Na Polskę zawsze idzie jakiś syf.Robert A. pisze:Znam żródło pochodzenia i sprzedaży 3/4 na Allegro, natomiast nie wiem co jest napisane na opakowaniu,ale to 100%pewne.Natomiast z tego co wiem krzywdy nie robi psom.
Identyczna sytuacja jest z Eukanubą też 2 rodzaje krążą po Polsce .Made in China i Holandia.
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Dobry wieczorek.
Panie Robercie potrzebuję rady. Mam buldożka francuskiego , ma 4,5 miesiąca. Karmię go Acana Puppy & Junior. Sierść super się błyszczy, żadnych problemów ze skórą ale... piesek puszcza bączki nie często śmierdzące. Qpy do 6 na dzień jak słoniowe :/ . Karmy zostało mi jeszcze 10 kg. Zastanawiam się nad przejściem na NUTRA GOLD Breeders Bag. Czy to dobry wybór? I czy najpierw skończyć te 10 kg Acany? Nadmienię jeszcze, że wcześniej psiurek był na RC. Bączki były czasami, a problemów z qupą żadnych.
Pozdrawiam
anulkac
Panie Robercie potrzebuję rady. Mam buldożka francuskiego , ma 4,5 miesiąca. Karmię go Acana Puppy & Junior. Sierść super się błyszczy, żadnych problemów ze skórą ale... piesek puszcza bączki nie często śmierdzące. Qpy do 6 na dzień jak słoniowe :/ . Karmy zostało mi jeszcze 10 kg. Zastanawiam się nad przejściem na NUTRA GOLD Breeders Bag. Czy to dobry wybór? I czy najpierw skończyć te 10 kg Acany? Nadmienię jeszcze, że wcześniej psiurek był na RC. Bączki były czasami, a problemów z qupą żadnych.
Pozdrawiam
anulkac
dzięki wielkie - zakupie Bento Kronen Regular - dam znać jak zareaguje moja bulwa !Robert A. pisze:retros spoko ja się orientuje co dalej
Polecam w takim układzie Bento Kronen Regular (najwyższa linia Bento) jest w Krakvecie 10kg cena 112zł.Ma dobre opinie i śmiało mogę ją polecić.
27 zł masz w kieszeni a dodatkowo psiak ma 1,5 kg karmy więcej i to karmy wg mnie lepszej od tej którą dostawał
Pozdr.
anulkac-No właśnie kolejny przykład (w ostatnim miesiąc non stop docieraja do mnie takie opinie),ze po Acanie coraz częściej psy robią duże ilości QUP i puszczaja bąki.
Przyczyna jest prosta zbyt duża ilość zróżnicowanych składników użytych w karmach Acana,począwszy od ilosci mies po wszystkie ziola.Ja uwielbiam zioła one sa wspaniale,ale nie w takich ilosciach pomieszane.
Tak Breeders Bag byłby idealny,ale będą mieli tą karmę dopiero w lutym.
Przyczyna jest prosta zbyt duża ilość zróżnicowanych składników użytych w karmach Acana,począwszy od ilosci mies po wszystkie ziola.Ja uwielbiam zioła one sa wspaniale,ale nie w takich ilosciach pomieszane.
Teraz kiedy firma ma ugruntowaną pozycję na rynku karm, mogli zacząć oszczędzać i np. obniżyć jakoś składników itd.Robert A. pisze:anulkac-No właśnie kolejny przykład (w ostatnim miesiąc non stop docieraja do mnie takie opinie),ze po Acanie coraz częściej psy robią duże ilości QUP i puszczaja bąki.
My od kiedy zabrakło BB karmimy NN Puppy bo miała stosunkowo najwięcej białka i tłuszczu dla moich mięśniaków. I powiem, że jestem zadowolona z tej karmy, młodsza ma o wiele lepsze kupy niż nawet na BB, sierść u obu jest ok, ale jedzą ją 3,5 tygodnia, także jakiegoś niesamowitego poprawienia nie mogłabym się spodziewać, ale nie ma tez pogorszenia, a to już by było widoczne. Jedzą z apetytem, ale to u nich żadna nowość
Teraz chciałabym jednak dać im jakiejś karmy o wyższej zawartości mięsa, no i najchętniej też nie z kurczakiem, bo Ori ma troche problemy skórne, co u niej normalne w okresie zimowym, ale możnaby to jakoś wspomóc jakąś rybną czy jagnięca karmą. No i sama nie wiem, myślę o Acana Pacifica, (tu za przemawia dla mnie ilość białka), TOTW rybny - ale troszkę mało białka właśnie, no i sama nie wiem co jeszcze możnaby im wymyślić? Wolałabym własnie jakieś bezzbożówki, bo już powoli bedziemy zrzucać tłuszczyk, a u moich to najlepiej właśnie wysokobiałkowo-niskotłuszczowo... Chciałabym Orijena 6ryb - on byłby idealny, ale chwilowo troche mnie nie stac
Teraz chciałabym jednak dać im jakiejś karmy o wyższej zawartości mięsa, no i najchętniej też nie z kurczakiem, bo Ori ma troche problemy skórne, co u niej normalne w okresie zimowym, ale możnaby to jakoś wspomóc jakąś rybną czy jagnięca karmą. No i sama nie wiem, myślę o Acana Pacifica, (tu za przemawia dla mnie ilość białka), TOTW rybny - ale troszkę mało białka właśnie, no i sama nie wiem co jeszcze możnaby im wymyślić? Wolałabym własnie jakieś bezzbożówki, bo już powoli bedziemy zrzucać tłuszczyk, a u moich to najlepiej właśnie wysokobiałkowo-niskotłuszczowo... Chciałabym Orijena 6ryb - on byłby idealny, ale chwilowo troche mnie nie stac
Witam, mój mały Cavalier (4,5m-ca ) w dalszym ciągu ma luźne qupy i toksyczne bąki po Acanie. Je ją od miesiąca i dłużej nie wytrzymamy Jedynym plusem jest piękna sierść, która bytła w opłakanym stanie po Hillsie.
Zastanawiam się nad Puriną Pro Plan - tylko nie wiem którą albo Bento Kronen. Lub cokolwiek w podobnej cenie do Acany. Najlepiej, żeby była w workach tak do 10kg, bo więcej nam się do zamrażarki nie zmieści
Będę wdzięczna za sensowne propozycje.
Pozdrawiamy
Zastanawiam się nad Puriną Pro Plan - tylko nie wiem którą albo Bento Kronen. Lub cokolwiek w podobnej cenie do Acany. Najlepiej, żeby była w workach tak do 10kg, bo więcej nam się do zamrażarki nie zmieści
Będę wdzięczna za sensowne propozycje.
Pozdrawiamy
Karma nie kończy się na samym opisie,jest kilka czynników niewidocznych gołym okiem min przyswajanie,uzyta jakośc składników,nośniki witamin i minerałów jest to trochę skomplikowane.
Nie wiem,czy Pro plan jest gorszy,natomiast wydaje mi się,że Bento na tą chwilę będzie bardziej odpowiednie dla szczeniaka z problemami.
Innych typów nie podam,bo będziesz miała mętlik i więcej pytań i niewiadomych.
Nie wiem,czy Pro plan jest gorszy,natomiast wydaje mi się,że Bento na tą chwilę będzie bardziej odpowiednie dla szczeniaka z problemami.
Innych typów nie podam,bo będziesz miała mętlik i więcej pytań i niewiadomych.