Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Nataliia

02 czerwca 2007, 14:52

Jaką karmę byście polecili dla 2,5 miesięcznego labka, której koszt nie przekraczałby 120zł za 15kg??? Napiszcie, która byłaby najlepsza waszym zdaniem.
Awatar użytkownika
patrilla

07 czerwca 2007, 19:22

Naralia nie bądź leniem masz tu wszystko całe 21 stron wystarczy przeczytać :!:
kAŚka24

15 czerwca 2007, 13:47

Mam pytanko...
chciałabym sie dowiedzieć czy warto zmienic karmę Hill's Puppy Large Breed na Orijen Puppy ... chodzi o to ze moja suka - American PitbullTerier wchodzi teraz w wiek gdy zaczyna sie "rozrastać"" w szerz, i z tego co analizowałam składy to Orijen ma imponującą ilość białka bo az 40% . Oczywiscie do tego wkrótce dojdą lekkie treningi- nie na obciązenie ale poprostu duzo ruchu... co by poradził tutaj specjalista... wiem ze za wczesnie na karmy high energy ale ze pies jest przeznaczony w przyszłosci do sportu chciałabym aby mięsnie jej sie ladnie kształtowały...
OWCZARZ

16 czerwca 2007, 10:04

Witaj. Nie orientuje się dokładnie w temacie odnośnie akurat rasy Pitbull, ale wg mnie skład Orijenia przedstawia się dużo bardziej ciekawie niż Hill'sa i warto może byłoby sie poważnie zastanowić nad zmianą na Orijen. Pitbull to dość specyficzna rasa o szczególnych wymaganiach żywieniowych...dlatego chyba Orijen ze względu na zawartość białka będzie dobrym wyborem.
Awatar użytkownika
patrilla

17 czerwca 2007, 16:49

tez tak uważam jednak wiem że teriery typu bull maja czasem wyjątkowo wybredne żołądki przejdź łagodnie na ta karmę + jesli zaczynacie treningi wprowadź suplementy z glukozamniną polecam
i pamiętaj regularne treningi od minimum roku zacznij nie wcześniej ....
http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=8329
kaśka24

17 czerwca 2007, 18:48

dzieki za odpowiedzi... preparaty na stawy juz podaje- ARTHROSCAN, jako ze moja sucz dośc szybko nabierała masy, i w obawie przed nadmiernym obciazeniem stawów podaje jej 1/4 dawki, co przy karmach wysokiej jakości- wczesniej jadła Biomill, RC, teraz Hills- mysle ze jest wystarczające...
Awatar użytkownika
patrilla

18 czerwca 2007, 00:31

uważaj z masą w młodym wieku sport a potem dawkowanie by miała co spalić :)
kaśka24

19 czerwca 2007, 17:56

pod pojęciem masy nie miałam na mysli tłuszczu... jest b. szczupła ale poprostu ciężka- mocnej budowy... co masz na mysli w sensie "sport a potem dawkowanie, zeby miała co spalic" nie do końca skumałam to zdanie ;)
Halszka

26 czerwca 2007, 16:06

Ja karmie swoje psy karma Royal-Canin .... odpowiednia do wieku ... szczenieta - dla szczeniat Medium Junior , do 7lat Medium Adult , a po wyzej 7 lat Medium Mature. I nigdy nie mam z nimi zadnych problemow.
Gość

05 lipca 2007, 10:16

Wspaniałą jakość i bardzo dobre notowania na światowym rynku wśród profesjonalistów mają :SZwajcarski BIOMIL oraz Amerykański NUTRO CHOICE.CO nie oznacza ,że każdemu psu posmakują,bo to już indywidualne gusta zwirzęcia.Mało się mówi o tych karmach i prawie się nie reklamują,ale są z najwyższej półki światowej!!![/b]
Pati

11 lipca 2007, 22:30

Siemka :D Mam zamiar kupić sobie psa rasy Yorkshire terrier i nie wiem jaką karmę mu dawać. Możecie mi pomóc? :D :D :D
EWelina I Yoko

18 lipca 2007, 19:46

zastanawiam sie nad ACANA, BELKANDO, PURINA oraz BOSCH ale nie moge sie zdecydowac wszystkie wydaja mi sie dobre prosze pomóżcie mi chce dla mojej suni jak najlepiej :wink:
OWCZARZ

18 lipca 2007, 20:17

Zdecydowanie wybija sie tu na 1. Acana.

Potem Purina Pro Plan, Belcando i na koncu Bosch.

Chyba ze chodzi o Purine Dog Chow, to straszne badziewie i nie polecam wogole.
Awatar użytkownika
patrilla

29 lipca 2007, 21:30

Siemka Very Happy Mam zamiar kupić sobie psa rasy Yorkshire terrier i nie wiem jaką karmę mu dawać. Możecie mi pomóc?
pes z rodowodem od porządnego hodowcy najczęściej dostaje pełna wyprawkę i sporo rad dla nowego właściciela jak i czym karmić ... przy kosztach żywienia yorkach można zaszaleć z karmą jest sporo dobrych i specjalnie stworzonych dla małych ras ...
EWelina I Yoko acana :D
Awatar użytkownika
boguś

30 lipca 2007, 08:37

Znalazłem jeszcze taki ranking karm,przeczytajcie zanim usuną link
http://www.mojejamniki.pl/jamniki_3.html
ODPOWIEDZ
  • Informacje