Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Też się nad nią zastanawiałam, ale u mnie ciężko ją dostać. W krakvecie dostępna jest w najmniejszym opakowaniu 3 kg a to za dużo jak na karmę, którą musimy przetestować. Nie jest karmą najtańszą, więc szkoda by było żeby zostało potem 2 kg - 1 kg u nas wystarczy aby zobaczyć czy wystąpi reakcja uczuleniowa, Hugo reaguje momentalnie. W domu mam już z 6kg różnych karm, na które Hugo jest uczulony. Musze je wysłać do schroniska...Gość pisze:Do Alana
Mój alergik świetnie zareagował na karme Trovet RRD ( z królikiem ). Teraz od dwóch miesięcy jest na Bento Kronen z jagnięciną i na razie jest super: zero drapania, sierść piękna. Też miałam duze nasilenie alergii po Brit Premium. Trovet polecił mi właśnie Robert tu na forum, rewelacyjna karma na wyprowadzenie psa z alergii.
Rucia1
to ja tu zapytam jeśli można
- czy Nutra Gold BB będzie ok dla szczeniąt rasy dużej powyżej 5mieś.? Ma dużo białka nie za dużo? Na opakowaniach karm dla dużych ras jest często informacja o zredukowanej ilości białka dla odpowiedniego powolnego wzrostu... Bardzo proszę o odpowiedź
Wcześniej kupowałam Josere Kids, teraz Bosch Junior Maxi /tolerowane ok, kupy w porządku, żadnych problemów nie zaobserwowałam, no po Boschu kup jest wyraźnie mniej /ale NGBB wychodzi, że ma lepszy skład, ale czy dla dużych ras?
pozdr
- czy Nutra Gold BB będzie ok dla szczeniąt rasy dużej powyżej 5mieś.? Ma dużo białka nie za dużo? Na opakowaniach karm dla dużych ras jest często informacja o zredukowanej ilości białka dla odpowiedniego powolnego wzrostu... Bardzo proszę o odpowiedź
Wcześniej kupowałam Josere Kids, teraz Bosch Junior Maxi /tolerowane ok, kupy w porządku, żadnych problemów nie zaobserwowałam, no po Boschu kup jest wyraźnie mniej /ale NGBB wychodzi, że ma lepszy skład, ale czy dla dużych ras?
pozdr
Rewelacyjna nie tylko przy alergiiGość pisze:Do Alana
Mój alergik świetnie zareagował na karme Trovet RRD ( z królikiem ). Teraz od dwóch miesięcy jest na Bento Kronen z jagnięciną i na razie jest super: zero drapania, sierść piękna. Też miałam duze nasilenie alergii po Brit Premium. Trovet polecił mi właśnie Robert tu na forum, rewelacyjna karma na wyprowadzenie psa z alergii.
Rucia1
W związku z brakiem Mera Dog w Krakvecie zmieniłam zamówienie na Trovet RRD skoro tak polecacie Zobaczymy co to za cudo i jak zadziała na mojego sierściucha. Czy do tej karmy potrzebne są jeszcze jakieś suplementy oprócz Omega 3 bo to wciągamy z psem od dawien dawna a z forum się dowiaduje, że to nawet bardzo dobrzeRobert A. pisze:Rewelacyjna nie tylko przy alergiiGość pisze:Do Alana
Rucia1
Karma już u nas (Trovet RRD) i pierwsze uwagi są następujące - pies tknąć jej nie chce, po zachęcie wziął jedną granulkę i wypluł Albo się przekona, albo głodować będzie, nie ma mocnych - 3 kg musi wszamać...
Witam,
Mam owczarka niemieckiego długowłosego który ma 9 tygodni. Jakie jedzenie mu podawać
Mam owczarka niemieckiego długowłosego który ma 9 tygodni. Jakie jedzenie mu podawać
To bardzo dziwne ,bo karma z dużą ilością mięsa ogólnie bardzo smakowita i lubiana przez psyalana pisze:Karma już u nas (Trovet RRD) i pierwsze uwagi są następujące - pies tknąć jej nie chce, po zachęcie wziął jedną granulkę i wypluł Albo się przekona, albo głodować będzie, nie ma mocnych - 3 kg musi wszamać...
-
Według mnie tak młodemu pieskowi najlepiej podawać dobrą suchą karmę dla szczeniąt np.acana,orijen,husse,koebers,artemis,ziwipeak.To są naprawdę dobre karmy, tylko problem w tym że są drogie,no ale warto w nie zainwestować ponieważ zawierają prawie wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego rozwoju szczeniaka. Nie polecam Royal Canin, ponieważ jakość tej karmy bardzo się pogorszyła.To jest moje subiektywne zdanie,ale z uwagi na to że tak młodemu psu jedzenie należy podawać minimum 3-4 razy dziennie, karmienie suchą karmą klasy super-premium czy premium jest jak najbardziej wskazane.
-
czy ktoś mi może podać warunki klasyfikacji karm? co to znaczy, że karma jest premium, a co że jest super premium?
Zaczynam podejrzewać, że wyczuł w karmie królika i dlatego tknąć jej nie chce - on jest wychowany z królikiem, z którym na co dzień przebywaRobert A. pisze:To bardzo dziwne ,bo karma z dużą ilością mięsa ogólnie bardzo smakowita i lubiana przez psyalana pisze:Karma już u nas (Trovet RRD) i pierwsze uwagi są następujące - pies tknąć jej nie chce, po zachęcie wziął jedną granulkę i wypluł Albo się przekona, albo głodować będzie, nie ma mocnych - 3 kg musi wszamać...
-
Muszę Cię trochę zmartwić,zanim dobierzesz karmę którą ONek polubi musisz spróbować z różnymi karmami,ale podkreślam dobrymi.Najlepiej zamówić próbki,wiem że Koebers i Husse chętnie wysyłają bezpłatne próbki, a to są naprawdę dobre karmy.
alana pisze:Karma już u nas (Trovet RRD) i pierwsze uwagi są następujące - pies tknąć jej nie chce, po zachęcie wziął jedną granulkę i wypluł Albo się przekona, albo głodować będzie, nie ma mocnych - 3 kg musi wszamać...
Mój ONEk wcinał, aż się uszy trzęsły, musiałam nawet zwiększyć troche dzienną porcję, bo się nie najadał. Do karmy dodaje olej z łososia firmy Grizzly lub Fish4Dogs, kelp na przemian z algami morskimi.
-
Tez jestem tego zdania, naprawdę warto kupić karmę z wyższej półki!
-
- Informacje
-