Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Ja tylko myślałem, że tak świetny fachowiec od żywienia pomoże określić mi zapotrzebowanie na biotynę. Moim psom tez wypada sieć od czasu do czasu i nie chciał bym aby dostały podczas tego nieodzownego procesu wymiany sierści alergii. No coz zapytam gdzie indziejOWCZARZ pisze: Poprostu potrzebuje jej wiecej i tyle.
Dlaczego Ty sie tak wszystkiego czepiasz? To jest sprawdzone i nie moj wymysl, tylko rzeczywistosc.
Zwiekszone dawkowanie Wit H ale i nie tylko w tych okresach roku psu ze sklonnosciami do alergii ma zbawienny wplyw na jakosc siersci. Tyle w temacie, tyle powinno Ci wystarczyc.
Jesli tak dobrze sie znasz na wszystkim, to moze sam podoradzasz ludziom co i jak?
No cóż i ta dyskusja nauczyła mnie czegoś nowego. Przyznaje, ze nie wiedziałem. Właśnie sobie znalazłem - niedobory witaminy H występują niezwykle rzadko, może je spowodować jedynie dieta złożona w 30% i więcej z czystego białka kurzego. Białko jaja zawiera bowiem substancję zwaną awidyną, która wiąże witaminę H i tym samym ją dezaktywuje.
Wniosek - przy karmieniu surowym mięsem drobiowym muszę zwiększyć ilość biotyny. Dorosły człowiek potrzebuje jej około 30 µg/dziennie. - ja będę dawał 20 - dzięki Owczarz to twoja zasługa
Wniosek - przy karmieniu surowym mięsem drobiowym muszę zwiększyć ilość biotyny. Dorosły człowiek potrzebuje jej około 30 µg/dziennie. - ja będę dawał 20 - dzięki Owczarz to twoja zasługa
I na dodatek musi to być surowe białko, a nie ugotowaneGIZIU pisze: niedobory witaminy H występują niezwykle rzadko, może je spowodować jedynie dieta złożona w 30% i więcej z czystego białka kurzego. Białko jaja zawiera bowiem substancję zwaną awidyną, która wiąże witaminę H i tym samym ją dezaktywuje.
Giziu mam prosbe, bo tak czytam te wszystkie Twoje posty i widze ze jestes zagorzalym przeciwnikiem karmienia sucha karma.
Napisz bo jestem ciekaw jak wyglada posiłek Twoich psów, z czego dokładnie się składa i przyblizone ilosci.
Mam nadzieje ze zaspokoisz moja ciekawosc, a inni też pewnie z chęcią się dowiedzą
Napisz bo jestem ciekaw jak wyglada posiłek Twoich psów, z czego dokładnie się składa i przyblizone ilosci.
Mam nadzieje ze zaspokoisz moja ciekawosc, a inni też pewnie z chęcią się dowiedzą