Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Hmmm nie za bardzo rozumiem- co to znaczy jeśli naprawdę chcesz pomóc psu??? Mój pies od małego jest na royalu, zwykłym, sklepowym. Mimo chorego serca dostaje zwykłą karmę i ma się bardzo dobrze- ostatnie wyniki wyszły jak u niemal zdrowego psa! Na strasznym royalu. Pytam się o te dwie karmy bo muszę jakąś w końcu zamówić a przez najbliższy miesiąc nie będę widzieć się z weterynarzem. Zastanawiam się pomiędzy hillsem i royalem, głównie ze względu na białko- którego ilość jest różna w obu karmach. Jaki ono ma wpływ na dietę psa i serce?? Lepiej jak będzie go dużo (ok.30%) czy mniej(ok. 20%)?? Rozumiem ,że ten trovet jest dobry, wcale tego nie podważam. Ale wiem ,że mój pies bardzo dobrze reaguje zarówno na hillsa jak i na royala, więc raczej skupiam się na tych dwóch firmach. Poza tym tak jak pisałam , słyszałam od wielu ludzi znających się na psim żywieniu ,że karmy vet rc i hillsa to zupełnie co innego niż bytowe.
Tak karmy RC I HILLS veterynaryjne są inne (lepsze od bytowych)ale obydwie marki starają się roslinami i zbożem zastąpić mięso dlatego tak napisałem .Trovet jest mało znany ,bo nie sponsoruje gabinetów weterynaryjnych .
Ja osobiście nie polecam RC I HILLSA ,ale to wyłącznie prywatnie moje zdanie .
Za te same pieniądze można podac psu karmę która też pomaga ,i zamiast zboża i białka roslinnego ma mięso.
Ja osobiście nie polecam RC I HILLSA ,ale to wyłącznie prywatnie moje zdanie .
Za te same pieniądze można podac psu karmę która też pomaga ,i zamiast zboża i białka roslinnego ma mięso.
A mam jeszcze jedno pytanie do Pana. Dlaczego w niektórych karmach light-np. hillsie ilość białka jest niższa niż w zwykłej a w royalu większa? Ma to jakiś wpływ na odchudzanie?? Nad trovetem się zastanowię, myślę jeszcze o biomillu light Czytałam ,ze bardzo dobra
Co do białka to nie ilośc% a jakośc jest najważniejsza ten temat juz był wielokrotnie na forum,białko roslinne nie zastąpi białka pochodzenia zwierzęcego tym bardziej u psów i kotów gdzie mięso ma duże znaczenie w ich diecie.
Wyjatkiem i ewenementem jest bialko roslinne Algi (spirulina) ,ale tego białka nie ma w karmach RC I HILLS,bo tez dla nich jest zbyt drogie Biomil bardzo dobra karma mimo,że ma w swoim składzie zboża to zawsze będę miał szacunek dla tej firmy za jakość
Wyjatkiem i ewenementem jest bialko roslinne Algi (spirulina) ,ale tego białka nie ma w karmach RC I HILLS,bo tez dla nich jest zbyt drogie Biomil bardzo dobra karma mimo,że ma w swoim składzie zboża to zawsze będę miał szacunek dla tej firmy za jakość
ok, dziękuję za odpowiedź W takim razie zamówię na próbę mała paczuszkę biomilla adult mini.
Witam serdecznie.
Przeczytałam chyba "wszystkie" posty w tym wątku jednak nadal mam mętlik w głowie i nie wiem co za karmę wybrać.
Mam buldoga angielskiego 14 m oraz kundelka 3 letniego ( malutki około 3 kg ). W przyszłości chciałabym hodować buldogi więc już teraz szukam karmy idealnej dla tej rasy psów. Buldożka jak na razie nie ma żadnych problemów jednak : kiedy przyjechała od hodowcy była na Acanie którą niechętnie jadła , zaczęłam karmić ją britem ( luzne kupy , lekkie drapanie ), potem zaczęłam stosować gotowane jedzenie , ale nie mam czasu ze względu na pracę i czasami spóznię się z podaniem posiłku itd więc chciałabym karmić gotową suchą karmą. Mniejszy piesek natomiast ma suchą skórę i się drapie ... moim zdaniem to błędy żywieniowe które popełniłam niestety.
