Nutra Gold Pro Breeder
Eeee, mnie sie nie chce wierzyc, ze tak latwo organoleptycznie rozpoznac, co w karmie "piszczy". Podany sklad jest niezly, szczegolnie za te cene i kalorycznosc. Poza tym to amerykanska karma, w USA karmy podlegaja pod AAFCO, co gwarnatuje m.in. ze sklad podany na opakowaniu jest prawdziwy. Chociaz jesli masz info z dobrego zrodla, to chetnie poslucham...
Głowę sobie namocz!!!Tam z całą pewnością jest sama kukurydza.
Dlaczego piszesz takie bzdury?
żaden szanujący się importer nigdy by nie potwierdził takiej głupoty
Widać,że gość ma wyobrażnię godną komiksów Tytus Romek i Atomek.
Przeczytaj sklad na opakowaniu a dopiero komentuj.
Dlaczego piszesz takie bzdury?
żaden szanujący się importer nigdy by nie potwierdził takiej głupoty
Widać,że gość ma wyobrażnię godną komiksów Tytus Romek i Atomek.
Przeczytaj sklad na opakowaniu a dopiero komentuj.
Guest organoleptycznie oczywiście trudno rozpoznać co w karmie piszczy ale w tej jest to wyraźnie widoczne.
Po namoczeniu i roztarciu w palcach wyraźnie widać kukurydzę a woda wygląda i prawie pachnie jak zlewki z kukurydzy konserwowej.
Z przedstawicielem importera rozmawiałem przez gg - przyznał że jest w niej dużo kukurydzy. Po pytaniu ile dokładnie, napisał że nie wie. Wniosek. Oni nie znają dokładnie składu.
Nutra Gold Pro Breeders jest dużo, dużo tańsza niż zwykła Nutra Gold. Jeżeli ktoś wieży że takie oszczędności są wynikiem zamiany kolorowego worka na szary to sie grubo myli.
Co do AAFCO i karm za oceanu to należy pamiętać i zadać sobie pytanie - gdzie i jak często wybuchają największe afery związane między innymi z produkcją karm.
Po namoczeniu i roztarciu w palcach wyraźnie widać kukurydzę a woda wygląda i prawie pachnie jak zlewki z kukurydzy konserwowej.
Z przedstawicielem importera rozmawiałem przez gg - przyznał że jest w niej dużo kukurydzy. Po pytaniu ile dokładnie, napisał że nie wie. Wniosek. Oni nie znają dokładnie składu.
Nutra Gold Pro Breeders jest dużo, dużo tańsza niż zwykła Nutra Gold. Jeżeli ktoś wieży że takie oszczędności są wynikiem zamiany kolorowego worka na szary to sie grubo myli.
Co do AAFCO i karm za oceanu to należy pamiętać i zadać sobie pytanie - gdzie i jak często wybuchają największe afery związane między innymi z produkcją karm.
Z jakiej innej konkurencyjnej firmy jesteś?
Takich bzdur już dawno nie czytałem.
,AAFCO i afery stek głupot.Jeżeli mają wpadkę w USA to tylko dzięki właśnie AAFCO możemy się o tym dowiedzieć!!!
Gratuluje naprawdę genialny pomysł z tą kukurydzą.Z jakiej konkurencji jesteś?
Nie masz ochoty to nie karm tą karmą ,ale daj wybór innym tym bardziej,że przedstawiasz same idiotyzmy.
Kukurydza jest dopiero na 4 miejscu w podanym składzie na opakowaniu,więc jakim cudem widzisz ją naocznie ?
Dla udowodnienia Twojego kłamstwa rozpuściłem kilka kwadracików w wodzie.Kukurydzy nie stwierdzam a przynajmniej na tym etapie oględzin,
Zapytam ,jeśli granulki karmy maja kolor brązowy to po rozpuszczeniu w wodzie mają mieć kolor zielony?Normalne jest,ze automatycznie woda będzie przybierała kolor lekko żółty.
Szkoda gadać
Takich bzdur już dawno nie czytałem.
,AAFCO i afery stek głupot.Jeżeli mają wpadkę w USA to tylko dzięki właśnie AAFCO możemy się o tym dowiedzieć!!!
Gratuluje naprawdę genialny pomysł z tą kukurydzą.Z jakiej konkurencji jesteś?
Nie masz ochoty to nie karm tą karmą ,ale daj wybór innym tym bardziej,że przedstawiasz same idiotyzmy.
Kukurydza jest dopiero na 4 miejscu w podanym składzie na opakowaniu,więc jakim cudem widzisz ją naocznie ?
Dla udowodnienia Twojego kłamstwa rozpuściłem kilka kwadracików w wodzie.Kukurydzy nie stwierdzam a przynajmniej na tym etapie oględzin,
Zapytam ,jeśli granulki karmy maja kolor brązowy to po rozpuszczeniu w wodzie mają mieć kolor zielony?Normalne jest,ze automatycznie woda będzie przybierała kolor lekko żółty.
Szkoda gadać
Dokładnie to samo przyszło mi do głowy. Podobny "kukurydziany" komentarz guesta przeczytałam przy pytaniu o PPP z jagnięciną i ryżem. PPP jest naprawdę niezłą karmą, ma 21% jagnięciny, a oprócz tego jeszcze białko drobiowe. Nie można pisać, że to sama kukurydza, bo to wierutna bzdura. Podejrzewam, że o co by się nie zapytało to zawsze napisze ten sam komentarz. Chyba, że to będzie właśnie TA karmaRobert Alka pisze:Z jakiej innej konkurencyjnej firmy jesteś?
