Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

22 marca 2007, 00:06

BS pisze:Karma Orijen zawiera 70% białka
Jeśli już to Orijen zawiera 70% mięsa, a nie 70% białka.
BS

22 marca 2007, 09:11

Anonymous pisze:
BS pisze:Karma Orijen zawiera 70% białka
Jeśli już to Orijen zawiera 70% mięsa, a nie 70% białka.
Jasne, mój błąd.
Gość

26 marca 2007, 15:57

Do Staszko i Aras.

Wcale nie porownuje karmy Brit do tych Pedigree, Chapii.

A jesli kierujesz sie tym, iz Krakvet nie sprzedawałby kiepskich jakościowo karm, ponieważ nie mają w ofercie karm marketowych, to jak wyjaśnisz to, iż skoro twierdzisz ze Brit jest duzo lepszy od sieczki Puriny Dog Chow, to dlaczego sprzedaja rowniez Dog Chow?

Skoro jest taka zła i nikt jej nie poleca?

Nie mozesz się kierować profesjonalizmem. Sa jeszcze względy ekonomiczne i krakvet rowniez zapelnia nisze ludzi ktorych nie stac na drogie karmy, sprzedajac takie jak Brit czy Purina Dog Chow. Ale to wcale nie oznacza ze karma Brit jest jakiejs dobrej jakosci, skoro sprzedaja rowniez Dog Chow.

Liczy sie kasa czlowieku, jakby tak chcieli same najdrozsze karmy sprzedawac to by nie było z punktu widzenia ekonomii sensu otwierać sklepu.
Gość

26 marca 2007, 16:02

Aha i jeszcze jedno. Nie kieruj się tym ze wszystkie karmy ktore sprzedaje krakvet sa dobrej jakosci poniewaz sa w ich ofercie.

Moj pies i nie tylko moj lecz znajomych "psiarzy" po Dog Chow i Bricie miały biegunki dalej niz widzą:)

Wiec karmcie te swoje psy ta sieczka jaka jest Dog Chow i Brit. Powiem Ci tylko tyle, ze gdybym miał wydawać pieniądze na takie badziewie jakim jest BRIT, to juz wolałbym za te pieniadze karmic porządnym gotowanym żarciem.

To ze karmisz Britem i sie oszukujesz ze podajesz karme "wiele" lepsza od Dog Chow, to tylko twoj wymysł.
Gość

26 marca 2007, 22:41

Pierdoły wypisujesz i tyle. Nikt nie twierdzi, że Brit to jakaś rewelacja, ale jeśli chodzi o skład to z pewnością jest lepsza niż Purina DC, nie wspominając o karmach marketowych. Wielu psom Brit bardzo dobrze służy czego dowodem są opinie osób karmiących tą karmą swoje psy, zamieszczone albo tu http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=3153 albo na forum.
Moja znajoma karmi Britem swoje trzy średniej wielkości kundelki i jest zadowolona, bo psy wcinają Brita ze smakiem i problemów żadnych nie mają.
gość-aga

30 marca 2007, 21:31

Ja mam pytanie następujące:
Mam psa dalmatyńczyka, jest b.aktywny i daję mu karmę Brit adult.
Niestety po karmie wyglaga jakby był wychudzony, wystają mu żebra.
Może mu podawać karmę wysokoenergetyczną , albo dla psów aktywnych?
Prosze o polecenie karmy, aby mój pies trochę utył, bo wszyscy w rodzinie , twierdza , ze głodze psa.A daleko mi do tego!
Prosze o wypowiedz i komentarz także p.Jarka...Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
salomea

30 marca 2007, 22:08

gość- aga.....to od teraz salomea.Witam, przed chwilą się zarejestrowałam!
Awatar użytkownika
digieve
Kontakt:

02 kwietnia 2007, 14:34

A jaką dawkę karmy dziennie podajesz?
Czasem się zdarzy, że psu dawka "z opakowania" dla jego wagi okazuje się za mała - w końcu każdy pies jest inny i ma inne potrzeby. Na opakowaniu są podane dawki "orientacyjne" tylko.
Pies może nabrać ciała jeśli mu się np.zwiększy dawkę dzienną - bo być może dotychczasowa jest niewystarczająca. Z każdą karmą tak jest, że optymalną dawkę musimy dobrać sami obserwując naszego psa - tak, żeby osiągnął prawidłową wagę.
Jeśli z kolei zwiększyliśmyw dawkę i niewiele się zmieniło, dobrym wyborem może być zmiana karmy.
Awatar użytkownika
salomea

02 kwietnia 2007, 19:24

digieve.....ja nie stosuję tylko suchej karmy brit, więc daje rano ok.200gram suchej i po południu jeszcze dodatkowo gotuję.
Myślę, ze nie ma mało, a powinien wyglądać ciut lepiej, na tyle jedzenia co dostaje.
Gość

09 kwietnia 2007, 23:15

Sam gadasz pierdoły. BRIT to wielkie g......
Gosinka

18 kwietnia 2007, 15:00

Piesek najlepiej tyje na gotowanym jedzeniu. A jeszcze jak wypełniaczem jest makaron to w ogóle. :-) Więc może zamiast w kierunku ulepszania karmy (choć to i tak by się przydało jeśli możesz) popracować cos nad tym gotowanym
Gość

30 kwietnia 2007, 17:41

Jedna z lepszych karm i o wiele tańsza niz Royale Eukanuby itd. to amerykańska Chicken Soup holistyczna. Szereg minerałó niedostępnych w Royalu, priobiotyki. Wogole te karmy europejskie ROyale itd. mocno przereklamowane.
W USA sa najlepsze karmy jakościowo, właściciele zwierząt przykładają tam większą wagę do jakości karm, poza tym weci są bardzo ddrodzy.
Gość

05 maja 2007, 13:15

Masz racje. Mam znajomych w USA i powypytywałam i przyznają że karma Chicken Soup jest o wiele bardziej ceniona i częściej kupowana niż Eukanuba, która jest tam dla ludzi jakościowo, jak karma średnia europejska w stylu Bosch, Belcando itp.
tayekuna

05 maja 2007, 15:10

nie słyszałysmy o tej karmie, jest możliwość otrzymania próbek?
Gość

05 maja 2007, 16:55

Nie niestety nie ma takiej mozliwosci.Ja tez musialem kupic az 8 kg worek ryzykujac ze pies tego jadl nie bedzie:)
ODPOWIEDZ
  • Informacje