11 listopada 2013, 16:26
O rany, ale tu się zaciekła wojna zrobiła...Gość pytał o karmy bezglutenowe. Widzę, że sprawa glutenu w ryżu i prosie jest dyskusyjna. Ja polecam Kingsmoor z rybą, nie ma tam ani ryżu, ani prosa, bez zbóż i glutenu. Są jeszcze Taste of the wild, Orijen....
A ja mam jeszcze pytanie czy ktoś spotkał się z karmami Purizon i Simpsons premium?
Tak z ciekawości podaję składy tych karm
Purizon-kurczak i ryba
17% mięsa z kurczaka bez kości, 17% suszone mięso drobiowe, suszone bataty, suszone ziemniaki, 7% suszonych jajek, 7% łososia bez kości, 5,5% suszonego śledzia, 5% suszonego mięsa kaczki, groszek, 3% tłuszczu drobiowego, 3% hydrolizatu kurczaka 3% z suszonego łososia, lucerna, 2% świeże mięso kaczki bez kości, skrobia z grochu, białko grochu, białko ziemniaczane, minerały, witaminy, 0,5% oleju łososia, nasiona babki śródziemnomorskiej, jabłka, marchew, szpinak, fruktooligosacharydy (FOS), algi morskie, rumianek, mięta, anyż kozieradka, nagietek, suszone zioła (tymianek, majeranek, oregano, pietruszka, szałwia), żurawina.
Simpsons
Kurczak bez kości (27%), suszony kurczak(16%), łosoś bez ości (13%), bataty, ziemniaki, suszona biała ryba (7%), suszony łosoś(5%), suszony indyk (4%), tłuszcz z kurczaka(2%), wywar z kurczaka (2%), suszone jajka (2%), biała ryba bez ości (2%), włókna grochu, lucerny, minerały, witaminy, jabłko suszone, suszona marchew, szpinak, suszone wodorosty, suszona żurawina, prebiotyk FOS, anyż, kozieradka, glukozamina, MSM, chondroityny, tymianek, majeranek, oregano, pietruszka, szałwia.