Ciekawe jaką karmą karmi guest... i ile tam jest kukurydzy?!? Jak dla mnie karmy Nutry - zarówno Nutra Gold jak i Nutra Nuggets, to jedne z najlepszych karm "klasycznych" na rynku. I wszelkie Acany, Royale, Eucanuby, Hillsy i inne mniej i barrdziej znane, mogą się schować ;p
Sorry, ale mylisz osoby (swoja droga to sie zarejestruje chyba, aby nie bylo takiego podszywania). Nie zauwazylas wypowiedzi dwoch roznych "Guestow"? O PP to faktycznie ja pisalem i chetnie podyskutuje o tym, chociaz moim zdaniem nie ma o czym specjalnie, bo czarno na bialym napisany jest sklad.ATA pisze:Dokładnie to samo przyszło mi do głowy. Podobny "kukurydziany" komentarz guesta przeczytałam przy pytaniu o PPP z jagnięciną i ryżem. PPP jest naprawdę niezłą karmą, ma 21% jagnięciny, a oprócz tego jeszcze białko drobiowe. Nie można pisać, że to sama kukurydza, bo to wierutna bzdura. Podejrzewam, że o co by się nie zapytało to zawsze napisze ten sam komentarz. Chyba, że to będzie właśnie TA karmaRobert Alka pisze:Z jakiej innej konkurencyjnej firmy jesteś?
Ja też karmię Nutrą Gold i uważam że jest dobrą karmą.
Jęśli chodzi o różnicę w Nutrze Gold i Breeders Bag, to jedyna jest chyba taka, że Breeders nie jest karmą holistyczną czyli nie ma tych modnych dodatków typu ziółka, jabłuszko, groszek itd a jak wiadomo za modę się płaci. Niektóre psy źle tolerują karmy holistyczne właśnie ze względu na ilość przeróżnych dziwnych dodatków i dla nich Nutra Gold Breeders jest właściwsza.
Sprawdzanie zapachu namoczonej karmy nie jest wyznacznikiem jakości - żadna karma nie pachnie jak mięsko
Jęśli chodzi o różnicę w Nutrze Gold i Breeders Bag, to jedyna jest chyba taka, że Breeders nie jest karmą holistyczną czyli nie ma tych modnych dodatków typu ziółka, jabłuszko, groszek itd a jak wiadomo za modę się płaci. Niektóre psy źle tolerują karmy holistyczne właśnie ze względu na ilość przeróżnych dziwnych dodatków i dla nich Nutra Gold Breeders jest właściwsza.
Sprawdzanie zapachu namoczonej karmy nie jest wyznacznikiem jakości - żadna karma nie pachnie jak mięsko
Tak jak mój Labek, któremu Chicken Soup nie służył.wisnia pisze: Niektóre psy źle tolerują karmy holistyczne właśnie ze względu na ilość przeróżnych dziwnych dodatków i dla nich Nutra Gold Breeders jest właściwsza.
Myślałem, żeby przejść na Nutra Gold Breeders ale w rozmowie z przedstawicielem sklepu dowiedziałem się, że jest karmą stosunkowo tłustą, gdyż musi być karmą uniwersalną. Dobrą dla młodych jak i starszych psów.
Dlatego polecono mi Diamonda, bo mam tylko jednego psa. W dodatku młodego Labka, a te mają skłonność do tycia.
My kończymy pierwszy worek NG Holistic Large Breed Puppy, teraz kupiliśmy NG Lamb&Rice Aduld Large Breed (pies ma 14-ty miesiąc, więc zmieniamy na adult i chcę sprawdzić, czy przy zmianie rodzaju mięsa zmniejszy się problem gazów).
W karmie dla szczęniąt dawkowanie było dla wagi 35-45 kg 458-567g (Fredi mimo że waży 34 kg dostawał ok. 500 g bo jest aktywnym psem i sporo spala - mimo tej dawki jest szczupły)
W karmie adult dawkowanie dla ps 35-45 kg wynosi wg tabelki 345 -408g.
Skąd tak duża różnica w dawkowaniu? Granulki są właściwie identyczne (poza niedużą różnicą w kolorze). Czyżby była tak duża różnica w "energetyczności" tych karm? Wg tabelek karma dla szczeniąt ma wyższą energie metaboliczną niż wersja adult, a mimo to dawkowanie jest większe.
Ile dawać tej karmy? Boję się, że jak nagle obetnę dawkowanie o 100 - 150 g, to pies będzie chodził wściekle głodny. Czy te tabelki są wogole miarodajne?
W karmie dla szczęniąt dawkowanie było dla wagi 35-45 kg 458-567g (Fredi mimo że waży 34 kg dostawał ok. 500 g bo jest aktywnym psem i sporo spala - mimo tej dawki jest szczupły)
W karmie adult dawkowanie dla ps 35-45 kg wynosi wg tabelki 345 -408g.
Skąd tak duża różnica w dawkowaniu? Granulki są właściwie identyczne (poza niedużą różnicą w kolorze). Czyżby była tak duża różnica w "energetyczności" tych karm? Wg tabelek karma dla szczeniąt ma wyższą energie metaboliczną niż wersja adult, a mimo to dawkowanie jest większe.
Ile dawać tej karmy? Boję się, że jak nagle obetnę dawkowanie o 100 - 150 g, to pies będzie chodził wściekle głodny. Czy te tabelki są wogole miarodajne?
-
- Informacje
-