Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Też się zastanawiam nad TOTW dla szczeniaka. Próbka właśnie do mnie idzie i podobno smakuje nawet niejadkom (nasz przypadek), ale nie ma w niej podziału na szczenięta i dorosłe i to mnie trochę martwi. Jakoś tak wolę jak jest napisane "Large Breed Puppy"
- Stevie Rae
Jaka ilośc? Specem nie jestem, ale wydaje mi się, że to za tłuste. Mała łyżeczka stołowa nic nie zrobi, ale więcej ... ?
Spróbuj innych sposobów - jaką karmę podajesz psince?
Spróbuj innych sposobów - jaką karmę podajesz psince?
- Stevie Rae
Łyżeczka w sumie nic nie zaszkodzi.
Acana Sport jest dla psów aktywnych bardziej niż inne psy. Czy Twój pies jest bardziej aktywny niż inne?
Eukanuba jest w podobnej cenie, Royal trochę droższy. Słyszałam, że to dobre karmy dla niejadków ...
Acana Sport jest dla psów aktywnych bardziej niż inne psy. Czy Twój pies jest bardziej aktywny niż inne?
Eukanuba jest w podobnej cenie, Royal trochę droższy. Słyszałam, że to dobre karmy dla niejadków ...
Ja bym polecała olej jednak, bo to źródło nienasyconych kwasów, niezbędnych w diecie i psów, i ludzi. Dobry olej, np lniany, z wiesiołka, z ogórecznika. Ale znam osoby, które psu mieszkającemu w kojcu na zewnątrz dawały zawsze zimą smalec do pożywienia i też było dobrze.
Szukam karmy dla psa alergika - problemy z sierscia, drapanie i swedzenie skory, ostatnio az do ran.
Jestem zainteresowany ta karma http://www.krakvet.pl/eukanuba-dermatos ... p-612.html
Mam podejrzenie, ze mojemu psu nie sluzy kurczak.
Obecnie zaczalem mu gotowac ryba + zieminaki (puree) , na dluzsza mete nie moge jednak tego robic (praca i wyjazdy z psem, gdzie mam ograniczony dostep do kuchni), szukam karmy ktora bylaby substytutem dla tego jedznia.
Ta Eukanuba wyglada dobrze, martwi mnie tylko niesprecyzowane zrodlo tluszczu - jesli bedzie to tluszcz z kurczaka to nieciekawie..
Jestem zainteresowany ta karma http://www.krakvet.pl/eukanuba-dermatos ... p-612.html
Mam podejrzenie, ze mojemu psu nie sluzy kurczak.
Obecnie zaczalem mu gotowac ryba + zieminaki (puree) , na dluzsza mete nie moge jednak tego robic (praca i wyjazdy z psem, gdzie mam ograniczony dostep do kuchni), szukam karmy ktora bylaby substytutem dla tego jedznia.
Ta Eukanuba wyglada dobrze, martwi mnie tylko niesprecyzowane zrodlo tluszczu - jesli bedzie to tluszcz z kurczaka to nieciekawie..
w takim razie popatrz na karmy fish4dogs tam głównymi składnikami są ryba i ziemniakiarriverci pisze:Obecnie zaczalem mu gotowac ryba + zieminaki (puree) , na dluzsza mete nie moge jednak tego robic (praca i wyjazdy z psem, gdzie mam ograniczony dostep do kuchni), szukam karmy ktora bylaby substytutem dla tego jedznia.
Jestem tu pierwszy raz, jestem właścicielką 3,5 miesięcznego nowofundlanda i chciałam dodać swoje trzy grosz do tematu o karmach. Mój piesek najpierw jadł Eukanubę dla ras dużych oczywiście, był po niej bez energii, ospały i robił kupy co 2 godziny plus straszne gazy. Poczytałam różne fora (weterynarz oczywiście twierdził że to super karma i nic nawet nie trzeba do niej dawać typu witaminy czy na stawy) i wyczytałam że Acana to dobra karma, niestety chce wszystkich przed nią przestrzec!!!!!!!!!!! Mój pies smakowo ok (je wszystko bez wybrzydzania) ale nie robił kup tylko leciała z niego "woda" ciągła biegunka przez 10 dni i nic się nie zmieniało, a karmę wprowadzałam stopniowo tak jak mówią zalecenia. Teraz dostaje Royal Canin Giant Puppy i niestety ale ta "znienawidzona" i krytykowana karma jest super, pies odżył, biega jak najęty, pełen energii, brak gazów, kupy już po jednym dniu wróciły do normy, a po paru dniach nawet lepsza sierść no i zajada z super apetytem, ładnie pachnące spore krokiety, dużo lepiej wyglądające niż Acana. Dorosły pies moich rodziców - kundel - też próbował tej Acany i to samo straszna biegunka a nie jest wybredny. Tak że te wszystkie opisy jaka to świetna karma proszę traktować ostrożnie (u moich znajomych po Acanie było to samo!!!!!!!!!!) i jednaj ja zostaje przy "sieciówce", trudno dawać psu karmę po której ma ciągłą biegunkę.
Coś w tym jest, mój pies (1 z trzech)żle toleruje karmy holistyczne i wszystkie karmy które mają zbyt wiele składników.Idealne są dla niego karmy proste np Nutra Nuggets ,Mera Dog natomiast na wszelkiego rodzaju karmy holistyczne zawsze,ale to zawsze reaguje długimi biegunkami a czasem nawet wymiotami.
Od kilku osób w ostatnim czasie słyszałem podobne opinie na temat Acany,ale jest też sporo opinii pozytywnych
Możliwe,ze po kilku latach tłustych i żniwach coś sobie odpuścili z jakości,lub wina psiego organizmu
Pozdrawiam Robert i 3 molosy.
Od kilku osób w ostatnim czasie słyszałem podobne opinie na temat Acany,ale jest też sporo opinii pozytywnych
Możliwe,ze po kilku latach tłustych i żniwach coś sobie odpuścili z jakości,lub wina psiego organizmu
Mam takie same obserwacje odnośnie jednego ze swoich psów. Nie toleruje karm, które zawierają różnorodne składniki (przynajmniej orijena nie tolerował, po acanie 6 wypróżnień dziennie). Nie wiem jednak czy to wina karmy czy choroby (achalazja i gastropareza).Robert A. pisze:Coś w tym jest, mój pies (1 z trzech)żle toleruje karmy holistyczne i wszystkie karmy które mają zbyt wiele składników.Idealne są dla niego karmy proste np Nutra Nuggets ,Mera Dog natomiast na wszelkiego rodzaju karmy holistyczne zawsze,ale to zawsze reaguje długimi biegunkami a czasem nawet wymiotami.
-
- Informacje
-