Nutra Gold Pro Breeder
-
bardzo dziękuję za odpowiedź - zdam relację ze 'skarmiania' mojego małego stadka
oczywiście dodatkowo Artrhofos na stawy podajemy i Bernusiowi i w przyszłości Landkowi -dzięki jeszcze raz
pozdrawiam
oczywiście dodatkowo Artrhofos na stawy podajemy i Bernusiowi i w przyszłości Landkowi -dzięki jeszcze raz
pozdrawiam
od pewnego czasu karmie swoje psy NGPB.
niestety od pewnego czasu psy po tej karmie mają biegunkę.
jestem tym o tyle zaskoczony, że wcześniej nic podobnego nie miało miejsca [a karmę podaję już chyba z 3-4 miesiąc].
czy spotkaliście się z podobnym problemem?
[dodam, że karmę na 30min przed podaniem zalewam wodą]
niestety od pewnego czasu psy po tej karmie mają biegunkę.
jestem tym o tyle zaskoczony, że wcześniej nic podobnego nie miało miejsca [a karmę podaję już chyba z 3-4 miesiąc].
czy spotkaliście się z podobnym problemem?
[dodam, że karmę na 30min przed podaniem zalewam wodą]
-
ponad tydzień karmienia Nutrą i tak:
- młody - obecnie 8 tyg. Landseer - wcina równo, służy mu chyba bardzo bo rośnie i kupki niewielkie, zwarte sadzi
- junior - roczny Berneńczyk - je z mniejszym zapałem, i pojawiły się brzydkie, miękkie, ciapowate kupy - bez śluzu, nie wodniste tylko bardzo luźne ...
i nie wiem czy przetrzymać Bernuszka czy mu zmienić dietę ..?
Pieski są aktywne - spędzają cały dzień na dworze ..
- młody - obecnie 8 tyg. Landseer - wcina równo, służy mu chyba bardzo bo rośnie i kupki niewielkie, zwarte sadzi
- junior - roczny Berneńczyk - je z mniejszym zapałem, i pojawiły się brzydkie, miękkie, ciapowate kupy - bez śluzu, nie wodniste tylko bardzo luźne ...
i nie wiem czy przetrzymać Bernuszka czy mu zmienić dietę ..?
Pieski są aktywne - spędzają cały dzień na dworze ..
o! to właśnieAnia_od_Drixa pisze:brzydkie, miękkie, ciapowate kupy - bez śluzu, nie wodniste tylko bardzo luźne ...
co do pytania o wiek psów:
suka: 2,5 roku
pies: szczeniak, 9mcy;
psy o raczej aktywnym trybie życia;
co ciekawe: psy wcześniej jadły NGPB i objawów jak w/w nie było.
Może jest dla nich za tłusta poprostu, moja suka na zbyt tłuste pożywienie zawsze reaguje biegunką.keiko pisze:o! to właśnieAnia_od_Drixa pisze:brzydkie, miękkie, ciapowate kupy - bez śluzu, nie wodniste tylko bardzo luźne ...
co do pytania o wiek psów:
suka: 2,5 roku
pies: szczeniak, 9mcy;
psy o raczej aktywnym trybie życia;
co ciekawe: psy wcześniej jadły NGPB i objawów jak w/w nie było.
-
no więc NGBB chyba była za tłusta dla roczniaka Bernusia(przeszliśmy na karme z rybą, żeby odciążyć żołądek i jelita) - mały Landek pucuje miski aż miło, kupki ok.
Ja wypróbowałam różne karmy w tym właśnie NGBB no ale moja suczka nie chce jeść nic więc i tego nie tknęła alee jako ciekawostkę powiem, że moje myszoskoczki się tą karmą zajadają! Wolą ją bardziej niż wszystko inne nawet ziarna i surowe owoce