Ja od 2 dni karmię już 3 psiaka Nutrą Breeders Bag, 9 tygodniowego Filę Brasileiro.Szczenię się zajada i kupki się poprawiają po Eukanubie hodowcy
Gosiu dalej może być tylko lepiej
Nutra Gold Pro Breeder
Mam taką cichą nadzieję, i liczę że nie wyłoni się jej alergia...Robert Alka pisze:Ja od 2 dni karmię już 3 psiaka Nutrą Breeders Bag, 9 tygodniowego Filę Brasileiro.Szczenię się zajada i kupki się poprawiają po Eukanubie hodowcy
Gosiu dalej może być tylko lepiej
Bardzo mi się podoba cena tej karmy, do składu nie mam zastrzeżeń - no może wolałabym mniej kukurydzy, ale ilość białka zwierzęcego jest na tyle ok, że pogodzę się z tą kukurydzką. Pozatym wielkość granulek dla mojej suki perfect, zapach karmy, "tłustość", i jak widać przyswajalność to niezaprzeczalne atuty...
Mojej suce TOTW nie przestał smakować... zrezygnowałam z niego z dużo bardziej prozaicznego powodu- finanse... chwilowo musiałam znależć tańszą ale dobrą karmę, wiec postawiłam na NGBBmichau pisze:goskaaa - czy Twojemu psu przestała smakować TOTW? Bo z innego wątku wiem ze go/ją ta karma karmiłaś...
Myślałem o przejściu na TOTW gdy psiak będzie dorosły. Na razie zastanawiam się czy warto, bo póki co Diamond mu służy.
Moja sucz nadal na Breeders Bagu... ja nadal zdania nie zmieniam... świetna karma...
Energia super (choc w tej kwestii tylko Belcando HE biło ją na głowę, ale nie potrzeba nam teraz tyle energii), przyswajanie świetne, suka robi jedną małą kupkę dziennie- jak jakiś jamnik- a to 30 kg pitbulica , sierść się błyszczy i stała się taka fajna mięciutka i elastyczna, suka miała ostatnio mało ruchu a pięknie się osuszyła i rozbudowała mięsnie. Zęby się bielą, oddech świezutki, smakuje jej bardzo. I co najważniejsze, żadnych wysypek, świądu, rozwolnień, od czasu do czasu bąki, ale to też dlatego że suka jada wędzone przegryzki - uszy, penisy itd.
Jak dla mnie w skali od 1 do 10 ma 10,5
Energia super (choc w tej kwestii tylko Belcando HE biło ją na głowę, ale nie potrzeba nam teraz tyle energii), przyswajanie świetne, suka robi jedną małą kupkę dziennie- jak jakiś jamnik- a to 30 kg pitbulica , sierść się błyszczy i stała się taka fajna mięciutka i elastyczna, suka miała ostatnio mało ruchu a pięknie się osuszyła i rozbudowała mięsnie. Zęby się bielą, oddech świezutki, smakuje jej bardzo. I co najważniejsze, żadnych wysypek, świądu, rozwolnień, od czasu do czasu bąki, ale to też dlatego że suka jada wędzone przegryzki - uszy, penisy itd.
Jak dla mnie w skali od 1 do 10 ma 10,5
Z tą karmą to rewelacyjna sprawa,szczególnie przy molosach.Dzięki wspaniałej
przyswajalności dawkowanie jest minimalne a co za tym idzie nie obciąża żołądka swoją ilością i psy nawet po jedzeniu wyglądają na lekkie.
Moje całe stadko (4 szt) zajada się Nutrą Gold Breeders Bag a efekty wizualne są rewelacyjne!
Kupki malutkie a Tosa waży 64 kg więc ma prawo po sobie zostawić to i owo.
Najlepiej widać efekty po 3,5 miesięcznym Fila Brasileiro,jego masa przybywa naturalnie bez zbędnych (niebezpiecznych) nagłych kilogramów!
Konkurencja napisała kiedyś o NGPB ,że w tej karmie jest sama kukurydza ,a ja potwierdzam,że owszem ale w głowach konkurencji
W skali 0-10 karma otrzymuje 10.(super)
przyswajalności dawkowanie jest minimalne a co za tym idzie nie obciąża żołądka swoją ilością i psy nawet po jedzeniu wyglądają na lekkie.
Moje całe stadko (4 szt) zajada się Nutrą Gold Breeders Bag a efekty wizualne są rewelacyjne!
Kupki malutkie a Tosa waży 64 kg więc ma prawo po sobie zostawić to i owo.
Najlepiej widać efekty po 3,5 miesięcznym Fila Brasileiro,jego masa przybywa naturalnie bez zbędnych (niebezpiecznych) nagłych kilogramów!
Konkurencja napisała kiedyś o NGPB ,że w tej karmie jest sama kukurydza ,a ja potwierdzam,że owszem ale w głowach konkurencji
Ja mogę nawet obalić tą tezę konkurencji o kukurydzianym Bagu... Moja suka jest uczulona na gluten kukurydziany i kukurydzę samą w sobie, ale tylko gdy jest tego zbyt dużo w karmie dostaje reakcji uczuleniowej, np Belcando ma sporo kukurydzy i do tego pszenicę, i mimo że cenię sobie tę karmę za kopa energetycznego, to niestety suk jej zbyt długo jeść nie może. Na NBPB nic się nie dzieje, czyli dla mnie wniosek jeden- kukrydza wbrew marzeniom konkurencji nie stanowi meritum składu tej karmyRobert A. pisze: Konkurencja napisała kiedyś o NGPB ,że w tej karmie jest sama kukurydza ,a ja potwierdzam,że owszem ale w głowach konkurencji
Moja też już 2 miesiąc... i ja nadal obstaję że to najlepsza karma jaką do tej pory jadła... Nic kompletnie żadnych problemów... Wypróżnienia wzorcowe, energią tryska, sierść piękna, mięciutka i błyszcząca, żadnych alergii czy objawów nadwrażliwości... Do tego 20 kg wystarcza mi na 2 miesiące także ekonomicznie niesamowicie... no i smakowitość też musi być niezła, bo od pierwszego kubka szaleje sucz jak otwieram pojemnik z karmą...