Bardzo proszę o pomoc.
Przeczytałam chyba "wszystkie" posty w tym wątku jednak nadal mam mętlik w głowie i nie wiem co za karmę wybrać.
Mam buldoga angielskiego 14 m oraz kundelka 3 letniego ( malutki około 3 kg ). W przyszłości chciałabym hodować buldogi więc już teraz szukam karmy idealnej dla tej rasy psów. Buldożka jak na razie nie ma żadnych problemów jednak : kiedy przyjechała od hodowcy była na Acanie którą niechętnie jadła , zaczęłam karmić ją britem ( luzne kupy , lekkie drapanie ), potem zaczęłam stosować gotowane jedzenie , ale nie mam czasu ze względu na pracę i czasami spóznię się z podaniem posiłku itd więc chciałabym karmić gotową suchą karmą. Mniejszy piesek natomiast ma suchą skórę i się drapie ... moim zdaniem to błędy żywieniowe które popełniłam niestety.
Bardzo proszę o pomoc.
Go_Ga pisze:Witam serdecznie.
Bardzo proszę o pomoc.
ps czy polecane tu karmy MeraDog oraz Markus-Muhle są dla nas dobrym wyborem ?
biorę równiez pod uwagę markę Fitmin.
Witam
chce prosic o pomoc w doborze karmy dla psa. Pies ok 10 lat, całe dnie spędza w malym kojcu, cale zycie je odpadki (chleb, smalec, resztki wędlin). Chce mu kupic karme ale mam metlik. Moj budzet niestety nie jest za wielki, bo moge wydac do ok 100 zl za 15/20kg karmy. Tylko jaka karme? Idzie zima, wiec karma wysokotłuszczowa?
Zastanawiam sie nad brit premium adult medium 25/15 i Arion Multi-vital 28/13, myślałam też nad chappi czy pedigree ale to chyba nie najrozsądniejszy wybór , ale prosze o inne propozycje.
Bede wdzieczna za pomoc.
chce prosic o pomoc w doborze karmy dla psa. Pies ok 10 lat, całe dnie spędza w malym kojcu, cale zycie je odpadki (chleb, smalec, resztki wędlin). Chce mu kupic karme ale mam metlik. Moj budzet niestety nie jest za wielki, bo moge wydac do ok 100 zl za 15/20kg karmy. Tylko jaka karme? Idzie zima, wiec karma wysokotłuszczowa?
Zastanawiam sie nad brit premium adult medium 25/15 i Arion Multi-vital 28/13, myślałam też nad chappi czy pedigree ale to chyba nie najrozsądniejszy wybór , ale prosze o inne propozycje.
Bede wdzieczna za pomoc.
Z tych dwóch karm bezapelacyjnie Brit dlatego,że Arion Multi-vital to nizsza linia Ariona nie do konca dobrze przemyslana z małą% iloscią mięsa w dodatku konserwowana chemicznie dlatego jak juz robisz taki krok to Brit bedzie bardziej odpowiedni.
Witam serdecznie.
Bardzo proszę o pomoc.
Witam ponownie.
Piszę po raz kolejny o prozbę w wyborze karmy dla buldoga angielskiego ponieważ niestety nikt nie odpowiedział na moje posty. Karmy które biorę pod uwagę to ww oraz jeszcze Josera.
Która z tych karm jest odpowiednia Państwa zdaniem ? Chciałabym zatrzymać się na karmieniu suchą karmą dlatego proszę o radę. Pozdrawiam.
Bardzo proszę o pomoc.
Witam ponownie.
Piszę po raz kolejny o prozbę w wyborze karmy dla buldoga angielskiego ponieważ niestety nikt nie odpowiedział na moje posty. Karmy które biorę pod uwagę to ww oraz jeszcze Josera.
Która z tych karm jest odpowiednia Państwa zdaniem ? Chciałabym zatrzymać się na karmieniu suchą karmą dlatego proszę o radę. Pozdrawiam.
-
- Informacje
-