013, 13:18

No nic, czyli nie ma co przesadzać bo i tak nigdy nie wiadomo :cry:
89ola

22 kwietnia 2013, 14:45

ostatnio zaczełam czytać na temat własnie skrętu i doczytałam że ataki występują najczęściej w nocy czyli mamy doczynienia z inteligentną chorobą która wie że w tych godzinach właściciele śpią a wet jest nieczynny :?
Trajkoctwo

04 maja 2013, 21:07

Karmilam dłuugi czas moją Tosie :) Nie moge powiedziec nic złego o tej karmie, sierść piekna zęby czyste i kupki minimalne ( nic nie klei się do PONiego owłosionego tyłka). Jednak szkoda, że nie maja karmy dla psów starszych ponieważ Toś zaczeła mieć problemy ze stawami i rusza się coraz mniej to potrzebuje karmy mniej energetycznej bo kiedy daje jej mniejsze porcje to cały dzień chodzi głodna. teraz szukam czegoś dobrego dla seniorów z dodatkiem glukozaminy i w miare przystępnej cenie co możecie polecić?
Awatar użytkownika
Robert A.

04 maja 2013, 21:36

Dobra rada na stawy to kup oddzielny preparat dla swojego seniora,na wspomagacze stawów z karmy nie masz co liczyć w większości są słabej jakości i trudno przyswajalne
Trajkoctwo

04 maja 2013, 21:40

Jak to dziwnie słyszeć ze pies jest seniorem... :P Toś ma 6 lat ale niestety dopada ją artretyzm i ewidentnie sie starzeje Ja mam manie na punkcie karm ekologicznych (ciasteczka i kosmetyki dla psa tez muszą być naturalne a kupując dla siebie czytam składy :mrgreen: ) więc chyba poszukam zwykłej eko karmy light i jakiś dodatków
kaszkak

05 maja 2013, 15:32

hahah karm ekologicznych? lol. o ile nawet będzie prawdą, że 'kurczak' zawarty w karmie jest faktycznie ekologiczny, to z pewnością w karmie będą zawarte tam jedynie jego pióra i dziub. na nic więcej nie licz. jeśli chcesz karmić psa zdrowo, przestaw go na dietę naturalną.
kaszkak

05 maja 2013, 15:35

jakiej rasy jest twój pies? 6 lat to młody wiek jak na starzenie się. wychodzą właśnie te 'ekologizne' karmy!ciasteczka? haha. sorry, pies to nie człowiek. nakarm go porządnie mięsem, a nie wpychasz w niego szkodliwe węglowodany! przejrzyj na oczy, nigdy nie jest za późno, szkoda psa!
kaszkak

05 maja 2013, 15:45

doczytałam - sorry za kilka postów - twój pies jest PONem. 6 lat dla tej rasy to nic. twój pies ma problem ze stawami? dawaj mu chrząstki. surowe, cielęce. zobaczysz, jak mu się poprawi. w ogóle radziłabym przestawić go na dietę naturalną. nie pakuj w psa najgorszych odpadów z rzeźni, tony ryżu, konserwantów i barwników. kup okrawki wołowe, rzuć marchewkę pod nos. nie dziw się, że niedługo pies po tych cudowanych "ekologicznym" karmach będzie miał problem nie tylko ze stawami, ale również z nerkami i wątrobą. do tego niestety prowadzą karmy. te "ekologiczne", "doskonale zbilansowane", polecane przez weterynarzy. co tam, że pies w wieku 6 lat ma już spore kłopoty zdrowotne. kasa, kasa, kasa się liczy! a psa szkoda, tylko mało kto o tym pomyśli!
kaszkak

05 maja 2013, 17:12

Robercie proszę napisz coś więcej, uzasadnij swoje zdanie, bo niewiele to wnosi do tematu :wink:
kaszkak

05 maja 2013, 17:12

powyższy post nieaktualny, ponieważ Robert usunął swój post.
Awatar użytkownika
Robert A.

05 maja 2013, 17:17

Na tym mięsie też chorują psiaki ,ale brzmi lepiej. :wink:
kaszkak

05 maja 2013, 18:16

nie tylko brzmi lepiej, ale i jest lepsze - naturalnej zawsze znaczy zdrowiej. na BARFie owszem chorują psiaki. na wszystkim chorują psiaki. tylko o ile mniej!
Awatar użytkownika
Robert A.

14 maja 2013, 08:19

Ten temat już przerabialismy w temacie Barfa .
Ashraf

30 maja 2013, 07:50

Jesteśmy na MM od miesiąca i jak na razie wszystko ok, oprócz jednego męczącego mankamentu. Suczka jest cały czas wygłodniała ;/ dostaje swoja dzienną dawkę w 3 porcjach i po godzinie od zjedzenia, już chodzi i piszczy, szpera po wszystkich zakamarkach kuchni...nie wiem czy zwiększyć jej trochę dawkę?boję się, że może przytyć a to suczka po sterylizacji i z tendencją...Na Merze było dużo lepiej z uczuciem sytości, a tutaj trochę klapa pod tym względem. Wiem, ze to może wydawać się mały problem,ale codzienne wkurzanie się na psa który przychodzi i piszczy i drapie, żeby go dokarmić (oczywiście nie ulegamy!)i nie interesuje go nic innego, jest mało przyjemne...;/ nie wiem jaką karmę tym razem spróbować,bo chce już uniknąć ciągle głodnego psa...;/
ODPOWIEDZ
  • Informacje