- Kasia/Figa
tylko nie nakrzyczcie na mnie, że w tak fachowym wątku dyletanckie pytania, ale widzę, że macie (w odróżnieniu ode mnie) spore doświadczenie, więc proszę o radę. Miałam juz labradora, którego karmiłam eukanubą i RC, ale jej reakcje nie były miarodajne, bo sunia była ciężko chora (wada wrodzona) i w wieku 1,5 roku odeszła
Po tej traumie może zbyt się nowemu szczeniakowi przyglądam i przejmuje wszystkim, ale sami rozumiecie... wolałabym uniknąć podobnych przeżyć
Ale koniec smucenia, mam pytanie: wet polecił mi RC vet labrador junior, bo podobno najlepsza (hodowca karmił pedigree ) Czy warto się jej trzymać, czy może przejść na inną, równie dobrą, a może lepszą. Podaję glukozamine i chondroitynę z wit. C, żadnych innych witamin. Zależy mi, żeby Figa (3,5 mies.) fajnie i zdrowo rosła, ale nie tyła.
Co poradzicie?
Pozdrawiam serdecznie i miło mi, że trafiłam na takie fajne forum (czyli Ludzi przez duże L)
Po tej traumie może zbyt się nowemu szczeniakowi przyglądam i przejmuje wszystkim, ale sami rozumiecie... wolałabym uniknąć podobnych przeżyć
Ale koniec smucenia, mam pytanie: wet polecił mi RC vet labrador junior, bo podobno najlepsza (hodowca karmił pedigree ) Czy warto się jej trzymać, czy może przejść na inną, równie dobrą, a może lepszą. Podaję glukozamine i chondroitynę z wit. C, żadnych innych witamin. Zależy mi, żeby Figa (3,5 mies.) fajnie i zdrowo rosła, ale nie tyła.
Co poradzicie?
Pozdrawiam serdecznie i miło mi, że trafiłam na takie fajne forum (czyli Ludzi przez duże L)
Kasiu, ja na RC, Eukanube brałabym zawsze dużą poprawkę. Uważam że te karmy nie zasługują na swoje ceny. Wystarczy przeanalizować sobie skład a już można mieć wątpliwości, a jak do tego dodać lecącą na łeb i szyję jakość to ja wolałabym karmić Britem, bo wg mnie zblizone karmy a cenowo jednak ...
Spróbuj może tej karmy o której tu piszemy, czyli właśnie Nutry Gold Breeders Bag, Robert A. odchowuje na niej aktualnie szczeniaka, napewno udzieli ci cennych rad. Możesz też spojrzeć w stronę Orijena, to już naprawdę karma z najwyższej półki, i jakbym moja suka tolerowała to zapewne bym ją trochę na tym potrzymała...
Pozdrawiam.
Spróbuj może tej karmy o której tu piszemy, czyli właśnie Nutry Gold Breeders Bag, Robert A. odchowuje na niej aktualnie szczeniaka, napewno udzieli ci cennych rad. Możesz też spojrzeć w stronę Orijena, to już naprawdę karma z najwyższej półki, i jakbym moja suka tolerowała to zapewne bym ją trochę na tym potrzymała...
Pozdrawiam.
- Kasia/Figa
no właśnie, też miałam takie wrażenie, karmiąc nimi poprzedniego psiaka (np. niektóre worki RC w ogóle jej nie podchodziły, inne wcinała), ale (jak pisałam) sunia chorowała, więc fanaberie i różne jazdy można było tym uzasadnić. Nie lubię gnać owczym pędem 9sory, owieczki ) i kupować coś, bo modne czy reklamowane, dlatego pytam fachury, czyli Was:Dgoskaaa pisze:ja na RC, Eukanube brałabym zawsze dużą poprawkę. Uważam że te karmy nie zasługują na swoje ceny. Wystarczy przeanalizować sobie skład a już można mieć wątpliwości.
Sprawdziła w międzyczasie ceny NGfB i Diamond - wielce zachęcające
- Kasia/Figa
dzięki za potwierdzenie moich domysłów co do "wszystkomającego" RC itp.
Chyba póki co wybiorę Diamond (nie ma glukozaminy i chondroityny, ale i tak je podaję osobno), bo mniej tłusta od NGB, a labradory to znane odkurzacze i lubią utyć, a NGB dość tłusta, poza tym D ma wersję dla psiaków młodych, z jagnięciną.
Dzięki jeszcze raz, w imieniu Figi też
Chyba póki co wybiorę Diamond (nie ma glukozaminy i chondroityny, ale i tak je podaję osobno), bo mniej tłusta od NGB, a labradory to znane odkurzacze i lubią utyć, a NGB dość tłusta, poza tym D ma wersję dla psiaków młodych, z jagnięciną.
Dzięki jeszcze raz, w imieniu Figi też
-
- Informacje
-