nowość - Orijen

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

02 sierpnia 2007, 13:50

MAXYMI, nie zrozumiałeś przeslania,ja nie mówię,że od 100 lat produkują suchą karmę,bo tak nie jest lecz napisałem,że koncerny żywieniowe produkujące karmy opisane wyżej,powstały sporo wcześniej od Kanadyjczyków.Produkowałynp;paszę dla bydła,odżywki,żywnośc dla ludzi,itd,i to mialem na myśli,a nie to ,że Jan III SOBIESKI pod Wiedniem karmil swoje psy EUKANUBą! :P
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

02 sierpnia 2007, 22:08

Widzisz Robercie i Ty zrozumiałeś sedno mojej wypowiedzi, że chodziło mi o to, że sucha karma ma dopiero około 50 lat, a OWCZARZ od razu posądza mnie nie wiadomo o co :D Nie zarzucam tym firmom, że nie istnieją te 100 lat, ale że dla psów karm nie robią od tylu :D Robert to prawda co piszesz, że Kanadyjczycy mają o wiele mniejsze doświadczenie, ale to nie znaczy, że robią karmy słabszej jakości. Wymieniając Owczarz Hillsa czy Eukanubę, nie miałem wcale na myśli ich słabej jakości, bo od Acany są pewnie lepsze, ale to, że są zbyt drogie w stosunku do jakości :!: Dla mnie to kosztują tyle, jakby była tam użyta sama "szyneczka", a tak nie jest :D Macie większą wiedzę ode mnie (Robert i Owczarz) i bardzo chętnie czytam Wasze posty,ale tak jak już pisałem To my mamy myśleć i dobierać karmy do swoich podopiecznych, obserwując czy karma im służy czy nie. Nie wieszajcie więc ACANY, bo złą karmą nie jest :D Pozdrawiam!!!
OWCZARZ

02 sierpnia 2007, 22:40

Dobrze moze i Hills czy Eukanuba nie są warte swojej ceny ale są na tyle lepsze od Acany ze wole doplacic niewiele wiecej niż kupowac Acane do ktorej produkcji uzywaja marnej jakosci składników.

I zrozumiałem Cie doskonale maxymi nie jest bezmozgowcem i mam trochę więcej kontaktow niż Ty, więc orientuję się zarówno jeśli chodzi o doświadczenia hodowców, lek. weterynarii i jakiej jakości składników uzywa czołówka popularnych karm nie tylko u nas.

TAk tak Acana wszystko zawdzięcza swojemu rozbudowanemu marketingowi ale jest karmą bardzo średniej jakosci...i jak mam dać np. 165 zł za wersję z jagnięciną to już jest przepłacanie napewno i wolę dać 20-30 zł więcej i mieć lepszą karmę, a dla dobrze zorientowanych to i w cenie 165 zł mieć lepszą karmę.
gacek1

03 sierpnia 2007, 08:10

Na jakiej podstawie Owczarz twierdzisz ze skladniki użyte do produkcji Acany sa marnej jakości?
Bo chyba trzeba mieć na to jakieś dowody żeby takie żeczy wypisywać....
Awatar użytkownika
Robert A.

03 sierpnia 2007, 08:33

,Powołac trzeba Komisję śledzczą od razu,niech zbada całą sprawę czy Owczarz nie jest przy okazji Wilczarzem,dajcie mu dowody ,bo nam Owczarza do aresztu wsadzi!!!!!Ratujmy Owczarza ,apel do zaprzyjaznionych forumowiczów!!!!!Dowody biedakowi kazał przedstawić,i to najmocniejsze!Tak to z gośćmi jest,zaprosisz takiego na forum,a on od razu dowody i dowody by wskoczyl,a skąd tu woda?Czasami goście potrafią lać trochę wody :wink: ale nie aż tak dużo.Owczarzu nie damy cię wsadzić za kraty,będziesz mial uczciwy proces,a my wystąpimy jako goście,a wtedy goscie zgłupieją i będziesz wolny!!!!Dowody są na ALLEGRO,np baseny,pompy,zawory do wody,jest wiele rzeczy,nie bój się znajdziemy coś do wody!!!!!!!!!!!
OWCZARZ

03 sierpnia 2007, 10:26

gacek1 odpowiem Ci zebys zrozumial w duzym uproszczeniu, bo produkty potrzebne do wytworzenia Acany kupowane są w Biedronce, a te do karm z wysokiej półki w sklepach takich jak Harrods :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Robert A.

03 sierpnia 2007, 10:34

OWCZARZU nie okłamuj gacka 1,produkty do ACANY są na stadionie dziesiecilecia na Jarmarku EUROPA,i trzeba się pospieszyc,bo maja go zlikwidowac,to dopiero ACANA będzie drogą karma jak Ruscy przestana przywozić skladniki do ACANY!!!
Wiem ,bo sam kupowałem ORIJENA w 32 sektorze na łożku polowym miał Rusek wszystkie karmy,nawet Barfa na miejscu gotowal!!!!! :D
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

