Nie Ty pierwszy i nie ostatni wpadłeś w machinę reklamy marki tej czy innej.To normalne,każdy z nas kiedyś był w podobnej sytuacji.
Jeśli psu służy to nie ma powodu do stresu
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Mój pies przez większą część życia karmiony był przez rodziców, oczywiście najczęściej były to popularne chappi, pedigree czy frolic. Dopiero od niedawna gdy ja wraz z siostrą, mając już większe fundusze przejeliśmy obowiązek karmienia psa. Ale początek nie jest udany, najpierw przez około rok pies jadł royal canin, w międzyczasie przez krótki czas hill's, teraz eukanuba. Czyli śmiało można rzec, dokonywaliśmy samych nietrafionych wyborów, wybierając karmy najgorsze z tych górnopółkowych( choć z pewnością lepsze one niż marketowe). Po przestudiowaniu całego forum, jestem porażony tym jaką nieświadomie czynię krzywdę swojemu psu. Pocieszam się jednak tym, że w porównaniu ze śmieciowymi marketowymi karmami, te obecne mają jednak dużo lepszy wpływ na psa.
Dla rodziców oczywiście strasznie wydziwiamy. Dla nich nie do pomyślenia jest, żeby karmić psa tak drogą karmą, bo przecież dobrze się trzyma, jest zdrowy, a to, że dokuczają stawy jest przez wiek. Nieważne jakich by tu użyć argumentów nic do nich nie trafia.
Dla rodziców oczywiście strasznie wydziwiamy. Dla nich nie do pomyślenia jest, żeby karmić psa tak drogą karmą, bo przecież dobrze się trzyma, jest zdrowy, a to, że dokuczają stawy jest przez wiek. Nieważne jakich by tu użyć argumentów nic do nich nie trafia.
-
Witam
Mam pytanie, jeśli do tej pory psina był karmiony karmą zawierającą jagnięcinę, a przestawię ją na kurczaka, to czy nic jej nie będzie?
Mam pytanie, jeśli do tej pory psina był karmiony karmą zawierającą jagnięcinę, a przestawię ją na kurczaka, to czy nic jej nie będzie?
-
Psina jest zdrowa, jest karmiona "PURINA DOG CHOW Puppy Lamb & Rice"(słyszałam że nie jest to zbyt dobra karma, chyba że się mylę), oraz preparat mineralno-witaminowy calitix , a teraz myślę nad tym aby ją przestawić na "Nutra Nuggets", wg. Pana zaleceń (tylko że nigdzie nie mogę znaleźć składu gdzie są podane przybliżone proporcje, dla porównania).
Psina właśnie zmienia uzębienie na stałe, ale też strasznie gubi sierść (ktoś ze znajomych mówił że tak jest bo gubi szczenięcą sierść). Jej uszy mają też intensywny zapach, czy to normalne?
Psina właśnie zmienia uzębienie na stałe, ale też strasznie gubi sierść (ktoś ze znajomych mówił że tak jest bo gubi szczenięcą sierść). Jej uszy mają też intensywny zapach, czy to normalne?
-
Dobrze, to ja poproszę o małą podpowiedz w jaki sposób mogę go tam znaleźć, bo jeszcze zbytnio nie wiem na jakiej zasadzie ta strona działa, chyba że podam swoje GG.
Byłem dzisiaj z psiną u nowego weterynarza. Przeniósł się w moje okolice z drugiego końca miasta. Bardzo miły, sympatyczny człowiek, nawet Sara od razu dała mu się głaskać. W przeciwieństwie do mojego poprzedniego weterynarza nie zachwalał mi cudownych karm Eukanuby czy Royala. Mówił, że ostatnio był u niego przedstawiciel Hill'sa, ale jak zobaczył cennik karm, powiedział wprost, że nie będzie polecał karm swoim klientom. Nie jest do końca przekonany o cudownych właściwościach gotowych karm, taniej i zdrowiej dla psa byłoby samodzielne gotowanie. Tylko trzeba mieć na to czas
Panie Robercie weterynarz dał mojej Sarze tabletki na stawy z glukozaminą i chondroityną firmy ArthroFos. Zwarzył psa- waga 26 kg, przez pierwsze kilka dni kazał brać półtora tabletki, a później po jednej dziennie. Na opakowaniu pisze, że na każde 20 kg 1 tabletka, więc w końcu nie wiem jak dawać? Poza tym pies dostaje karmę bogatą w glukozaminę (375mg/kg) i chondroitynę (35 mg/kg). Pies fizycznie jest w dobrym stanie, jest żywy, ruchliwy, nie narzeka na bóle stawów, więc 1 tabletka będzie wystarczająca? W tabletce jest 300 mg glukozaminy i 250 mg chondroityny.
Panie Robercie weterynarz dał mojej Sarze tabletki na stawy z glukozaminą i chondroityną firmy ArthroFos. Zwarzył psa- waga 26 kg, przez pierwsze kilka dni kazał brać półtora tabletki, a później po jednej dziennie. Na opakowaniu pisze, że na każde 20 kg 1 tabletka, więc w końcu nie wiem jak dawać? Poza tym pies dostaje karmę bogatą w glukozaminę (375mg/kg) i chondroitynę (35 mg/kg). Pies fizycznie jest w dobrym stanie, jest żywy, ruchliwy, nie narzeka na bóle stawów, więc 1 tabletka będzie wystarczająca? W tabletce jest 300 mg glukozaminy i 250 mg chondroityny.
Czytając forum zgłupiałam cokolwiek i już sama nie wiem, co dla mojego psa wybrać - yorek, 3 lata, śmieciożerny (gdyby go nie kontrolować, to zjadłby wszystko co znajdzie na chodniku/trawie) i mocno rozsmakowany w RC sensible dla mikrusów. Poza tym ostatnim opartym głównie na ryżu niewiele chce jadać - próby zmiany karm na te z większą zawartością mięsa jakoś nie wychodziły - doskonałym przykładem był orijen, którego przez trzy dni pies potrafił nie ruszyć.
Problemem są również za duże worki, niektóre firmy zaczynają od 3 kg (ci którzy w 15 kg miesięcznie i więcej się mieszczą pewno się z tego dużego 3 teraz śmieją, a to porcja dla mojego psa na ponad 2 miesiące) nie chcę mu zwietrzałej karmy dawać.
Pomocy, proszę.
Problemem są również za duże worki, niektóre firmy zaczynają od 3 kg (ci którzy w 15 kg miesięcznie i więcej się mieszczą pewno się z tego dużego 3 teraz śmieją, a to porcja dla mojego psa na ponad 2 miesiące) nie chcę mu zwietrzałej karmy dawać.
Pomocy, proszę.
-
- Informacje
-