03 sierpnia 2007, 10:55

Przeczytałem trochę Waszych postów (Owczarz i Robert) i o dziwo w początkowych postach polecacie kilku osobom Acanę czy Oriena :D Potem zaczynacie się wypowiadać coraz bardziej negatywnie, a teraz nie wiem czemu przypuściliście totalny atak na te karmy, a właściwie na ich producenta :?: Czemu nie potępicie firmy Mars, która produkuje oprócz Royal Canin, takie świństwa jak Pedigree, Chappi, KITEKAT, FROLIC, czy Whiskas :?: Albo Puriny, która oprócz Pro Plana, produkuje takie świństwa jak Friskies, Darling, czy Dog Chow :?: To jest dla mnie zbrodnia :!: Są ludzie, których nie stać na Hillsa czy Eukanubę lub te karmy nie służą ich psom, a służy im powiedzmy Acana lub Orien i co mimo to mają nadal podawać Hillsa czy Eukanubę :?:
I jeszcze jedno. Zachwycacie się tak Amerykańskimi koncernami i ich żywnością, a ciekawe dlaczego w Stanach tak ceni się naszą Polską żywność, która nie jest przetworzona ani modyfikowana genetycznie. Ja mam w nosie co pisze na opakowaniu karmy :!: Dla mnie ważne jest by służyła moim psom, miała renomę i nie była reklamowana przed i po "Wiadomościach " w TVP1, a najlepiej żeby w ogóle w telewizji i radiu :D
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

03 sierpnia 2007, 10:57

I popieram Was, by każdy wypowiadający się na forum był zalogowany, a nie wypowiadał się jako GOŚĆ :!:
Awatar użytkownika
Robert A.

03 sierpnia 2007, 11:07

Maxymi masz całkowitą rację,my nie znamy się na karmach i zupelnie losowo polecamy osobom daną karmę,i jeżeli na początku poleciliśmy ACANE to znaczy ,że byla w pierwszej kolejnosci na naszej tajemnej liście!Teraz inne karmy sa na 1 miejscu i je polecamy,na ACANę też przyjdzie znowu pora,i śmiało ci ją polecimy ,ale to dopiero pod koniec sierpnia,bo czeka w kolejceJeżeli karmisz ACANą to znaczy ,że posluchałes nas w 1 postach o ACANIE ,ale teraz zmien na Biomila ,bo zachwalamy BIOMILA,Uwielbiam osoby,które śledzą nasze posty,i nie nadążają za naszymi głupotami jesteśmy po prostu swietni w wymyslaniu glupot,naprawdę to mamy tylko świnki morskie a nie psy!Mamy po 12 lat i nie znamy sie na karmach,wszystkie nasze posty byly oszukane przepraszamy bardzo !!!

Od dzisiaj będzie Państwu doradzal mistrz MAXYMI,a znawca z niego nie mały,i profesorem zostanie w przyszlości,Maxymi do dziela ludzie czekają!!!
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

03 sierpnia 2007, 11:50

To było dobre uśmiałem się po same pachy :lol: Co do Acany to Was nie posłuchałem, bo byłem tu przed Wami, a jeszcze wtedy doradzał tutaj dr Jarek i ATA(na szczęście nadal to robią :D ) :D Ja z całą pewnością nie kieruję się Waszymi postami ani modą, ale staram się wyciągnąć z każdego postu coś nowego, czego jeszcze nie wiedziałem :D W przeciwieństwie do Was nie zachowuję się jak chorągiewka i nie uważam się za specjalistę od żywienia zwierząt :D Nie powołuję się też na rzekome kontakty lub rzekomą znajomość badań, których ujawnić nie może, bo tego nikt nie zweryfikuje, a pogadać każdy może :D I nie wyzywam forumowiczów od "głupków" i innych takich, tylko delikatnie staram się na kogoś wpłynąć :D Zdziałacie tu dużo dobrego, bo najczęściej trafnie radzicie, ale zbytnio się wywyższacie, a to może przynieść odwrotny skutek :( Dziękuję też za miłe życzenia, być może zostanę profesorem :D
Bubunia

03 sierpnia 2007, 11:54

Robercie ,wiem,że się nie obrazisz bo masz specyficzne poczucie humoru, ale niektóre twoje posty są na poziomie 12-latka :lol: ,szczgólnie te, w których niepotrzebie obrażasz ludzi traktując ich prawie jak analfabetów.Jeśli chcesz kogoś przekonać do swoich poglądów to wydaje mi sie,że obrałeś kiepski sposób :( .
Awatar użytkownika
Robert A.

03 sierpnia 2007, 11:54

Dzięki już znikamy,teraz popsujemy forum Dogomanię,my naprawdę mamy po 12 lat,i rodzice nie chcą już placic za internet,to teraz sobie od nas odpoczniecie. :!:
OWCZARZ

03 sierpnia 2007, 11:59

Tak znikamy Robercie..... skoro oni najlepiej wiedza niech sobie sami radza:) Mnie tam nie zalezy by kogoś na siłę przekonywac, od dzis bede doradzal tylko osobom ktore naprawde potrzebuja porady...a nie dywagował bezsensownie na temat wyzszosci jednej karmy na druga bo i tak kazdy tu wie lepiej.
Bubunia

03 sierpnia 2007, 12:09

Proszę przeczytać dokładnie mój post .Nie chodzi mi o doradzanie,ale sposób w jaki robi to Robert."Wesołkowatość"(nie mylić z poczuciem humoru :wink:) rzadko jest przekonująca.
ODPOWIEDZ
  • Informacje